22. maj – 21. jun

Blizanci su rođeni između 22. maja i 21. juna i smatraju se jednim od najinteligentnijih i najraznovrsnijih horoskopskih znakova. Ovaj znak vlada planetom Merkur, koja daje Blizancima bistrinu uma i brzinu razmišljanja. Kao promenljiv znak vazdušnog elementa, Blizanci su poznati po svojoj svestranosti i vragolastom karakteru.

Blizanci Posao

Kada je reč o poslu, Blizanci su poznati po svojoj želji za novim znanjima i iskustvima. Oni ne vole da se zadržavaju na jednom mestu, već traže izazove i nove mogućnosti za napredovanje. Blizanci često imaju višestruke izvore prihoda, jer su u stanju da uspešno obavljaju različite poslove u isto vreme.

Blizanci Sport

Kada je u pitanju sport, Blizanci vole raznovrsnost i izazove. Oni su u stanju da vežbaju kako bi održali svoju fizičku formu, ali istovremeno vode računa o svom mentalnom zdravlju. Blizanci vole da se bave različitim aktivnostima koje ih mogu opustiti i osloboditi stresa, kao što su joga, meditacija ili pilates.

Blizanci Ishrana

Kada je reč o ishrani, Blizanci su poznati po tome što vode računa o svom zdravlju i izgledu. Oni su svesni važnosti pravilne ishrane i neophodnosti unosa proteina. Blizanci vole da eksperimentišu sa različitim vrstama hrane i ukusima, ali uvek paze da unose dovoljno nutrijenata u organizam.

Blizanci Zdravlje

Blizanci su poznati po svom osetljivom nervnom sistemu i sklonosti ka stresu. Kada se suoče sa izazovima ili neizvesnošću, mogu postati anksiozni i preopterećeni. Zbog toga je važno da Blizanci vode računa o svom mentalnom zdravlju i redovno praktikuju tehnike opuštanja.

Blizanci ljubavni horoskop

Blizanci su veoma intelektualni i vole da se povežu sa partnerom na tom nivou. Zato je važno da pronađu nekoga ko će ih izazivati intelektualno i sa kim će moći da razmenjuju ideje i mišljenja. Romantični gestovi su im manje važni, ali će biti spremni da se posvete partneru i izgrade duboku i snažnu emocionalnu vezu.

Muškarac Blizanac

Muškarac Blizanac je veoma privlačan i šarmantan, teško je odoljeti njegovoj harizmi. Uvek je spreman za avanturu i nova iskustva, a njegova svestranost i bistrina čine ga veoma privlačnim. Ipak, teško se veže i može biti promenljiv u svojim osećanjima.

Žena Blizanac

Žena Blizanac je inteligentna, duhovita i nezavisna. Privlači je novina i izazov, a veoma je sposobna da se prilagođava novim situacijama. Ipak, može biti promenljiva u svojim odlukama i ponekad se teško odlučuje za jednu stvar. Kada se veže za partnera, biće mu odana i snažna podrška.

Kako zavesti Blizance?

Blizanci su veoma intelektualni i vole da se povezuju na tom nivou, stoga je važno da ih izazovete svojim razmišljanjem i idejama. Takođe, vole da razgovaraju i da imaju partnera koji im može pratiti tempo. Potrebno je biti opušten i spontan u druženju sa Blizancima, a avanturistički duh će ih svakako privući.

Blizanci horoskop i mitologija

Prema mitologiji, Blizanci su povezani sa mitom o Kastoru i Polidevku. Prema legendi, Kastor i Polidevka su bili blizanci, sinovi Zevsa i Lede. Kastor je bio smrtnik, dok je Polidevka bila besmrtna. Kada je Kastor ubijen, Polidevka je molila oca Zevsa da mu vrati život. Zevs je dozvolio Polidevki da podeli svoju besmrtnost sa svojim bratom, tako da bi se mogli smenjivati u životu i smrti. Prema tome, Blizanci u horoskopu se povezuju sa dualnošću života i smrti, kao i sa promenom i transformacijom.