Categories
Astrolog, Astrologija, Horoskop, Lični Horoskop, Natalna karta, Planete

Kao jedna od najmisterioznijih i najmoćnijih planeta u astrologiji, Pluton može imati dubok uticaj na naše živote. Kada se Pluton nalazi u određenom astrološkom znaku, otkriva važne uvide u naše osobine ličnosti, odnose i put života. U ovom članku ćemo istražiti značaj i posledice Plutona u svakoj astrološkoj kući.

Sadržaj

Značenje Plutona u astrologiji

Pre nego što se upustimo u Plutonovo postavljanje u astrološkim kućama, važno je razumeti značenje ove planete u astrologiji. Pluton predstavlja transformaciju, preporod, moć i kontrolu. To je planeta podzemlja, koja vlada dubokim podsvesnim željama, skrivenim motivima i intenzivnim emocijama. Kada je Pluton aktivan u našem astrološkom horoskopu, možemo doživeti značajne poremećaje i intenzivne periode promena koji dovode do ličnog rasta i transformacije.

Pluton u astrološkim kućama: Značaj i posledice

Evo objašnjenja za svaki položaj Plutona u astrološkoj kući.

Pluton u 1. Kući

Pluton u prvoj kući: Sa Plutonom u prvoj kući, pojedinci su verovatno da imaju moćnu aureolu koja privlači druge ka njima. Skloni su da budu intenzivni, strastveni i ambiciozni, sa jakom željom da se afirmišu i preuzmu kontrolu nad svojim životima.

Pluton u 2. Kući

Pluton u drugoj kući: Kada je Pluton u drugoj kući, pojedinci mogu imati duboku želju za finansijskom stabilnošću i materijalnim posedovanjima. Međutim, takođe mogu doživljavati značajne finansijske poremećaje i promene tokom svog života.

Pluton u 3. Kući

Pluton u trećoj kući: Osobe sa Plutonom u trećoj kući mogu imati sklonost da čuvaju tajne, drže zavist i manipulišu drugima rečima. Međutim, takođe mogu posedovati izuzetne komunikacijske veštine i talent za otkrivanje skrivenih informacija.

Pluton u 4. Kući

Pluton u četvrtoj kući: Osobe sa Plutonom u četvrtoj kući mogu imati turbulentno detinjstvo, sa značajnim porodičnim problemima i borbe za moć. Takođe mogu imati duboku emocionalnu vezu sa svojim domom i porodicom.

Pluton u 5. Kući

Pluton u petoj kući: Sa Plutonom u petoj kući, osobe mogu imati snažan, transformišući uticaj na svoje romantične odnose. Skloni su da budu izuzetno kreativni, strastveni i intenzivni, sa dubokom željom za samoprezentacijom i priznanjem.

Pluton u 6. Kući

Pluton u šestoj kući: Osobe sa Plutonom u šestoj kući mogu imati sklonost ka opsesivno-kompulzivnom ponašanju i želju za kontrolom na radnom mestu. Međutim, takođe mogu posedovati odlične veštine rešavanja problema i talenat za pronalaženje onoga što se krije ispod površine.

Pluton u 7. Kući

Pluton u sedmoj kući: Osobe sa Plutonom u sedmoj kući tendiraju ka intenzivnim, transformišućim vezama koje donose značajne promene i rast. Takođe mogu doživljavati značajne borbe za moć i pitanja kontrole u svojim partnerskim odnosima.

Pluton u 8. Kući

Pluton u osmom polju: Kada se Pluton nalazi u osmom polju, osobe mogu imati duboku fascinaciju smrću, okultizmom i transformacijom. Skloni su intuiciji i percepciji, s talentom za otkrivanje skrivenih istina i tajni.

Pluton u 9. Kući

Pluton u devetom polju: Osobe s Plutonom u devetom polju mogu imati duboku želju za duhovnim rastom i transformacijom. Skloni su filozofskom razmišljanju i radoznali, s talentom za otkrivanje skrivenog znanja i mudrosti.

Pluton u 10. Kući

Pluton u desetom polju: Kada je Pluton u desetom polju, osobe mogu imati duboku želju za moći, kontrolom i priznanjem u svojoj karijeri. Međutim, takođe mogu iskusiti značajne poremećaje i promene u svom profesionalnom životu.

Pluton u 11. Kući

Pluton u jedanaestom polju: Osobe s Plutonom u jedanaestom polju tendiraju da imaju snažan uticaj na svoje društvene krugove i zajednice. Takođe, mogu iskusiti značajne poremećaje i promene u svojim prijateljstvima i grupnim pripadnostima tokom svog života.

Pluton u 12. Kući

Pluton u dvanaestom polju: Kada se Pluton nalazi u dvanaestom polju, osobe mogu doživeti intenzivnu duhovnu i emocionalnu transformaciju. Skloni su dubokoj povezanosti s podsvjesnim umom i mogu se boriti sa zakopanim emocijama i prošlim traumama.

Značenje Plutona u Horoskopskim znakovima: Uvid u transformaciju i evoluciju

Pluton je moćna planeta u astrologiji, povezana s transformacijom, ponovnim rođenjem i podsvjesnim umom. Njegovo mjesto u svakom zodijačkom znaku može otkriti važne uvide u naše osobine ličnosti, odnose i životni put. U ovom članku istražit ćemo značenje Plutona u svakom od dvanaest zodijačkih znakova.

Pluton u Ovnu

Osobe s Plutonom u Ovnu skloni su biti intenzivni, strastveni i ambiciozni, sa snažnom željom da se nametnu i preuzmu kontrolu nad svojim životom. Mogu imati tendenciju da budu impulzivni i konfrontirajući, ali također imaju potencijal da budu moćni lideri i inovatori.

Pluton u Biku

Oni s Plutonom u Biku tendiraju imati duboku povezanost s materijalnim svijetom, snažnom željom za sigurnošću, stabilnošću i financijskim obiljem. Mogu se boriti s pitanjima vezanim uz posesivnost, ljubomoru i kontrolu, ali imaju i potencijal za uspješne poduzetnike i vlasnike poslova.

Pluton u Blizancima

Sa Plutonom u Blizancima, osobe imaju tendenciju da budu vrlo analitične i radoznale, sa jakom željom za znanjem i razumevanjem. Mogu imati talenat za komunikaciju i umrežavanje, ali se takođe bore sa problemima povezanim sa manipulacijom, prevarom i tajnovitošću.

Pluton u Raku

Osobe sa Plutonom u Raku imaju duboku emotivnu vezu sa porodicom, domom i tradicijom. Mogu se boriti sa problemima povezanim sa dinamikom moći u odnosima, ali takođe imaju potencijal da budu vrlo empatične i negujuće.

Pluton u Lavu

Osobe sa Plutonom u Lavu imaju jaku želju za priznanjem, slavom i kreativnim izražavanjem. Mogu se boriti sa problemima povezanim sa egom i kontrolom, ali takođe imaju potencijal da budu moćni lideri i uticajne ličnosti.

Pluton u Devici

Osobe koje imaju Plutona u Devici su skloni visokoanalitičnom i detaljnom pristupu, sa snažnom željom za savršenstvom i redom. Mogu imati problema sa pitanjima kontrole i opsesije, ali takođe imaju potencijal da budu visoko stručni u svom zanimanju ili umetnosti.

Pluton u Vagi

Osobe koje imaju Plutona u Vagi obično su veoma usredsređene na odnose, partnerstva i socijalnu pravdu. Mogu imati problema sa dinamikom moći u odnosima, ali takođe imaju potencijal da budu veoma diplomatske i fer.

Pluton u Škorpionu

Osobe koje imaju Plutona u Škorpionu imaju prirodnu naklonost ka transformacionoj moći ovog planeta, s obzirom da je on njihov vladajući planet. Skloni su intuiciji i dubokom razumevanju podsvesnog uma i skrivenih motivacija. Mogu imati problema sa ljubomorom, posesivnošću i kontrolom, ali takođe imaju potencijal da budu veoma empatični i transformacioni.

Pluton u Strelcu

Osobe koje imaju Plutona u Strelcu obično imaju snažnu želju za znanjem i istraživanjem, sa dubokom povezanošću sa spiritualnošću i filozofijom. Mogu imati problema sa ekstremizmom i dogmatizmom, ali takođe imaju potencijal da budu veoma uticajne u svojim verovanjima i vrednostima.

Pluton u Jarcu

Osobe koje imaju Plutona u Jarcu obično imaju jaku povezanost sa materijalnim svetom, sa željom za moći, statusom i autoritetom. Mogu imati problema sa kontrolom i opsesijom, ali takođe imaju potencijal da budu veoma uspešni u svom zanimanju ili vođstvu.

Pluton u Vodoliji

Osobe koje imaju Plutona u Vodoliji obično imaju jaku želju za inovacijama, napretkom i socijalnom pravdom. Mogu imati problema sa ekstremizmom i buntom, ali takođe imaju potencijal da budu veoma uticajne u donošenju pozitivnih promena u društvu.

Pluton u Ribama

Osobe koje imaju Plutona u Ribama obično imaju duboku povezanost sa duhovnim svetom, jaku intuiciju i empatiju. Mogu imati problema sa zavisnošću i bekstvom od realnosti, ali takođe imaju potencijal da budu veoma transformacione i puno saosećanja.

Poručite Tumačenje Natalne Karte

  Ime i prezime:

  Vaš e-mail*:

  Datum Rođenja:

  Vreme Rođenja:

  Izaberite Uslugu:

  Vaša Poruka:

  Pogledajte ostale pozicije planeta u znakovima i kućama:

  Poručite Personalizovani Horoskop

  Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

  Poručite OVDE

  Kalendar

  April 2024
  MTWTFSS
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930 

  Categories