Asteroid Felicitas, koji nosi brojčanu oznaku 109, nazvan je po rimskoj boginji sreće i uspeha. U astrologiji, Felicitas simbolizira sreću, blagostanje, i sposobnost za pronalaženje radosti u životu. Ovaj asteroid može ukazivati na aspekte života gde osoba može očekivati sreću i gde su joj šanse za uspeh povećane.

Sadržaj

Simbolika asteroida Felicitas

Asteroid Felicitas može simbolizirati:

 • Sreća i blagostanje: Naglašava teme sreće, zadovoljstva i uspeha u životu osobe.
 • Pozitivnost i optimizam: Može ukazivati na prirodnu sklonost ka pozitivnom stavu i sposobnost da se vidi “svetla strana” života.
 • Zahvalnost i ispunjenje: Simbolizira kako osoba doživljava i izražava zahvalnost, kao i njenu sposobnost da uživa u onome što ima.

Uticaj asteroida Felicitas u natalnoj karti

Položaj asteroida Felicitas u natalnoj karti može otkriti kako osoba doživljava sreću i uspeh, kao i kako koristi svoje unutrašnje resurse za postizanje ličnog zadovoljstva i blagostanja.

 1. Položaj u znaku: Otkriva kako se osobine povezane s Felicitas manifestuju kroz prirodu znaka u kojem se nalazi.
 2. Položaj u kući: Ukazuje na oblasti života gdje se najviše osećaju uticaji Felicitas.
 3. Aspekti sa drugim planetama: Aspekti mogu detaljnije objasniti kako se Felicitasovi uticaji integrišu ili sukobljavaju sa drugim energetskim silama u karti.

Felicitas u kućama natalne karte

 • Prva kuća: Može ukazivati na osobu koja prirodno zrači optimizmom i srećom, privlačeći pozitivne ishode kroz svoj lični stav i ponašanje.
 • Peta kuća: Tradicionalno povezana s zadovoljstvom i kreativnošću, Felicitas u ovoj kući može naglasiti veliku sposobnost za uživanje u životu, umetnosti, i zabavi.
 • Deseta kuća: Može ukazivati na uspeh i sreću u karijeri, gde osoba može biti poznata po svojoj sposobnosti da postiže profesionalne ciljeve na zadovoljavajući način.

Felicitas u znakovima zodijaka

 • Felicitas u Vagi: Može pojačati sklonost ka harmoniji, ravnoteži i pravednosti, pronalazeći sreću u stabilnim i ispunjenim međuljudskim odnosima.
 • Felicitas u Strelcu: Naglašava optimizam, potragu za smislom i zadovoljstvo u istraživanju i širenju horizonta, bilo kroz putovanja, obrazovanje ili filozofiju.

Značenje asteroida Felicitas u svakoj kući natalne karte

Asteroid Felicitas u Prvoj Kući

Kada se Felicitas nalazi u prvoj kući, to može ukazivati na osobu koja prirodno zrači optimizmom i srećom. Ove osobe često privlače pozitivne ishode zahvaljujući svom optimističnom stavu i karizmi, i mogu biti percepirane kao sretne i ispunjene od strane drugih.

Asteroid Felicitas u Drugoj Kući

Felicitas u drugoj kući može naglasiti izraženi potencijal za sticanje materijalnog bogatstva i uživanje u fizičkim zadovoljstvima. Ova pozicija sugeriše da osoba nalazi sreću u materijalnoj sigurnosti i uživa u onome što posjeduje.

Asteroid Felicitas u Trećoj Kući

U trećoj kući, Felicitas može ukazivati na osobu koja uživa u komunikaciji, učenju i razmjeni ideja. Osobe s ovim položajem mogu pronaći sreću u interakcijama sa svojom okolinom, često kroz pisanje, govorenje ili kraća putovanja.

Asteroid Felicitas u Četvrtoj Kući

Felicitas u četvrtoj kući može sugerisati na važnost doma i porodice kao izvora sreće i zadovoljstva. Ove osobe mogu pronalaziti veliko zadovoljstvo u svom privatnom životu i u odnosima sa članovima porodice.

Asteroid Felicitas u Petoj Kući

Kada se Felicitas nalazi u petoj kući, to može ukazivati na sklonost ka uživanju u životu kroz kreativne izraze, zabavu i romantiku. Ova pozicija također može reflektovati sreću koju osoba nalazi u odnosima sa decom.

Asteroid Felicitas u Šestoj Kući

U šestoj kući, Felicitas može naglasiti važnost zadovoljstva u svakodnevnom radu i rutinama. Osobe s ovim položajem mogu naći sreću u organizaciji i učinkovitosti, kao i u održavanju zdravog načina života.

Asteroid Felicitas u Sedmoj Kući

Felicitas u sedmoj kući može ukazivati na važnost harmoničnih partnerskih odnosa za sreću osobe. Ova pozicija sugeriše da osoba može naći sreću u braku ili dugotrajnim partnerstvima, te u svim vidovima javnih odnosa.

Asteroid Felicitas u Osmoj Kući

U osmoj kući, Felicitas može ukazivati na sposobnost da se nalazi sreća u transformacijama, krizama i upravljanju zajedničkim resursima. Osobe s ovim položajem mogu se osjećati ispunjeno kada istražuju dublje emocionalne veze i misterije života.

Asteroid Felicitas u Devetoj Kući

Felicitas u devetoj kući može sugerisati na pronalaženje sreće u filozofiji, obrazovanju, pravnim pitanjima, ili duhovnom traganju. Osobe s ovim položajem često nalaze zadovoljstvo u širenju svojih horizonta i istraživanju novih ideja.

Asteroid Felicitas u Desetoj Kući

Kada se Felicitas nalazi u desetoj kući, to može ukazivati na uspjeh i sreću u karijeri. Osobe s ovim položajem često su uspešne u svojim profesionalnim nastojanjima i nalaze zadovoljstvo u postizanju svojih ciljeva.

Asteroid Felicitas u Jedanaestoj Kući

Felicitas u jedanaestoj kući može naglasiti važnost društvenih krugova, prijateljstava i grupnih aktivnosti za sreću osobe. Ove osobe mogu uživati u zajedničkim poduhvatima i često nalaze zadovoljstvo u doprinosu široj zajednici.

Asteroid Felicitas u Dvanaestoj Kući

U dvanaestoj kući, Felicitas može ukazivati na sklonost ka pronalaženju sreće u introspekciji, meditaciji, ili duhovnim praksama. Ova pozicija također može sugerišu na potrebu za povremenim povlačenjem iz svakodnevnog života kako bi se pronašao unutrašnji mir i sreća.

Značenje asteroida Felicitas u svakom znaku zodijaka

Asteroid Felicitas u Ovnu

Felicitas u Ovnu može ukazivati na osobe koje nalaze sreću u preuzimanju inicijative i liderstva. One mogu biti entuzijastične i spontane, a njihova sreća često dolazi iz direktnog i energičnog uključivanja u nove početke i izazove.

Asteroid Felicitas u Biku

U Biku, Felicitas naglašava uživanje u materijalnim zadovoljstvima i stabilnosti. Osobe s ovim položajem mogu naći sreću u sigurnosti, komforu i uživanju u plodovima svog rada, kao i u prirodi i umetnosti.

Asteroid Felicitas u Blizancima

Felicitas u Blizancima može ukazivati na osobe koje nalaze sreću u komunikaciji, razmjeni ideja i učenju. One mogu biti društvene, radoznale, i uživaju u intelektualnim stimulacijama te povezivanju s različitim ljudima.

Asteroid Felicitas u Raku

U Raku, Felicitas može istaknuti emocionalnu povezanost i zadovoljstvo u domu i porodici. Osobe s ovim položajem često nalaze sreću u brizi za druge, domaćem okruženju i emocionalnoj sigurnosti.

Asteroid Felicitas u Lavu

Felicitas u Lavu može doneti sklonost ka traženju sreće u kreativnom izražavanju, zabavi i romansi. Osobe s ovim položajem mogu uživati u pažnji i aplauzima drugih, kao i u liderstvu i generoznosti.

Asteroid Felicitas u Devici

U Devici, Felicitas naglašava uživanje u organizaciji, analizi i usluživanju drugima. Osobe s ovim položajem mogu naći sreću u svakodnevnim rutinama, zdravlju i korisnom radu, te u pomaganju drugima.

Asteroid Felicitas u Vagi

Felicitas u Vagi može ukazivati na osobe koje nalaze sreću u harmoničnim odnosima i estetskom okruženju. One teže ravnoteži, pravičnosti i partnerskim odnosima te često uživaju u umetnosti i kulturi.

Asteroid Felicitas u Škorpiji

U Škorpiji, Felicitas može pojačati emocionalnu intenzitet i strast kao izvore sreće. Osobe s ovim položajem mogu istraživati duboke veze, transformaciju i misterije života kao puteve ka ispunjenju.

Asteroid Felicitas u Strelcu

Felicitas u Strelcu može ukazivati na osobe koje nalaze sreću u istraživanju, avanturama i filozofiji. One mogu biti optimistične i slobodoumne, sa strašću prema učenju, putovanjima i otkrivanju novih horizonta.

Asteroid Felicitas u Jarcu

Kada je Felicitas u Jarcu, osobe mogu naći sreću u postizanju ciljeva, radnoj etici i odgovornosti. One su često usmerene na dugoročne planove i mogu uživati u postizanju profesionalnih i ličnih uspeha.

Asteroid Felicitas u Vodoliji

U Vodoliji, Felicitas može doneti inovativne i nekonvencionalne pristupe kao izvore sreće. Osobe s ovim položajem često su usmerene na društvene promene, tehnološki napredak i zajednicu, te uživaju u deljenju svojih ideja i ideala.

Asteroid Felicitas u Ribama

Felicitas u Ribama može ukazivati na osobe koje nalaze sreću u duhovnosti, umetnosti i saosećanju. One mogu biti intuitivne i empatične, često nalazeći ispunjenje u pomaganju drugima i u povezivanju na dubljem emocionalnom nivou.

Zaključak

Asteroid Felicitas u natalnoj karti pruža uvid u kako osoba doživljava sreću i uspeh, njenu sposobnost da uživa u životu i kako privlači pozitivne ishode. Razumevanje položaja Felicitas može pomoći u shvatanju osobe u kontekstu njenih najvećih izvora radosti i zadovoljstva, kao i potencijalnih puteva ka uspehu.