Numerologija je umetnost kojom otkrivamo čovekove potencijale, talente i osobine kroz datum rođenja. Svaki broj nosi duboku simboliku, povezanu s planetom koja utiče na karakteristike horoskopskog znaka. Da biste otkrili svoj ili numerološki broj voljene osobe, dovoljan je samo datum rođenja i naš kalkulator. Unesite taj datum i otkrijte svoj jedinstveni numerološki kod, uz bonus – nedeljna predviđanja koja prate vaš broj.

Sadržaj

Šta je Numerologija?

Numerologija je proučavanje brojeva i njihovog uticaja na svet oko nas. Upotreba brojeva za predstavljanje raznih ideja i oblika postoji još od najranijih civilizacija, a razne metode za predstavljanje brojeva su se razvijale tokom istorije. Antički grčki matematičar Pitagora smatrao je da su brojevi osnova postojanja i osnovao je školu koja je kombinovala matematiku, religiju i mistiku. Učenici ove škole, poznati kao pitagorejci, verovao su u reinkarnaciju i seobu duša. Oni su proučavali aritmetiku, kristalizujući kamenčiće u pesku, što im je pomoglo da otkriju trougaone brojeve i kvadrate.

Jedan od najvažnijih brojeva u pitagorejskoj filozofiji bio je trougao sa 4 kamenčića sa svake strane, koji se naziva tetraktis. Pitagorejci su smatrali da tetraktis ima višestruko značenje, a redovi tačkica koje ga čine predstavljaju dimenzije: jedna tačka predstavlja monadu – tačku, dve tačke predstavljaju dijadu – liniju, tri tačke predstavljaju trijadu – površinu, a četiri tačke predstavljaju tetradu – čvrsto telo. Neparni brojevi su smatrani muškarcima, a parni ženama. Pitagorejci su takođe verovali da su sve stvari brojevi na osnovu tetraktisa, a tetrade su simbolizovale elemente u materijalnom svetu, kao i u melodiji, geometriji i vremenu.

Pitagora je bio zainteresovan za muziku i astronomiju i smatrao je da su matematika, muzika i astronomija usko povezane. Na osnovu matematike, osmislio je muzičku lestvicu, a verovao je da odnos među planetama odražava njegovu muzičku lestvicu. Harmonija sfera ili kosmička harmonija je učenje koje potiče od Pitagore, gde se radi o usklađivanju matematike, muzike i astronomije.

Numerologija je danas zasnovana na pitagorejskoj filozofiji i koristi se za otkrivanje informacija o svetu i o pojedinačnim osobama. Na osnovu datuma rođenja, mogu se izračunati razni brojevi, kao što su bioritamski, generacijski i lični broj. Numerologija se smatra univerzalnim jezikom brojeva.

Numerološki Broj Računanje

Da biste samostalno izračunali svoj numerološki broj, sledite ove korake:

 1. Napišite svoj pun datum rođenja (npr. 29.03.1969, umesto samo 69).
 2. Sabirajte sve cifre u datumu rođenja dok ne dobijete jednocifren broj ili broj koji ne može dalje da se svede (osim za “Master Numbers” kao što su 11, 22, 33).
 3. Primer: Za datum rođenja 29.03.1969, sabiramo sve cifre: 2 + 9 + 0 + 3 + 1 + 9 + 6 + 9 = 39.
 4. Ako dobijemo dvocifren broj, nastavljamo da ga svedemo sabiranjem njegovih cifara: 3 + 9 = 12.
 5. Ponavljamo korak 4 dok ne dobijemo jednocifren broj: 1 + 2 = 3.
 6. Konačno, dobili smo jednocifren broj 3, što predstavlja numerološki broj osobe rođene na ovom datumu.

Prateći ove korake, možete samostalno izračunati svoj numerološki broj i istražiti njegovo značenje za svoju sudbinu, karakter i životne mogućnosti.

Bioritamski Broj

Bioritamski broj se računa sabiranjem datuma i meseca rođenja osobe. Na primer, ako je neko rođen 28.03, bioritamski broj bi bio 31, što se smanjuje na jednu cifru kao 3+1=4.

Kroz bioritamski broj, osoba može bolje razumeti sebe i različite životne situacije s kojima se suočava. Ovaj broj otkriva naše osobine i načine reagovanja te može pružiti snagu i motivaciju za prikazivanje naše najbolje verzije sebe. Važno je napomenuti da bioritamski broj nije naučno potvrđena metoda i da njegova vrednost treba biti shvaćena samo kao jedna od mnogih mogućnosti za samopromišljanje i introspekciju.

Više o Bioritamskom Broju…

Generacijski Broj

Generacijski broj se računa tako što se sabiraju cifre godine rođenja i taj broj se svede na jednocifreni broj. Na primer, za datum rođenja 28.03.2019, sabiranjem 2+0+1+9 dobijamo 12, a svedenjem na jednu cifru zbir 1+2 daje generacijski broj 3.

Generacijski broj ukazuje na obrasce ponašanja cele generacije, uključujući načine na koje prihvataju globalne probleme i prilagođavaju se kolektivnoj svesti. Svaki pojedinac bi trebalo da se prilagodi težnjama i putevima svoje generacije.

Više o Generacijskom Broju…

Lični Broj (Životni Put)

Lični broj se dobija sabiranjem cifara godine rođenja i redukovanjem tog broja na jednu cifru. Na primer, za datum rođenja 28.03.2019, sabiranjem 2+8+0+3 dobijamo 13, a sabiranjem 2+0+1+9 dobijamo 12. Zatim se ta dva broja sabiraju i dobija se 25. Kako bi se dobila jednocifrena vrednost, sabiranje se nastavlja sve dok se ne dobije broj manji od 10: u ovom slučaju, sabiranjem 2+5 dobija se broj 7, koji predstavlja Lični broj.

Više o Ličnom Broju…

Lični broj se dobija sabiranjem bioritamskog i generacijskog broja. On pokazuje kako se osoba sa svojim individualnim osobinama prilagođava generaciji kojoj pripada. Često se naziva i sudbinski broj ili broj životnog puta.

Šta znače Različiti Numerološki Brojevi?

Različiti numerološki brojevi nose duboke simbolike i karakteristike, koje mogu pružiti uvid u različite aspekte ličnosti, sudbine i mogućnosti. Evo opisnih smernica za svaki numerološki broj:

 1. Numerološki broj 1: Povezan sa Suncem i horoskopskim znakom Lava. Osobe pod ovim brojem su organizovane, energične, stvaraoci, sa izraženim liderstvom i autoritetom.
 2. Numerološki broj 2: Povezan sa Mesecom i horoskopskim znakom Raka. Ovo je broj ženstvenosti, harmonije, emocionalnosti i partnerstva, ali i sklona promenama raspoloženja.
 3. Numerološki broj 3: Povezan sa Jupiterom i horoskopskim znakom Strelca. Osobe pod ovim brojem su brze misli, vedrog duha, optimistične, popularne i sklone uspehu u različitim oblastima.
 4. Numerološki broj 4: Povezan sa Saturnom i horoskopskim znakom Jarca. Ovo su najkorisnije osobe, marljive, disciplinovane, pravedne, ali često ozbiljne i materijalno orijentisane.
 5. Numerološki broj 5: Povezan sa Merkurom, horoskopskim znacima Blizanci i Devica. Osobe pod ovim brojem su ekstrovertni, energični, avanturisti, komunikativni, ali često površni i impulsivni.
 6. Numerološki broj 6: Povezan sa Venerom, horoskopskim znacima Bik i Vaga. Ovo je broj braka, porodice, harmonije, lojalnosti i udobnosti.
 7. Numerološki broj 7: Povezan sa Uranom i horoskopskim znakom Vodolije. Osobe pod ovim brojem su racionalne, originalne, slobodoumne, ali često nedokučive i zahtevne.
 8. Numerološki broj 8: Povezan sa Marsom, horoskopskim znacima Ovan i Škorpija. Osobe pod ovim brojem su energične, ambiciozne, materijalno uspešne, ali mogu biti agresivne i ljubomorne.
 9. Numerološki broj 9: Povezan sa Neptunom i horoskopskim znakom Ribe. Ovo je broj karme, univerzalnosti, emotivnosti, altruizma i tajanstvenosti.

Svaki od ovih brojeva nosi sa sobom posebne karakteristike i energije, koje mogu pružiti dublji uvid u ličnost i životne puteve osobe rođene pod određenim brojem.

  Ime i prezime*:

  Vaš e-mail* (navedite ispravan mail kako bi mogli da Vas kontaktiramo):

  Datum Rođenja:

  Izaberite Uslugu:

  Da li imate Pitanje?

  Vaša Poruka:

  Pročitajte još i: