Asteroid Phaëdra, koji nosi brojčanu oznaku 174, nazvan je po liku iz grčke mitologije, Phaedri. U mitologiji, Phaedra je bila kraljica Atene koja se nesrećno zaljubila u svog pastorka, Hipolita. Njena priča je često tema tragedija koje istražuju teme zabranjene ljubavi, strasti, krivice i samouništenja.

Sadržaj

Simbolika asteroida Phaëdra

Asteroid Phaëdra u astrologiji može simbolizovati:

 • Zabranjena ljubav i strast: Phaëdra može ukazivati na situacije u kojima osobe doživljavaju intenzivne, ali moralno upitne ili društveno neprihvatljive emotivne veze.
 • Osjećaj krivice i samouništenje: Priča o Phaedri također razmatra posljedice osjećaja krivice i sramote, kao i moguće samouništenje koje može proisteći iz emocionalno destruktivnih situacija.
 • Konflikt između želja i moralnih vrijednosti: Može simbolizirati unutarnje borbe između osobnih želja i spoljnih, društvenih ili moralnih očekivanja.

Uticaj asteroida Phaëdra u natalnoj karti

Položaj asteroida Phaëdra u natalnoj karti može otkriti kako osoba doživljava svoje unutarnje sukobe, posebno u kontekstu ljubavnih i seksualnih odnosa, kao i njihovu sposobnost da se nose s posljedicama svojih strasti i želja.

 1. Položaj u znaku: Otkriva kako se osobine povezane s Phaëdrom manifestuju kroz prirodu znaka u kojem se nalazi.
 2. Položaj u kući: Ukazuje na oblasti života gdje se najviše osećaju uticaji Phaëdre.
 3. Aspekti sa drugim planetama: Aspekti mogu detaljnije objasniti kako se Phaëdrini uticaji integrišu ili sukobljavaju sa drugim energetskim silama u karti.

Phaëdra u kućama natalne karte

 • Prva kuća: Može ukazivati na osobu koja javno pokazuje svoje komplekse i emocionalne borbe, što može uticati na njihov identitet i način na koji ih drugi percipiraju.
 • Sedma kuća: Fokusira se na partnerske odnose, gde Phaëdra može ukazivati na izazove povezane s ljubavnim i seksualnim odnosima, posebno ako su oni na neki način društveno neprihvatljivi ili komplikovani.
 • Deseta kuća: Može ukazivati na karijeru koja je na neki način povezana s temama Phaëdre, kao što su psihologija, terapija, ili umetnost, gde osoba može istraživati duboke ljudske emocije i sukobe.

Phaëdra u znakovima zodijaka

 • Phaëdra u Škorpiji: Može pojačati teme dubokih strasti, tajni i zabranjenih odnosa, sa mogućnošću intenzivnih emocionalnih transformacija.
 • Phaëdra u Vagi: Naglašava sukobe između želja za harmonijom i pravičnošću i dubokih, često neprihvatljivih želja koje mogu ugroziti te ideale.

Značenje asteroida Phaëdra u svakoj kući natalne karte

Asteroid Phaëdra u Prvoj Kući

Phaëdra u prvoj kući može ukazivati na osobe koje javno ispoljavaju svoje strasti i emocionalne dileme. Ova pozicija može uticati na to kako se osoba vidi sebe i kako je drugi percipiraju, često naglašavajući unutrašnje konflikte ili zabranjene želje koje se otvoreno manifestuju.

Asteroid Phaëdra u Drugoj Kući

U drugoj kući, Phaëdra može sugerisati emocionalne ili psihološke faktore koji utiču na osjećaj sigurnosti i materijalnu stabilnost. Osobe sa ovom pozicijom mogu imati tendenciju da svoje resurse vežu za duboke strasti ili odnose koji mogu biti na neki način kontroverzni ili komplikovani.

Asteroid Phaëdra u Trećoj Kući

Phaëdra u trećoj kući može ukazivati na intenzivne ili problematične komunikacijske obrasce. Osobe s ovim položajem mogu imati sklonost ka dubokim emocionalnim razgovorima, ali i ka sukobima u komunikaciji zbog skrivenih motiva ili zabranjenih tema.

Asteroid Phaëdra u Četvrtoj Kući

Kada se Phaëdra nalazi u četvrtoj kući, to može naglasiti emocionalne izazove unutar porodice ili doma. Može biti povezano s tajnama ili tabuima koji utiču na osjećaj sigurnosti i pripadnosti.

Asteroid Phaëdra u Petoj Kući

Phaëdra u petoj kući može doneti dramu i intenzitet u ljubavne veze, kreativnost, i odnose sa decom. Ljubavne afere mogu biti posebno složene ili strastvene, često sa elementima zabranjene ljubavi.

Asteroid Phaëdra u Šestoj Kući

U šestoj kući, Phaëdra može ukazivati na radne odnose ili zdravstvene navike koje su pod uticajem emocionalnih tenzija. Osobe s ovim položajem mogu iskusiti psihosomatske simptome ili imati složene interakcije sa kolegama koje su psihički zahtevne.

Asteroid Phaëdra u Sedmoj Kući

Phaëdra u sedmoj kući ističe teme intenzivnih partnerstava koje mogu uključivati emocionalne dileme, krize lojalnosti, ili neizbežne transformacije kroz odnose. Partnerstva mogu biti izvor velike strasti, ali i duboke psihološke borbe.

Asteroid Phaëdra u Osmoj Kući

U osmoj kući, Phaëdra se prirodno uklapa, naglašavajući teme smrti, preporoda, i dubokih psihičkih transformacija. Seksualnost i zajednički resursi takođe mogu biti područja intenzivnih iskustava i promena.

Asteroid Phaëdra u Devetoj Kući

Phaëdra u devetoj kući može doneti psihološku potragu kroz filozofiju, religiju, ili pravne studije. Putovanja ili odnosi s inostranstvom mogu biti katalizatori za duboke lične promene.

Asteroid Phaëdra u Desetoj Kući

Kada se Phaëdra nalazi u desetoj kući, može ukazivati na karijeru koja uključuje rad s dubokim emocionalnim pitanjima ili javne likove koji se bave kontroverznim ili tabu temama. Profesionalni ugled može biti povezan s krizama ili skandalima.

Asteroid Phaëdra u Jedanaestoj Kući

Phaëdra u jedanaestoj kući može naglasiti složene društvene veze ili prijateljstva koja su psihički intenzivna. Grupne dinamike mogu biti izvor emocionalne podrške, ali i psihičkih iskušenja.

Asteroid Phaëdra u Dvanaestoj Kući

U dvanaestoj kući, Phaëdra može ukazivati na tajne, nesvesne motive ili psihološke probleme koji su duboko ukorenjeni. Osobe s ovim položajem mogu se suočavati s unutrašnjim demonima ili skrivenim strastima koje utiču na njihovu sposobnost da funkcionišu u svakodnevnom životu.

Značenje asteroida Phaëdra u svakom znaku zodijaka

Asteroid Phaëdra u Ovnu

Phaëdra u Ovnu može ukazivati na osobe koje imaju jaku potrebu za akcijom i inicijativom u svojim emocionalnim ili seksualnim životima. Ove osobe mogu biti skloni impulsivnim odlukama u ljubavnim aferama, što može dovesti do složenih ili tabu situacija.

Asteroid Phaëdra u Biku

U Biku, Phaëdra može doneti teme dugotrajne želje i privrženosti koje su duboko ukorenjene. Osobe s ovim položajem teže stabilnosti, ali se mogu naći u situacijama koje testiraju njihovu odanost i vrednosti.

Asteroid Phaëdra u Blizancima

Phaëdra u Blizancima može ukazivati na osobe koje doživljavaju emocionalne dileme ili konflikte koji proizlaze iz komunikacijskih problema ili nerazumevanja. Mogu imati tendenciju da budu rascjepkani između dva izbora ili dva ljubavna interesa.

Asteroid Phaëdra u Raku

U Raku, Phaëdra može pojačati emocionalnu osetljivost i potrebu za emocionalnom sigurnošću. Osobe mogu duboko osećati i biti skloni zadržavanju emocionalnih veza, čak i ako su one problematične ili štetne.

Asteroid Phaëdra u Lavu

Phaëdra u Lavu može doneti snažnu potrebu za ljubavlju, priznanjem i pažnjom. Ove osobe mogu doživljavati dramske ljubavne afere ili se naći u centru pažnje zbog svojih ljubavnih izbora.

Asteroid Phaëdra u Devici

U Devici, Phaëdra može ukazivati na sklonost analiziranju i preispitivanju svojih odnosa do najmanjih detalja. Osobe s ovim položajem mogu se baviti unutrašnjim sukobima koji se tiču savršenstva i reda u emotivnom životu.

Asteroid Phaëdra u Vagi

Phaëdra u Vagi ističe potrebu za harmonijom i balansom u odnosima, ali ove osobe mogu se naći u situacijama gdje su njihovi odnosi složeni ili nejasni, posebno kada su u pitanju moralne ili etičke dileme.

Asteroid Phaëdra u Škorpiji

U Škorpiji, Phaëdra može doneti intenzivne i strastvene situacije koje su često skrivene ili tabu. Ove osobe mogu doživljavati emocionalne krize koje transformišu njihove duboke unutrašnje strukture.

Asteroid Phaëdra u Strelcu

Phaëdra u Strelcu može ukazivati na osobe koje traže dublje značenje ili filozofsku satisfakciju kroz svoje odnose. Mogu biti skloni istraživanju moralnih granica u ljubavi i seksu.

Asteroid Phaëdra u Jarcu

Kada je Phaëdra u Jarcu, osobe mogu iskusiti teškoće koje su povezane sa strukturom i kontrolom u njihovim odnosima. Mogu biti suočeni sa strogim društvenim očekivanjima ili sa potrebom za očuvanjem ugleda.

Asteroid Phaëdra u Vodoliji

U Vodoliji, Phaëdra može doneti nekonvencionalne ili eksperimentalne situacije u ljubavnim i seksualnim odnosima. Ove osobe mogu istraživati alternativne oblike odnosa koji izazivaju uobičajene društvene norme.

Asteroid Phaëdra u Ribama

Phaëdra u Ribama može ukazivati na osobe koje doživljavaju velike emocionalne dubine i mogu se osjećati izgubljeno ili zbunjeno u svojim emotivnim iskustvima. Mogu biti skloni idealizaciji ili samozavaravanju u ljubavnim pitanjima.

Zaključak

Asteroid Phaëdra u natalnoj karti pruža uvid u kako osoba upravlja svojim dubokim emocionalnim željama, naročito kada su one u sukobu sa društvenim očekivanjima ili moralnim vrednostima. Ovaj asteroid može ukazivati na emocionalne borbe, strasti i posljedice koje proističu iz tih dinamika. Razumevanje položaja Phaëdre može pomoći u shvatanju složenih emocionalnih pejzaža unutar ličnosti.