23. OKT – 21. NOV

Skorpija je osma astrološka zodijačka znak koja traje od 23. oktobra do 21. novembra. Ovaj znak karakteriše intenzivna i misteriozna priroda, što ih čini privlačnim i intrigantnim.

Sadržaj

Škorpija Horoskop: Opšte karakteristike: Intenzivni i Misteriozni

Osobe rođene u znaku Skorpije su obično strastvene i odane, ali istovremeno mogu biti i tajanstvene i skeptične. Skloni su intenzivnim emocijama i često imaju izuzetno duboke i emotivne veze sa ljudima oko sebe.

Karijera: Ambiciozni i Uporni

Ambicija i istrajnost su ključni faktori u karijeri osoba rođenih u znaku Skorpije. Oni su često motivisani i željni uspeha, a istovremeno poseduju veliku sposobnost da prepoznaju prave prilike. Skloni su da se bave poslovima koji zahtevaju istraživački duh i izdržljivost.

Fitnes: Prihvati Moć Transformacije

Osobe rođene u znaku Skorpije poseduju izuzetnu moć transformacije. Oni su često veoma svesni svojih tela i znaju kako da ga transformišu i izgrade na željeni način. Skloni su izazovima i vežbanju koje podiže adrenalin, poput borilačkih veština ili trčanja.

Ishrana: Balans je Ključ

Balans je ključna reč za ishranu osoba rođenih u znaku Skorpije. Skloni su ekstremima, pa im treba pomoć da se drže zdravog i uravnoteženog načina ishrane. Hrana koja im je najbolja je ona bogata hranljivim sastojcima i proteinima.

Zdravlje: Veza Uma i Tela

Zdravlje osoba rođenih u znaku Skorpije je veoma važno, a ključna stvar je veza uma i tela. Kada se osećaju napeto ili pod stresom, to se često manifestuje na fizičkom nivou. Važno je da usvoje neke tehnike relaksacije, poput joge ili meditacije, kako bi održali ravnotežu i zdravlje.

Skorpija Ljubavni Horoskop: Duboke Emocionalne Veze

Osobe rođene u znaku Skorpije su poznate po svojim dubokim i emotivnim vezama. U ljubavi su strastvene i intenzivne, što ih čini privlačnim partnerima. Oni se najbolje slažu sa drugim vodenim znakovima, kao što su Rak i Ribe.

Škorpija Muškarac: Magnetni i Privlačni

Muškarci rođeni u znaku Skorpije su poznati po svojoj privlačnosti i magnetizmu. Imaju duboku unutrašnju strast i izraženu seksualnost koju često skrivaju od drugih. Ova skrivena strana njihove ličnosti često ih čini misterioznim i intrigantnim.

Skorpija muškarci su izuzetno strastveni i odani. Oni često postavljaju svoje ciljeve visoko i neće se zadovoljiti dok ne ostvare svoje ambicije. Njihova upornost i odlučnost ih vodi ka uspehu, ali takođe može biti izvor frustracije i ljutnje kada se suoče sa preprekama.

Škorpija Žena: Zavodljive i Intenzivne

Žene rođene u znaku Skorpije su poznate po svojoj privlačnosti i intenzitetu. One su strastvene i duboko emotivne, a njihova privlačnost proističe iz njihove sposobnosti da duboko prodiru u druge ljude i razumeju njihove najdublje strasti i želje.

Skorpija žene su izuzetno privržene i lojalne prema svojim voljenima. Međutim, one mogu biti i vrlo zahtevne i posesivne, što može dovesti do konflikta u odnosima. Kada su povređene, Skorpija žene mogu biti osvetoljubive i vrlo oštre.

Vladajuća Planeta (Pluton)

Pluton je vladajuća planeta Skorpije. Ova planeta predstavlja transformaciju, obnovu i regeneraciju. Pluton takođe ima veze sa tajnama, dubokim emocijama i promenom.

Kao što se Skorpija bori za svoje ciljeve i traži dublje značenje u životu, Pluton predstavlja snagu koja im pomaže da prevaziđu izazove i transformišu se u bolju verziju sebe.

Polariteti (Ženski)

Škorpija pripada ženskom polarnom znaku, što znači da je naglasak na unutrašnjem svetu i ličnom iskustvu, a ne na spoljašnjim okolnostima i materijalnim stvarima.

Kvalitet (Fiksni)

Škorpija je fiksni znak, što znači da je uvek u potrazi za stabilnošću i sigurnošću. Oni su uporni i neustrašivi, što ih čini izuzetno efikasnim u borbi za svoje ciljeve.

Izgled (Oštre crte lica, prodorne oči, senzualne usne)

Škorpija ima vrlo izražene i oštre crte lica, koje mogu izgledati pomalo misteriozno i privlačno. Prodorne oči su još jedna karakteristika koja doprinosi njihovom intenzivnom izgledu. Također, senzualne usne su još jedan atribut koji često privlači pažnju.

Najveće Snage (Izdržljivost, intuicija, intenzitet, lojalnost)

Izdržljivost je jedna od najvećih snaga Skorpija. Bez obzira na to koliko su situacije teške, oni su često spremni da se bore i da se ne predaju. Također, imaju izuzetno razvijenu intuiciju i često osjete ono što drugi ne mogu. Intenzitet je također jedna od njihovih snaga, kao i lojalnost prema onima koje vole.

Delovi Tela koje Vlada Skorpija (Reprodukativni organi, bešika, creva, donji deo leđa)

Skorpija vlada reproduktivnim organima, bešikom, crevima i donjim dijelom leđa. Stoga je važno da Skorpije obrate posebnu pažnju na ove dijelove tijela i održavaju ih zdravim.

Zdravstveni Rizici (Zavisnost, reproduktivni poremećaji, infekcije urinarnog trakta)

Zavisnost je jedan od zdravstvenih rizika koji može utjecati na Skorpije. To može biti bilo kakva ovisnost, od alkohola do droga ili neke druge vrste ovisnosti. Skorpije također imaju tendenciju da pate od reproduktivnih poremećaja, posebno u starijoj dobi. Infekcije urinarnog trakta su također jedan od rizika za Skorpije.

Životinjski Simbol (Skorpija, orao, feniks)

Simbol Skorpije je sam skorpija, ali ponekad se kao njen simbol koristi i orao, kao i feniks. Skorpija je simbol transformacije i regeneracije, što se također odražava u simbolima koji se koriste za ovaj horoskopski znak.

Boja (Crna, tamnocrvena, bordo)

Crna, tamnocrvena i bordo su boje koje se najčešće povezuju s ovim znakom. Te boje se često koriste za odjeću i ukrase povezane sa Skorpijom.

Poznate Ličnosti u Horoskopu Skorpija

Među poznatim ličnostima rođenim u znaku Skorpije su Drejk, Kejti Peri, Rajan Rejnolds, Džulija Roberts, Leonardo Dikaprio i mnogi drugi. Ove ličnosti su poznate po svojoj strasti i intenzitetu u svemu što rade, kao i po svojoj harizmi i magnetizmu.

Škorpija Horoskop i Mitologija

Prema mitologiji, Skorpija je povezana s pričom o Orionu, velikom lovcu koji je bio voljen od bogova i ljudi. Orion je bio izuzetno ponosan i tvrdoglav, pa se jednog dana hvalio da je sposoban ubiti sve životinje na Zemlji. To je naljutilo boginju lova Artemidu, koja je poslala skorpiona da ga ubije.

Skorpion je uspio u svom zadatku, ali Artemida je osjetila žaljenje zbog smrti Oriona. Stoga ga je postavila na nebo kao sazviježđe pored skorpiona, čime je stvorena vječna borba između dva simbola.

S druge strane, u astrologiji se Skorpija smatra jednim od najmisterioznijih i najintenzivnijih znakova zodijaka. Skorpije su poznate po svojoj intuiciji i sposobnosti da osjete stvari koje drugi ne vide. To ih čini izuzetno snažnima, ali istovremeno i osjetljivima na negativne emocije i energije.

U horoskopu, Skorpija se povezuje s transformacijom, pa je važno da se ovoj energiji prepuste i prihvate promjene u svom životu. Skorpije su također ambiciozne i uporne u svom radu, što im može donijeti uspjeh u karijeri.