Sodalit: Kamen Harmonije i Pročišćenja

Sodalit je dragulj čija plava boja očarava, dok njegove osobine duboko prodiru u suštinu uma, tela i duha. Evo svega što treba znati o ovom čudesnom kamenu:

Sadržaj

Boja i Izgled

Sodalit je prepoznatljiv po svojoj plavoj boji, često sa tamnim tačkama i svetloplavim nijansama, često oblikovan u kotrljan oblik koji privlači pažnju.

sodalit
sodalit

Učestalost i Izvor

Lako dostupan, sodalit se može pronaći širom sveta, uključujući Severnu Ameriku, Francusku, Brazil, Grenland, Rusiju, Mijanmar i Rumuniju.

Duhovna i Emotivna Osobina

Sodalit ujedinjuje logiku sa intuicijom, otvarajući vrata duhovnoj percepciji i donoseći informacije iz viših sfera uma u fizičku stvarnost. Stimuliše pinealnu žlezdu i treće oko, produbljujući meditaciju i pomažući umu da razume okolnosti oko sebe. Ovaj kamen inspiriše istinoljubivost i idealizam, ohrabrujući vas da ostanete verni sebi i svojim uverenjima.

Zaštita od Elektromagnetne Polucije

Sodalit ima sposobnost da čisti elektromagnetnu poluciju, pa se može postaviti na kompjutere ili druge uređaje kako bi blokirao njihove emitovane talase. Ovo ga čini korisnim za ljude koji su osetljivi na “sindrom bolesne zgrade” ili elektromagnetni smog.

Grupni Rad i Harmonija

Posebno koristan za grupni rad, sodalit donosi harmoniju i solidarnost, podstičući poverenje i prijateljstvo među članovima grupe, te podstičući nezavisnost.

Mentalna Klarifikacija i Emotivna Ravnoteža

Eliminiše mentalnu konfuziju i intelektualno vezivanje, podstiče racionalno razmišljanje, objektivnost, istinu i intuitivnu percepciju. Psihološki, donosi emotivnu ravnotežu, smiruje napade panike, transformiše defanzivnu i ofanzivnu ličnost, i popravlja samopouzdanje i samoprihvatanje.

Lečenje

Sodalit ima širok spektar lekovitih svojstava, uključujući uravnotežavanje metabolizma, razrešavanje nedostatka kalcijuma, pročišćavanje limfnog sistema i jačanje imunološkog sistema. Takođe pomaže kod problema sa grlom, glasnim žicama, larinksom, kao i kod poremećaja varenja, groznice i visokog krvnog pritiska.

Položaj

Može se postaviti na mesto koje zahteva njegove energije ili nositi tokom dužih perioda za maksimalne koristi.

Sodalit je kamen koji ne samo da leči, već i oplemenjuje dušu, donoseći sklad i svetlost u život svog nosioca.