Natalna karta ne samo da otkriva osobine ličnosti, već i pruža uvid u nasleđene karmičke zadatke i moguće uticaje magije. Saturn u harmoniji sa Suncem, Mesecom, Marsom, i Plutonom često simbolizuje dobru karmu prenesenu plemenitošću i nesebičnošću naših predaka.

Sadržaj

Alhemija i Astrologija: Čuvari elementa

Kao što alhemija koristi četiri elementa – vatru, zemlju, vodu i vazduh, isto tako i astrologija razmatra uticaje ovih elemenata kroz prisustvo duhova: Salamandere (duhovi vatre), Gnome (duhovi zemlje), Silfe (duhovi vazduha), i Undine (duhovi vode). Horoskop može pokazati da li je neko pod uticajem crne magije ili zaštićen od strane svetaca.

Primarni astrološki pokazatelji magije

Astrolog može detektovati prisustvo crne magije kroz specifične aspekte u horoskopu:

  • Mesec u Biku u opoziciji sa Neptunom može ukazivati na magijske radnje preko crne kafe.
  • Mars u kvadratu ili opoziciji sa Plutonom često se povezuje s afričkim vudu magijama ili lokalnim oblicima magijskog delovanja preko igle u slici.
  • Saturn u Skorpiji u 4. polju može simbolizovati zemlju s groblja skriveno unetu u vaš dom, posebno ako je u konjukciji sa Mesecom u Vagi.

Karmički aspekti i zaštita

Nasleđena prokletstva i loša karma mogu olakšati delovanje crne magije. Međutim, osobe koje nemaju takvo nasleđe često su zaštićene, a magijski uticaji mogu se vratiti pošiljaocu kao bumerang. Ovo se naziva “fenomenom ogledala”.

Astrološka zaštita

Postoje određene pozicije u horoskopu koje pružaju snažnu zaštitu od crne magije:

  • Sunce u konjukciji sa Uranom, u trigonu sa Jupiterom u 8. polju, obezbeđuje zaštitu tako da svaki pokušaj magije se vraća napadaču mnogostruko.
  • Jupiter u Ribama u sekstilu ili trigonu sa Neptunom i Uranom u Raku ukazuje na zaštitu Svetog Nikole, zaštitnika putnika i ribara.

Osobe sa izraženim aspektima između Meseca i Saturna, kao i oni sa Mesecom u 8. ili 12. polju, su najosetljiviji na crnu magiju.

Važno je napomenuti da pravi astrološki uvid može pomoći u razumevanju i upravljanju ovim energijama, te da astrološka konsultacija može pružiti detaljnije smernice i eventualnu zaštitu.