Kada ste jedno drugom suđeni, a ipak se rastajete: Zašto mnogi blizanački plamenovi dožive buran kraj?

Veze sa blizanačkim plamenom su poznate kao jedne od najintenzivnijih emocionalnih iskustava koje osoba može doživeti. Ipak, uprkos dubokoj povezanosti koja se često smatra sudbinskom, ove veze ne garantuju trajnost. Evo zašto je raskid sa blizanačkim plamenom česta pojava i šta to može značiti za one koji prolaze kroz to.

Sadržaj

Blizanački plamen često se opisuje kao “duša ogledala”, gde jedna duša postoji u dva tela. Ove dve osobe dele izuzetno intenzivnu emocionalnu vezu, međusobno se ogledaju i služe kao katalizatori za lični i duhovni rast jedno drugog. Ovakva dinamika može da dovede do toga da partneri suočavaju jedno drugo sa svojim nesigurnostima, strahovima, a ujedno i rasvetljuju oblasti gde postoji prostor za rast. Kada su oba partnera spremna za ovakvu vrstu izloženosti i intime, veza može biti duboko obogaćujuća. Međutim, ukoliko jedna ili obe strane nisu spremne, odnos brzo može postati toksičan.

Blizanački plamenovi vs. srodne duše

Razdvajanje je faza kroz koju mnogi blizanački plamenovi prolaze. Ovo se često događa kada period medenog meseca završi i počnu da se pojavljuju nesigurnosti i problemi sa vezivanjem. “Vaša ljubav biće stavljena na iskušenje dok istražujete svoje mračne strane”, objašnjava autor Šenon Kajzer, što često rezultira raskidom. Dinamika “povuci-potegni” je česta, gde povlačenje jednog partnera obično dovodi do razdvajanja.

Iako se mnogi blizanački plamenovi na kraju mogu vratiti jedno drugom, nakon godina razvoja i rasta, to nije uvek slučaj. Dalji tok veze zavisi od toga koliko je rada svaki od partnera uložio tokom perioda razdvajanja. Neki odnosi mogu ostati toksični i nikada se ne bi trebali ponovo ujediniti.

Razlozi za raskid sa blizanačkim plamenom:

  1. Nije pravo vreme – Često u odnosima blizanačkih plamenova, jedna osoba nije spremna za vezi. Ova osoba, poznata kao “trkač”, a druga kao “gonitelj”, može osećati da veza zahteva duboko samorefleksiju i shvatanje da je odnos dublji od svih prethodnih. Ideja o bezuslovnoj ljubavi uz održavanje zdravih granica može biti izuzetno izazovna, a neki jednostavno nisu spremni za to.
  2. Potreban je rast – Ponekad je razdvajanje neophodno kako bi osobe mogle rasti i naučiti, da bi se kasnije mogle vratiti jedna drugoj u zdravijem odnosu. Ako se blizanački plamenovi sretnu prerano, pre nego što su spremni, razdvajanje omogućava prostor za taj rast izvan veze.
  3. Manjak ljubavi prema sebi – U vezi blizanačkog plamena često dolazi do izražaja nedostatak samoljublja, koji se može manifestovati kroz zavisnost, ljubomoru, ili druge negativne oblike ponašanja. Najveći deo rasta u ovakvim odnosima odvija se upravo na polju razvijanja ljubavi prema sebi.
  4. Emocionalna ili duhovna nezrelost – U mnogim slučajevima, odnos između blizanačkih plamenova može biti otežan zbog emocionalne ili duhovne nezrelosti jednog partnera, često označenog kao “trkač”. Ako jedna osoba doživljava značajan rast i sazrevanje, dok druga stagnira, to može izazvati neravnotežu u vezi. Blizanački plamenovi zahtevaju sinhronizovan rast; ako jedan partner napreduje, a drugi ostaje na istom nivou, to može dovesti do nesklada i konačno do kraja veze. Za uspešnu i trajnu vezu neophodno je da se oba partnera kontinuirano razvijaju i rastu zajedno.
  5. Naučili ste potrebne lekcije – Blizanački plamenovi često se smatraju dušama koje su mnogo puta bile zajedno kroz različite živote, svaki put učeći jedni od drugih razne lekcije. Ako u sadašnjem životu naučite sve potrebne lekcije koje vam je vaš blizanački plamen trebao prenijeti, može se dogoditi da je prirodno vrijeme za završetak veze. Ovo shvatanje može takođe uticati na vremenski aspekt vaše veze—ako ste postigli ono što ste trebali u ovom trenutku, prirodno je i zdravo da se odnos završi, omogućavajući oboma partnerima da nastave svoje putovanje nezavisno. Ovo nije krajnji kraj veze, već napredak na putu duhovnog i emocionalnog razvoja.

Ove karakteristike i dinamike mogu činiti veze sa blizanačkim plamenom posebno kompleksnim i zahtevnim, ali takođe pružaju prilike za duboki lični razvoj i razumevanje. Uprkos izazovima, rast i razvoj koji proizilaze iz ovih odnosa mogu biti neocenjivi.

“Ne umem ja tebe nikome da ispričam”: Tajna blizanačkih duša

Kada se blizanačke duše sretnu, doživljavaju se kao sudar galaksija, toliko intenzivan da odbacuje plamenove na dve suprotne strane. Izraz “plamen” možda i bolje opisuje stvarnu suštinu ovih veza, nego što to čini reč “duša”, jer blizanačke duše nisu dve odvojene entitete, već muški i ženski aspekt iste duše.

Kada dođe do ovog sudara, obično ni jedna ni druga strana ne razume potpuno šta se dogodilo. Moguće je da je ženska strana malo svesnija dešavanja, ali ni ona ne može potpuno shvatiti suštinu događaja. Jer ovakve veze ne funkcionišu na nivou uma; one se manifestuju na duhovnom nivou.

Ovo nije nešto što se lako zna ili objašnjava, već se pre oseća. Možda ćete osetiti ogromnu privlačnost, gotovo magnetsku, uz neobjašnjivu potrebu za prisustvom druge osobe, bez jasnog razumevanja zašto. Ta privlačnost nije samo fizička. “Oči duše” vide dalje i dublje, a povezanost je mnogo jača i intenzivnija.

Blizanačke duše ne funkcionišu na trodimenzionalnom nivou, za razliku od većine veza koje su uglavnom ljudska tvorevina. Njihove veze se odvijaju na petodimenzionalnom, božanskom, anđeoskom, čarobnom nivou i nisu tako česte. I ne znaju svi kako da se nose s njima.

Uobičajeno je da posle žestokog sudara sledi faza povlačenja, obično bolna. Nemoguće je podneti intenzitet tih emocija i održati takvu božansku vezu na isključivo ljudskom nivou. Povlačenje je obično teže za ženski plamen, koji je otvoreniji za ovakva iskustva. Ženski plamen često preuzima ulogu “the chaser” (onaj koji lovi), dok muški plamen, koji teže prihvata situaciju i nastoji zadržati kontrolu, postaje “the runner” (onaj koji beži).

Razilaženje može nastati jer duše imaju svoje zadatke i prepreke koje moraju savladati samostalno pre ponovnog susreta. Prvi susret služi kao katalizator duhovnog buđenja.

Blizanačke duše nisu stvorene da žive po propisima i normama, niti da se prilagođavaju ičemu što je čovek stvorio. One su tu da testiraju, ispituju i ruše sve ustaljene principe ponašanja, stvarajući nove, bolje i zdravije obrasce veza i odnosa. One su tu da razore sve što nije dobro, da vas raspore i očiste od zastarele energije, stvarajući prostor za novu, svežiju i bolju energiju koja će vas podstaći na kreativno stvaranje i izražavanje, kao i na duhovnu transformaciju.

Tvoja blizanačka duša je tu da te izazove, da te natera da izađeš iz sebe i suočiš se sa svojim najvećim strahovima, da rasteš i širiš se, i budeš bolja osoba. Pomaže ti da izgradiš integritet, da budeš saosećajniji, i budi u tebi ljubav kakvu nikada do tad nisi osetio – bezuslovnu ljubav, oslobođenu od ega, ljubav u njenom najčistijem obliku.

To nisu samo veze, to su partnerstva koja se sklapaju i traju do kraja života.

Zvuči li vam ovo poznato?