Astrologija i tarot su dva moćna alata za dobijanje uvida i razumevanja o sebi i svetu oko nas. Iako su to različite prakse, one imaju mnogo sličnosti i mogu se koristiti zajedno kako bi produbili naše razumevanje i poboljšali naš duhovni rast. U ovom članku, istražićemo vezu između astrologije i tarota, prednosti korišćenja ovih alata zajedno i kako ih integrisati u vašu duhovnu praksu.

Sadržaj

Veza izmedju Astrologije i Tarota

Astrologija i tarot su povezani na nekoliko načina i oba dele bogatu istoriju i tradiciju duhovne mudrosti. Neki od načina na koje su astrologija i tarot povezani uključuju:

 • Arhetipski simbolizam: I astrologija i tarot koriste arhetipski simbolizam da bi predstavili različite aspekte naše ličnosti i iskustava. Na primer, tarot karta “Sunce” predstavlja vitalnost, pozitivnost i uspeh, dok se astrološki znak Lav povezuje sa ovim istim kvalitetima.
 • Elementi i odgovarajući špilovi: Sve tarot i astrologija koriste elemente i odgovarajuće špilove da bi predstavili različite aspekte ljudskog iskustva. Tarot ima četiri špila (pehari, mačevi, štapovi i novčići) koji odgovaraju elementima vode, vazduha, vatre i zemlje, dok astrologija ima četiri elementa (voda, vazduh, vatra i zemlja) koji odgovaraju zodijačkim znakovima.
 • Vreme i ciklusi: I astrologija i tarot koriste vreme i cikluse da bi dobili uvide i razumevanje. Astrologija koristi planetarne tranzite i progresije da bi razumela vreme događaja i iskustava, dok tarot koristi ciklus Velike Arkane da predstavi putovanje Lude i faze ličnog rasta i razvoja.

Koje su prednosti povezivanja Astrologije i Tarota?

Postoji nekoliko prednosti korišćenja astrologije i tarota zajedno, uključujući:

 • Dublji uvidi: Korišćenjem astrologije i tarota zajedno, možete dobiti dublje uvide u sebe i svoju životnu putanju. Astrologija pruža perspektivu šire slike vašeg života i energija koje vas utiču, dok tarot može pružiti specifično vođstvo i savete.
 • Poboljšana samosvest: Korišćenje astrologije i tarota zajedno može vam pomoći da razvijete veću samosvest i razumevanje vaših snaga, slabosti i obrazaca ponašanja. To vam može pomoći da donosite informisanije odluke i lakše se snalazite u životu sa većom lakoćom i samopouzdanjem.
 • Duhovni rast: Korišćenje astrologije i tarota zajedno može produbiti vašu duhovnu praksu i poboljšati vašu povezanost sa božanskim. Dobijanjem uvida u energije i arhetipove koji vas utiču, možete se više uskladiti sa svrhom vaše duše i doživeti veće ispunjenje i radost.

Kako spojiti Astrologiju i Tarot u svoju duhovnu praksu?

 1. Koristite astrologiju da biste dobili uvid u energije i teme koje su prisutne u vašem životu. Možete pratiti kretanje planeta i obratiti pažnju kada tranzitiraju ključna područja vašeg rodnog horoskopa. To vam može pomoći da shvatite energije koje vas utječu i kako s njima raditi.
 2. Povežite astrologiju i tarot tako što ćete koristiti tarot karte da predstavljaju različite astrološke energije. Na primer, možete koristiti karte Velike arkane da predstavljaju znakove zodijaka, a karte Male arkane da predstavljaju planete. Ovo vam može pomoći da dublje razumete kako različite energije deluju u vašem životu.
 3. Napravite svoj vlastiti raspored tarot karata na osnovu vaše natalne karte ili astroloških tranzita. Možete koristiti pozicije planeta i znakova u kojima se nalaze kako biste kreirali raspored koji odražava vaše trenutne energije i teme. To vam može pružiti više personalizovanih smernica i uvida.
 4. Uključite astrologiju i tarot u svoju svakodnevnu duhovnu praksu. Možete povlačiti tarot kartu svako jutro kako biste postavili ton za svoj dan i provjeriti tranzite kako biste dobili uvid u energije s kojima se možete susresti. Takođe možete koristiti astrologiju i tarot da se osvrnete na prošlost i dobijete uvid u obrasce i teme u svom životu.
 5. Zapamtite da pristupate astrologiji i tarotu sa otvorenim i radoznalim umom, i dopustite sebi da vas vode poruke i uvidi koje dobijete. Integracija ovih praksi u vaše duhovno putovanje može vam pomoći da dublje razumete sebe i svoj životni put, i povežete se sa božanskim energijama koje vas vode na tom putovanju.

Kreiranje sopstvenog rasporeda tarota za astrološka tumačenja

Jedan od najefektivnijih načina za integraciju astrologije i tarota je kreiranje vašeg ličnog tarot rasporeda posebno dizajniranog za astrološke čitanja. Evo nekih koraka za kreiranje vašeg ličnog tarot rasporeda:

 • Odredite fokus vašeg čitanja: Tražite li uvide u svoju karijeru, ljubavni život ili osobni rast? Poznavanje fokusa vašeg čitanja pomoći će vam da stvorite raspored koji se bavi vašim specifičnim pitanjima.
 • Odaberite broj karata: Rasporedi tarota mogu varirati od jedne karte do deset ili više. Odaberite broj karata koji vam odgovara za vaše čitanje.
 • Dodelite svakoj karti određenu planetu ili astrološkoj kući: Ovisno o fokusu vašeg čitanja, možete svakoj karti dodijeliti određenu planetu ili astrološku kuću. Na primjer, ako radite čitanje o vašem ljubavnom životu, možete svakoj karti dodijeliti drugu kuću zodijaka ili određenu planetu koja se povezuje s ljubavlju i vezama, poput Venere.
 • Stvorite raspored: Nakon što ste svakoj karti dodijelili planetu ili astrološku kuću, stvorite raspored tako da postavite karte u željenom uzorku. Također možete dodati središnju kartu koja će predstavljati opću temu ili energiju čitanja.
 • Tumačenje karata: Dok tumačite karte u svom rasporedu, razmislite o njihovim astrološkim povezanostima i kako se odnose na vaše pitanje ili problem. Koristite svoje znanje astrologije i tarota kako biste dobili dublje uvide u energije koje djeluju i kako se najbolje s njima možete nositi.

Korišćenje astrologije i tarota za produbljivanje vaše duhovne prakse

Uključivanje astrologije i tarota u vašu duhovnu praksu može biti moćan način da dobijete uvid u svoj unutarnji svijet i povežete se sa svemirom. Evo nekih načina na koje možete koristiti astrologiju i tarot da biste produbili svoju duhovnu praksu:

 • Dnevna tarot i astrologija čitanja: započnite dan s dnevnim tarot i astrološkim čitanjem kako biste dobili uvid u energije i teme s kojima ćete raditi taj dan. Možete koristiti tarot aplikaciju ili web stranicu kako biste izvukli dnevnu kartu i provjerili svoj horoskop za taj dan.
 • Rituali nove i pune mesečine: Nova i puna mesečina su moćna vremena za postavljanje namera i oslobađanje onoga što više ne služi. Koristite astrologiju i tarot kako biste vodili svoje rituale nove i pune mesečine izvlačeći kartu ili radeći čitanje kako biste dobili uvid u ono što trebate otpustiti i što želite manifestirati.
 • Meditacija s tarot i astrološkim slikama: uključite tarot i astrološke slike u svoju praksu meditacije vizualizirajući simbole i arhetipove povezane s pojedinom kartom ili planetom. Koristite svoje znanje o astrologiji i tarotu kako biste produbili svoju vezu s ovim arhetipovima i dobili uvid u vlastiti unutrašnji svet.
 • Astrologija i tarot dnevnik: koristite astrologiju i tarot za vođenje svog dnevnika tako da izvlačite kartu ili radite čitanje i razmišljate o tome kako se odnosi na vaš život i iskustva. Koristite astrologiju kako biste dobili uvid u energije i teme koje su u igri i tarot kako biste dobili dublje uvide u svoj unutrašnji svet i psihu.

Spajanjem astrologije i tarota u vašu duhovnu praksu, možete dobiti dublji uvid u svoj unutrašnji svet i energije koje se nalaze u univerzumu. Koristite ove prakse da se povežete sa svojom intuicijom, postavite namere i dobijete jasnoću u vezi svoje životne putanje.