Asteroid Isis, koji nosi brojčanu oznaku 42, nazvan je po egipatskoj boginji Isis. U drevnom Egiptu, Isis je bila boginja magije, lečenja i mudrosti, poznata kao zaštitnica braka, dece i prirode. Ona simbolizuje obnavljanje, inteligenciju, i sposobnost da se iz nevolje izvuče korisna pouka i snaga.

Sadržaj

Simbolika asteroida Isis

Asteroid Isis u astrologiji može simbolizovati:

 • Obnova i transformacija: Isis može ukazivati na sposobnost osobe da se transformiše kroz teškoće, koristeći svoju inteligenciju i resurse da obnovi svoj život.
 • Zaštita i negovanje: Slično kao i figura iz mitologije, asteroid Isis može ukazivati na jake instinkte zaštite, posebno kada je reč o porodici i bliskim odnosima.
 • Mudrost i lečenje: Osobe pod uticajem ovog asteroida mogu imati izražene sposobnosti za lečenje, bilo kroz medicinu, terapiju, ili metaforično, kroz emocionalnu i psihološku podršku.

Uticaj asteroida Isis u natalnoj karti

Položaj asteroida Isis u natalnoj karti može otkriti kako osoba koristi svoje unutrašnje resurse da prevaziđe izazove, kao i njihovu sposobnost da zaštite i neguju one koje vole.

 1. Položaj u znaku: Otkriva kako osobine povezane sa Isis dolaze do izražaja kroz prirodu znaka u kojem se nalazi.
 2. Položaj u kući: Ukazuje na oblasti života gde se energija Isisa najviše manifestuje.
 3. Aspekti sa drugim planetama: Aspekti mogu detaljnije objasniti kako se sposobnosti Isisa integrišu ili sukobljavaju sa drugim delovima ličnosti.

Isis u kućama natalne karte

 • Prva kuća: Može ukazivati na osobu koja prirodno ispoljava osobine Isisa, poput mudrosti i zaštitničkog instinkta, u svom ličnom izražaju i identitetu.
 • Četvrta kuća: Naglašava značaj porodice i doma, gde Isis može ukazivati na snažnu potrebu za stvaranjem sigurnog i zaštićenog domaćeg okruženja.
 • Sedma kuća: Fokus na partnerskim odnosima, gde Isis može sugerisati duboku posvećenost i sposobnost za obnovu i očuvanje odnosa.

Isis u znakovima zodijaka

 • Isis u Škorpiji: Može ukazivati na izuzetno snažne sposobnosti transformacije i obnove, kao i na duboku emocionalnu i intuitivnu snagu.
 • Isis u Devici: Naglašava analitički pristup i sposobnost da se na praktičan način pruži pomoć i lečenje drugima.

Značenje asteroida Isis u svakoj kući natalne karte

Asteroid Isis u Prvoj Kući

Kada se Isis nalazi u prvoj kući, to može ukazivati na osobu koja prirodno ispoljava osobine mudrosti, zaštite i sposobnosti obnavljanja. Ove osobe mogu biti percepirane kao jake i sposobne, sposobne da se suoče s izazovima sa velikom ličnom snagom.

Asteroid Isis u Drugoj Kući

Isis u drugoj kući može sugerisati da osoba ima poseban talenat za obnavljanje i očuvanje materijalnih resursa. Takođe, može pokazivati sposobnost pronalaženja kreativnih rešenja za finansijske probleme.

Asteroid Isis u Trećoj Kući

U trećoj kući, Isis može ukazivati na osobu koja koristi komunikaciju kao sredstvo za obnavljanje i lečenje. Ovo može biti neko ko ima sposobnost da kroz reči pruži podršku i savet, pomažući drugima da prevaziđu svoje izazove.

Asteroid Isis u Četvrtoj Kući

Isis u četvrtoj kući naglašava značaj doma i porodice. Osoba sa ovim položajem može biti veoma posvećena očuvanju porodičnih vrednosti i tradicije, pružajući snažnu podršku svojim bližnjima.

Asteroid Isis u Petoj Kući

Kada se Isis nalazi u petoj kući, to može pojačati kreativnost i sposobnost izražavanja kroz umetnost, igru i romantiku. Ova pozicija takođe može ukazivati na osobe koje imaju poseban dar za rad s decom ili mladima, pružajući im obrazovanje i zaštitu.

Asteroid Isis u Šestoj Kući

U šestoj kući, Isis može ukazivati na osobe koje koriste svoje sposobnosti za obnavljanje i lečenje u svakodnevnom radu. To može biti neko ko radi u zdravstvenom sektoru ili u oblastima koje zahtevaju analitičke sposobnosti i detaljnu pažnju.

Asteroid Isis u Sedmoj Kući

Isis u sedmoj kući može naglasiti važnost obnavljanja i održavanja partnerskih odnosa. Ova pozicija može ukazivati na osobu koja u svoje odnose unosi duboku posvećenost i sposobnost da prevazilazi izazove kroz mudrost i razumevanje.

Asteroid Isis u Osmoj Kući

U osmoj kući, Isis može istraživati teme obnove nakon gubitka ili krize. Osobe sa ovim položajem mogu imati poseban fokus na emocionalnu i finansijsku regeneraciju, kao i na duboko emocionalno lečenje.

Asteroid Isis u Devetoj Kući

Isis u devetoj kući može ukazivati na osobe koje traže duhovnu obnovu kroz filozofiju, religiju ili putovanja. Ova pozicija može također istaknuti sposobnost da se iz šire perspektive sagledaju problemi i nađu rešenja.

Asteroid Isis u Desetoj Kući

Kada se Isis nalazi u desetoj kući, to može ukazivati na karijeru koja uključuje lečenje, obnovu ili zaštitu. Osobe sa ovim položajem mogu biti vođe u svojim profesijama, koristeći svoje sposobnosti za poboljšanje društva.

Asteroid Isis u Jedanaestoj Kući

Isis u jedanaestoj kući može naglasiti ulogu u zajednici ili grupi, gde osoba pomaže u obnovi ili očuvanju društvenih vrednosti. Takođe, ova pozicija može ukazivati na širok uticaj osobe kroz socijalne mreže.

Asteroid Isis u Dvanaestoj Kući

U dvanaestoj kući, Isis može ukazivati na potrebu za unutrašnjim isceljenjem i obnovom. Osobe sa ovim položajem mogu biti skloni introspekciji, često radeći na svojim unutrašnjim sukobima ili traumama kroz privatnu refleksiju ili duhovne prakse.

Značenje asteroida Isis u svakom znaku zodijaka

Asteroid Isis u Ovnu

Isis u Ovnu može doneti energiju i inicijativnost u oblastima obnavljanja i zaštite. Osobe s ovim položajem mogu biti impulsivne u svojim naporima da pomažu i zaštite druge, često preuzimajući vođstvo u kriznim situacijama.

Asteroid Isis u Biku

Isis u Biku ističe potrebu za stabilnošću i sigurnošću u procesu obnove i zaštite. Osobe s ovim položajem cene trajnost i pouzdanost, bilo da se radi o finansijskoj sigurnosti ili o očuvanju dugotrajnih veza.

Asteroid Isis u Blizancima

U Blizancima, Isis može ukazivati na sposobnost komunikacije kao sredstva za obnavljanje i lečenje. Osobe s ovim položajem mogu biti vešte u korišćenju reči za rješavanje sukoba, pružanje podrške ili izražavanje saosećanja.

Asteroid Isis u Raku

Isis u Raku naglašava emotivnu povezanost i intenzivnu brigu o drugima. Osobe sa ovim položajem imaju snažan zaštitnički instinkt, posebno kada je reč o porodici i najbližima, i često koriste svoju intuiciju da osjete i zadovolje potrebe drugih.

Asteroid Isis u Lavu

Isis u Lavu može doneti dramatičan pristup u zaštiti i obnovi. Osobe s ovim položajem vole da budu prepoznate za svoje napore, moguće kroz javne ili kreativne aktivnosti koje ističu njihovu ulogu u pomoći i zaštiti.

Asteroid Isis u Devici

U Devici, Isis može ukazivati na analitički i metodičan pristup u oblastima obnove i lečenja. Osobe s ovim položajem su često posvećene detaljima i perfekcionizmu u svojim nastojanjima da pomognu drugima, bilo kroz medicinu, psihologiju ili organizacionu podršku.

Asteroid Isis u Vagi

Isis u Vagi ističe potrebu za harmonijom i pravdom u zaštiti i obnovi. Osobe s ovim položajem teže da uspostave ravnotežu i pravednost, bilo u međuljudskim odnosima ili u širim društvenim inicijativama.

Asteroid Isis u Škorpiji

U Škorpiji, Isis može doneti intenzitet i dubinu u procesima transformacije i obnove. Osobe sa ovim položajem mogu se suočavati sa teškim životnim izazovima, koristeći svoju unutrašnju snagu i psihološku prodornost da prevaziđu krize i pomažu drugima u teškim situacijama.

Asteroid Isis u Strelcu

Isis u Strelcu ukazuje na širokogrudnost i optimizam u zaštiti i obnovi. Osobe s ovim položajem mogu biti inspirisane filozofijom, religijom ili međunarodnim pitanjima, težeći da svoje ideale pretoče u praktičnu pomoć i podršku.

Asteroid Isis u Jarcu

Kada se Isis nalazi u Jarcu, to može ukazivati na disciplinovan i strukturiran pristup u oblastima obnove i zaštite. Osobe s ovim položajem često preuzimaju odgovornost i koriste svoje organizacione sposobnosti da osiguraju stabilnost i sigurnost za one kojima je potrebna.

Asteroid Isis u Vodoliji

Isis u Vodoliji može istaći inovativne i nekonvencionalne pristupe u zaštiti i obnovi. Osobe sa ovim položajem cene individualnost i često koriste tehnologiju ili grupne inicijative da unaprede svoje ciljeve u pomaganju drugima.

Asteroid Isis u Ribama

U Ribama, Isis može ukazivati na duboku empatiju i saosećanje u oblastima obnove i zaštite. Osobe sa ovim položajem imaju prirodnu sklonost ka razumevanju i emocionalnoj podršci, koristeći svoju intuitivnu snagu da leče i obnavljaju.

Zaključak

Asteroid Isis u natalnoj karti pruža uvid u unutrašnje resurse osobe za obnovu, transformaciju, i zaštitu. Razumevanje položaja Isisa može pomoći u shvatanju kako neko može da se nosi sa životnim izazovima i kako koristi svoje sposobnosti za negovanje i podršku drugima.