Vodič kroz Majanski Horoskop

Majanski horoskop je drevni oblik astrologije koji potiče iz drevne civilizacije Maja, koja je cvetala u Centralnoj Americi pre više hiljada godina. Ova vrsta astrologije se razlikuje od zapadne astrologije, te se fokusira na druge aspekte života i prirode, uključujući i Majanski kalendar.

Sadržaj

Majanski horoskop ima 20 astroloških znakova, koji se nazivaju “kinovi”, a svaki kin predstavlja jedan dan u Majanskom kalendaru. Svaki kin ima svoju jedinstvenu simboliku i značenje, što nam omogućava da bolje razumemo naše ličnosti, talente i karakteristike.

Kako odreiti svoj Majanski Znak?

Da bi odredili svoj Majanski astrološki znak, morate znati svoj datum rođenja. Postoji nekoliko različitih sajtova na internetu koji vam mogu pomoći da odredite svoj znak, na primer putem Majanskog rođendanskog kalkulatora.

Svoj znak u Majanskom Horoskopu možete izračunati ovde…

Evo pregleda svakog od 20 Majanskih astroloških znakova i njihovog značenja:

 1. Imix – znak kreativnosti i ideja
 2. Ik – znak energije i strasti
 3. Akbal – znak snova i unutrašnje mudrosti
 4. Kan – znak plodnosti i rođenja
 5. Chicchan – znak životne energije i vitalnosti
 6. Cimi – znak smrti i transformacije
 7. Manik – znak dostojanstva i samodiscipline
 8. Lamat – znak prosperiteta i materijalnog uspeha
 9. Muluc – znak intuicije i emotivne dubine
 10. Oc – znak uspeha i izdržljivosti
 11. Chuen – znak zabave i kreativnosti
 12. Eb – znak individualnosti i slobode
 13. Ben – znak harmonije i zajedništva
 14. Ix – znak magije i mistike
 15. Men – znak promene i adaptacije
 16. Cib – znak mudrosti i introspekcije
 17. Caban – znak životne energije i kretanja
 18. Etznab – znak istine i jasnoće
 19. Cauac – znak transformacije i oluje
 20. Ahau – znak sunca i svetlosti

Sada kada znate svoj Majanski astrološki znak, možete bolje razumeti svoju ličnost i karakteristike. Takođe, možete koristiti Majanski kalendar za praćenje vaših dnevnih i godišnjih energija, te planirati vaša buduća dešavanja i projekte u skladu sa tim.

Predviđanja Majanskog Horoskopa

Predviđanja Majanskog horoskopa se često zasnivaju na ciklusima kalendara koji se sastoje od 260 dana. Ovaj ciklus se naziva Tzolkin, a sastoji se od 20 glavnih znakova i 13 brojeva. Svaki dan u ovom ciklusu ima jedinstvenu kombinaciju znaka i broja, što ga čini jedinstvenim.

Osim Tzolkina, postoji još jedan ciklus kalendara koji se koristi u Majanskom horoskopu. Ovaj ciklus se naziva Haab i sastoji se od 365 dana. Haab se sastoji od 18 meseci sa 20 dana i jednog meseca sa 5 dana.

Kada se ova dva kalendara kombinuju, dobijamo jedinstveni sistem predviđanja koji se koristi u Majanskom horoskopu. Mnogi astrolozi koji se bave Majanskim horoskopom veruju da je ovaj sistem predviđanja izuzetno precizan i da može pružiti dragocene uvide u budućnost.

Predviđanja Majanskog horoskopa se obično fokusiraju na karakteristike i osobine osobe u skladu sa njenim Majanskim astrološkim znakom. Svaki znak ima jedinstvene karakteristike i simbolizuje određene kvalitete i osobine.

Na primer, osobe rođene u znaku Jaguara smatraju se hrabrim, neustrašivim i strastvenim, dok se osobe rođene u znaku Zmije smatraju inteligentnim, mudrim i intuitivnim. Osobe rođene u znaku Kuće su obično veoma praktične, dok se osobe rođene u znaku Sunca smatraju energičnim i ambicioznim.

Predviđanja Majanskog horoskopa se takođe mogu fokusirati na ljubav, karijeru, finansije i druge aspekte života. Ovi horoskopi mogu pružiti dragocene savete i uvide u budućnost, ali je važno imati na umu da su ovo samo predviđanja i da se svaka osoba uvek mora voditi svojim instinktom i osećajima u životu.

Kako se Majanski horoskop razlikuje od Zapadne Astrologije?


Majanski horoskop i Zapadna astrologija su dva različita sistema predviđanja koji se baziraju na proučavanju nebeskih tela. Iako se ova dva sistema čine sličnim na prvi pogled, oni se u stvarnosti razlikuju u mnogim aspektima. U ovom članku ćemo se fokusirati na te razlike i pokušati da razjasnimo šta to čini Majanski horoskop drugačijim od Zapadne astrologije.