Asteroid Dejanira, koji nosi brojčanu oznaku 157, nazvan je po liku iz grčke mitologije, Dejaniri, koja je bila supruga Herakla. U mitologiji, Dejanira je nehotice dovela do smrti svog muža koristeći otrovnu krv Kentaura Nesaja, misleći da je to ljubavni napitak koji će osigurati njegovu vernost. Dejanira simbolizuje teme žrtvovanja, naivnosti, ali i nesvesne destruktivnosti.

Sadržaj

Simbolika asteroida Dejanira

Asteroid Dejanira u astrologiji može simbolizovati:

 • Neželjene posledice i žrtve: Ukazuje na situacije gde dobre namere osobe mogu nehotice dovesti do štetnih posledica.
 • Naivnost i ranjivost: Može ukazivati na osobe koje su sklone naivnosti, što ih može učiniti ranjivim na manipulacije ili greške u proceni.
 • Nesvesna destruktivnost: Naglašava sklonost ka nesvesnom sabotiranju vlastitih interesa ili odnosa, često kroz pogrešne izbore ili nepromišljene akcije.

Uticaj asteroida Dejanira u natalnoj karti

Položaj asteroida Dejanira u natalnoj karti može otkriti kako osoba može biti nehotično umešana u destruktivne situacije ili kako može nesvesno sabotirati svoje vlastite interese ili odnose sa drugima.

 1. Položaj u znaku: Otkriva kako se osobine povezane s Dejanira manifestuju kroz prirodu znaka u kojem se nalazi.
 2. Položaj u kući: Ukazuje na oblasti života gdje se najviše osećaju uticaji Dejanira.
 3. Aspekti sa drugim planetama: Aspekti mogu detaljnije objasniti kako se Dejanirini uticaji integrišu ili sukobljavaju sa drugim energetskim silama u karti.

Dejanira u kućama natalne karte

 • Prva kuća: Može ukazivati na osobu koja može nehotice sabotirati svoj javni imidž ili osobne odnose.
 • Sedma kuća: Fokusira se na partnerske odnose, gde Dejanira može istaći potencijalne probleme uzrokovane nepromišljenim ili naivnim postupcima u odnosima.
 • Deseta kuća: Može ukazivati na profesionalne izazove gde osoba može naići na probleme zbog loših procena ili nehotičnih grešaka koje utiču na njenu karijeru.

Dejanira u znakovima zodijaka

 • Dejanira u Raku: Može pojačati emocionalnu ranjivost i tendenciju ka zaštitničkom, ali ponekad i naivnom ponašanju koje može dovesti do neželjenih posledica.
 • Dejanira u Jarcu: Naglašava potencijal za nehotične greške u proceni koje mogu imati dugoročne posledice na profesionalni i društveni status.

Značenje asteroida Dejanira u svakoj kući natalne karte

Asteroid Dejanira u Prvoj Kući

Kada se Dejanira nalazi u prvoj kući, to može ukazivati na osobu koja se može nesvesno izložiti opasnosti ili sabotirati svoj javni imidž. Osoba može nehotice privlačiti situacije ili odnose koji su za nju štetni.

Asteroid Dejanira u Drugoj Kući

Dejanira u drugoj kući može sugerisati da osoba može nesvesno upravljati svojim resursima na način koji vodi do finansijskih gubitaka. Može postojati sklonost ka lošim finansijskim odlukama zbog naivnosti ili prekomernog poverenja.

Asteroid Dejanira u Trećoj Kući

U trećoj kući, Dejanira može ukazivati na probleme u komunikaciji, gde osoba može nesvesno reći ili učiniti nešto što šteti njenim odnosima s bliskim osobama ili susedima. Takođe može ukazivati na komplikacije prilikom kraćih putovanja.

Asteroid Dejanira u Četvrtoj Kući

Dejanira u četvrtoj kući može naglasiti domaće probleme, gde osoba može nehotice stvoriti konflikte ili probleme unutar porodice ili u vezi sa domom, često bez jasnog razloga ili kroz nepromišljene akcije.

Asteroid Dejanira u Petoj Kući

Kada se Dejanira nalazi u petoj kući, to može pojačati sklonost ka problematičnim romansama ili poteškoćama s decom koje proizlaze iz neželjenih situacija ili loših odluka u vezi s ljubavnim životom ili roditeljstvom.

Asteroid Dejanira u Šestoj Kući

U šestoj kući, Dejanira može ukazivati na radne probleme gdje osoba može nehotice uzrokovati konflikte ili probleme na radnom mestu. Može takođe ukazivati na zdravstvene probleme koji su posledica nepažnje ili ignorisanja upozorenja.

Asteroid Dejanira u Sedmoj Kući

Dejanira u sedmoj kući može istaći probleme u dugoročnim partnerstvima ili poslovnim saradnjama koji proizilaze iz neželjenih akcija ili loših procena u odabiru partnera. Odnosi mogu biti opterećeni nesporazumima ili izdajama.

Asteroid Dejanira u Osmoj Kući

U osmoj kući, Dejanira može ukazivati na izloženost finansijskim ili emotivnim krizama koje dolaze kao rezultat nesvesnih akcija. Ova pozicija može takođe ukazivati na probleme koji proizilaze iz nasledstava ili zajedničkih resursa.

Asteroid Dejanira u Devetoj Kući

Dejanira u devetoj kući može sugerisati komplikacije u vezi sa inostranstvom, pravnom situacijom ili visokim obrazovanjem, često kroz nepromišljene odluke ili nesporazume u filozofskim ili etičkim pitanjima.

Asteroid Dejanira u Desetoj Kući

Kada se Dejanira nalazi u desetoj kući, može ukazivati na profesionalne izazove koji proizilaze iz nepromišljenih odluka ili skandala. Osoba može naići na prepreke u karijeri koje su posledica loših procena ili javnih gafa.

Asteroid Dejanira u Jedanaestoj Kući

Dejanira u jedanaestoj kući može ukazivati na probleme unutar društvenih krugova ili sa prijateljima koji su posledica nesporazuma ili neželjenih komplikacija u grupnim aktivnostima.

Asteroid Dejanira u Dvanaestoj Kući

U dvanaestoj kući, Dejanira može ukazivati na nesvesne psihološke obrasce koji dovode do samosabotaže ili tajnih neprijatelja. Osoba može nesvesno privlačiti situacije koje je stavljanju u žrtvenu ulogu ili koje podstiču njen unutrašnji nemir.

Značenje asteroida Dejanira u svakom znaku zodijaka

Asteroid Dejanira u Ovnu

Dejanira u Ovnu može ukazivati na osobe koje su skloni impulzivnom ponašanju koje može dovesti do neželjenih posledica. Ove osobe mogu nesvesno inicirati akcije koje su destruktivne ili koje ih dovode u opasne situacije.

Asteroid Dejanira u Biku

U Biku, Dejanira može naglasiti tendenciju ka preteranoj posesivnosti ili materijalnoj zavisnosti koja može rezultirati problemima ili gubicima. Osobe s ovim položajem mogu se naći u situacijama gde njihova potreba za sigurnošću dovodi do nepromišljenih odluka.

Asteroid Dejanira u Blizancima

Dejanira u Blizancima može ukazivati na komunikacijske greške koje vode do neželjenih posledica. Ove osobe mogu nehotice širiti dezinformacije ili biti umešane u skandale vezane za reči i informacije.

Asteroid Dejanira u Raku

U Raku, Dejanira ističe emocionalne reakcije koje mogu nesvesno sabotirati lične odnose. Osobe s ovim položajem mogu previše emotivno reagovati, što dovodi do situacija gde njihova potreba za zaštitom postaje kontraproduktivna.

Asteroid Dejanira u Lavu

Dejanira u Lavu može doneti situacije gde osobe zbog svoje želje za pažnjom i priznanjem ulaze u problematične situacije. Može doći do neželjenih posledica kroz dramatične ispade ili preuveličavanje sopstvenih sposobnosti.

Asteroid Dejanira u Devici

U Devici, Dejanira može ukazivati na preteranu kritičnost ili perfekcionizam koji nesvesno stvara probleme u međuljudskim odnosima. Osobe s ovim položajem mogu biti skloni detaljisanju do te mere da to dovodi do konflikata ili nesporazuma.

Asteroid Dejanira u Vagi

Dejanira u Vagi ističe potencijalne probleme u partnerstvima koji proizlaze iz kompromisa ili težnje ka miru po svaku cenu. Osobe s ovim položajem mogu se naći u nezdravim odnosima jer pokušavaju izbeći sukobe.

Asteroid Dejanira u Škorpiji

U Škorpiji, Dejanira može doneti intenzivne i ponekad opasne situacije kao rezultat dubokih emocionalnih ulaganja. Ove osobe mogu nesvesno privlačiti krizne situacije ili se naći u manipulativnim odnosima.

Asteroid Dejanira u Strelcu

Dejanira u Strelcu može ukazivati na neželjene posledice povezane s preteranim optimizmom ili nepažnjom prema detaljima. Osobe s ovim položajem mogu prevideti važne informacije koje vode ka pravnim ili etičkim problemima.

Asteroid Dejanira u Jarcu

Kada je Dejanira u Jarcu, osobe mogu naići na profesionalne izazove koji su rezultat previše ambicioznih poteza ili nesvesne potrebe da se poštuju stroga pravila koja na kraju dovode do problema.

Asteroid Dejanira u Vodoliji

U Vodoliji, Dejanira može ukazivati na izazove u grupnim dinamikama ili inovativnim projektima koji proizlaze iz nesvesne želje za nezavisnošću ili otporom prema konvencionalnim pristupima.

Asteroid Dejanira u Ribama

Dejanira u Ribama može naglasiti situacije gde osobe nesvesno ulaze u žrtvene uloge ili se suočavaju s posledicama nejasnih ili iluzornih očekivanja. Ove osobe mogu se naći u konfuznim situacijama koje su rezultat nerealnih predstava ili samozavaravanja.

Zaključak

Asteroid Dejanira u natalnoj karti pruža uvid u kako osoba može nehotice stvoriti probleme za sebe ili druge, često kroz naivnost ili nesvesne postupke. Razumevanje položaja Dejanira može pomoći u identifikovanju oblasti u kojima osoba treba da bude opreznija ili svesnija potencijalnih zamki svojih postupaka.