Asteroid Lust, koji nosi brojčanu oznaku 4386, predstavlja koncepte požude, želje i strasti. U astrologiji, ovaj asteroid može naglasiti kako osoba doživljava svoje duboke želje, seksualnost i privlačnost. Lust simbolizuje intenzivnu žudnju, bilo seksualnu ili vezanu za druge oblike strasti, kao što su ambicije ili materijalne želje.

Sadržaj

lust asteroid u natalnoj karti
lust asteroid u natalnoj karti

Simbolika asteroida Lust

Asteroid Lust može simbolizovati:

 • Seksualnost i požuda: Ukazuje na snažne seksualne impulse i kako osoba doživljava svoje seksualne želje.
 • Intenzivne strasti: Može predstavljati jaku žudnju ili opsesiju prema nečemu, bilo to vezano za odnose, karijeru, ili hobije.
 • Privlačnost: Naglašava kako osoba privlači druge i kako se izražava kroz svoju privlačnost.

Uticaj asteroida Lust u natalnoj karti

Položaj asteroida Lust u natalnoj karti može otkriti kako osoba upravlja svojim najsnažnijim željama, te kako te želje utiču na njene odnose i životne izbore.

 1. Položaj u znaku: Otkriva kako se osobine povezane sa Lust manifestuju kroz prirodu znaka u kojem se nalazi.
 2. Položaj u kući: Ukazuje na oblasti života gdje se najviše osećaju uticaji Lust.
 3. Aspekti sa drugim planetama: Aspekti mogu detaljnije objasniti kako se Lustovi uticaji integrišu ili sukobljavaju sa drugim energetskim silama u karti.

Lust u kućama natalne karte

 • Prva kuća: Može ukazivati na osobu koja javno pokazuje svoje strasti i privlačnost, često imajući snažnu fizičku prisutnost ili seksualni šarm.
 • Peta kuća: Usredsređuje se na ljubav, zadovoljstvo i kreativnost; Lust ovde može ukazivati na snažne romantične i seksualne avanture.
 • Sedma kuća: Fokusira se na dugoročne partnerske odnose, gde Lust može istaći seksualnu dinamiku ili intenzivnu privlačnost unutar veza.

Lust u znakovima zodijaka

 • Lust u Škorpiji: Može pojačati seksualnu energiju, tajne i transformaciju kroz intenzivne emocionalne i fizičke odnose.
 • Lust u Lavu: Naglašava ekspresiju strasti i želje za pažnjom, često kroz dramatične ili kreativne izraze ljubavi.

Značenje asteroida Lust u svakoj kući natalne karte

Asteroid Lust u Prvoj Kući

Kada se Lust nalazi u prvoj kući, to može ukazivati na osobu koja otvoreno izražava svoju seksualnost i privlačnost. Ove osobe mogu imati snažan seksualni identitet koji je vidljiv u njihovom ponašanju i načinu izražavanja.

Asteroid Lust u Drugoj Kući

Lust u drugoj kući može sugerisati da osoba vrednuje materijalne stvari koje donose zadovoljstvo. Ova pozicija može ukazivati na jaku želju za posjedovanjem i uživanjem u materijalnim dobrima, ili na snažnu potrebu za finansijskom sigurnošću.

Asteroid Lust u Trećoj Kući

U trećoj kući, Lust može ukazivati na osobe koje imaju snažnu verbalnu ekspresiju svojih želja. One mogu biti vrlo direktne u komunikaciji svojih potreba i želja, ili možda uživaju u flertu i igri riječima.

Asteroid Lust u Četvrtoj Kući

Lust u četvrtoj kući može naglasiti potrebu za emocionalnom i seksualnom sigurnošću unutar doma. Osobe s ovim položajem mogu težiti da stvore dom koji odražava njihove duboke strasti i želje.

Asteroid Lust u Petoj Kući

Kada se Lust nalazi u petoj kući, to može pojačati sklonost ka romantičnim i seksualnim avanturama. Ova kuća takođe upravlja kreativnošću, pa Lust ovde može ukazivati na snažnu kreativnu strast i izražavanje kroz umetnost.

Asteroid Lust u Šestoj Kući

U šestoj kući, Lust može ukazivati na osobe koje možda pronalaze seksualno zadovoljstvo kroz rutinu ili radno okruženje. Takođe, može sugerisati na potrebu za redovnim fizičkim zadovoljstvima ili zdravstvenim režimima koji podupiru seksualno zdravlje.

Asteroid Lust u Sedmoj Kući

Lust u sedmoj kući može istaći snažnu seksualnu dinamiku unutar partnerskih odnosa. Ove osobe mogu tražiti ili privlačiti partnere koji su posebno privlačni ili koji izražavaju slične strasti.

Asteroid Lust u Osmoj Kući

U osmoj kući, Lust može ukazivati na duboke seksualne transformacije i intenzivne emocionalne iskustva. Ova pozicija može takođe biti povezana s nasleđivanjem ili finansijskim dobitcima kroz partnerstva.

Asteroid Lust u Devetoj Kući

Lust u devetoj kući može sugerisati na strast prema putovanjima, istraživanju i učenju. Osobe s ovim položajem mogu imati želju da prošire svoje horizonte kroz avanture koje podstiču njihove želje.

Asteroid Lust u Desetoj Kući

Kada se Lust nalazi u desetoj kući, može ukazivati na snažnu ambiciju i želju za uspehom. Osobe s ovim položajem mogu koristiti svoju seksualnost ili strastvenu prirodu kao sredstvo za postizanje profesionalnih ciljeva.

Asteroid Lust u Jedanaestoj Kući

Lust u jedanaestoj kući može naglasiti želju za društvenim angažmanom ili povezanost sa grupama koje dele slične strasti. Ove osobe mogu tražiti društvenu validaciju ili uživati u zajednicama koje istražuju seksualne ili druge duboke želje.

Asteroid Lust u Dvanaestoj Kući

U dvanaestoj kući, Lust može ukazivati na skrivene ili potisnute želje. Osobe s ovim položajem mogu imati nesvesne strahove ili blokade vezane za izražavanje svojih seksualnih potreba, ili mogu istraživati svoje strasti u privatnosti.

Značenje asteroida Lust u svakom znaku zodijaka

Asteroid Lust u Ovnu

Lust u Ovnu može ukazivati na osobe koje ispoljavaju direktne i energične strasti. One su često impulsivne i otvorene u izražavanju svojih seksualnih i emocionalnih želja, skloni brzim i intenzivnim romansama.

Asteroid Lust u Biku

U Biku, Lust može naglasiti snažnu potrebu za fizičkim zadovoljstvima i čulnim užicima. Osobe s ovim položajem mogu biti posebno privučene materijalnom sigurnošću i komforom, te imaju sklonost ka dugotrajnim vezama koje obećavaju stabilnost.

Asteroid Lust u Blizancima

Lust u Blizancima može ukazivati na osobe koje imaju promenljive i raznolike seksualne i romantične želje. One mogu biti radoznale i komunikativne u svojim ljubavnim poduhvatima, često tražeći intelektualnu stimulaciju kao deo svoje privlačnosti.

Asteroid Lust u Raku

U Raku, Lust može istaći emotivnu dubinu u željama osobe. Seksualnost i privlačnost mogu biti duboko povezani s emocionalnom sigurnošću, a osobe s ovim položajem često traže partnere koji mogu zadovoljiti njihove emocionalne potrebe.

Asteroid Lust u Lavu

Lust u Lavu može doneti želju za dramatičnim i teatralnim izražavanjem strasti. Osobe s ovim položajem često žele da budu u centru pažnje, uživaju u romansama koje su istovremeno zabavne i strastvene.

Asteroid Lust u Devici

U Devici, Lust može ukazivati na analitičan pristup seksualnosti i željama. Osobe s ovim položajem mogu biti metodične u svojim pristupima zadovoljstvima, ponekad čak i kritične prema sebi i partnerima u pogledu seksualnih i romantičnih očekivanja.

Asteroid Lust u Vagi

Lust u Vagi ističe potrebu za harmonijom i estetskim zadovoljstvom u seksualnim i romantičnim odnosima. Osobe s ovim položajem teže uravnoteženim i pravednim partnerskim interakcijama, ali i privlačnosti koja je uzajamna i estetski prijatna.

Asteroid Lust u Škorpiji

U Škorpiji, Lust može doneti intenzivne i duboke strasti. Ove osobe mogu imati moćan seksualni naboj i sklonost ka emocionalnim ekstremima u svojim romansama, često istražujući granice svojih želja i privlačnosti.

Asteroid Lust u Strelcu

Lust u Strelcu može ukazivati na ljubav prema avanturi i istraživanju u seksualnim i romantičnim poduhvatima. Osobe s ovim položajem često traže partnere koji mogu deliti njihovu želju za slobodom, rastom i istraživanjem.

Asteroid Lust u Jarcu

Kada je Lust u Jarcu, osobe mogu pristupati svojim željama sa ozbiljnošću i ambicijom. One mogu koristiti svoju seksualnost kao alat za postizanje ciljeva ili izgradnju statusa, često s dugoročnim pristupom u svojim romantičnim i seksualnim planovima.

Asteroid Lust u Vodoliji

U Vodoliji, Lust može ukazivati na eksperimentalne i nekonvencionalne pristupe seksualnosti i romantičnim željama. Osobe s ovim položajem često privlače pažnju svojom jedinstvenošću i otvorenošću prema novim seksualnim i emocionalnim iskustvima.

Asteroid Lust u Ribama

Lust u Ribama može doneti nejasne i mistične aspekte seksualnosti i romantičnih želja. Osobe s ovim položajem mogu doživljavati svoje strasti na duboko intuitivan i emocionalan način, često idealizujući partnere ili tražeći duhovnu povezanost kroz romantične veze.

Zaključak

Asteroid Lust u natalnoj karti pruža uvid u kako osoba doživljava i izražava svoje najdublje strasti i želje. Razumevanje položaja Lust može pomoći u shvatanju potencijalnih izazova i dinamika u seksualnom i romantičnom životu osobe, kao i u drugim oblastima gde se strasti manifestuju.