Osoba koja ima Životni put 6 poseduje veliku saosećajnost i teži da bude od pomoći drugima. Ti si brižnik. Kao neko sa Životnim putem 6, brineš se za slabije i potlačene. Ti si iscelitelj i pomoćnik drugima. U stanju si da pružiš utehu onima kojima je potrebna i često ćeš ponuditi rame za plakanje drugima.

Tvoj zadatak u životu je da razviješ alate koji su potrebni da bi stvarno bio koristan drugima, umesto da budeš samo saosećajan sagovornik. Morate pronaći ravnotežu između pomoći i mešanja.

Spremno rame za plakanje drugima.

Na isti način, morate naučiti delikatnu umetnost savetnika koji zna kada treba da prepusti borbu drugima i kada treba izbegavati oduzimanje neophodnih iskustava i lekcija života. Vi ste prirodno uravnoteženi. Stoga ste dobro opremljeni da podržavate i usmeravate druge u vremenima iskušenja.

Sa 6 Putem Života, u vašoj prirodi je da preuzimate odgovornost – često popunjavate praznine koje su drugi ostavili – i ne odustajete od lične žrtve. Ponekad se možete osećati preopterećenim problemima drugih. Međutim, ljubav koju drugi daju vama je vaša zaslužena nagrada. Trudite se da održite harmoniju u porodici ili grupi, balansirajući i spajajući različite sile.

Tražite brak i često ste divni roditelj, pružajući toplinu, zaštitu i razumevanje deci. Velikodušni ste, ljubazni i privlačni.

Sa 6 putem životne staze, često se divite i obožavate što vas zbunjuje.


Skromni ste, ali nosite dubok ponos. Krećete se dobro i graciozno, ali moraćete raditi na tome da ostanete u formi. Potražite fizičku aktivnost i ograničite slatkiše i mlečne proizvode koje želite da biste sprečili da postanete punašni i okrugli.

Kada ste mladi, morate biti oprezni da ne birate partnere iz pogrešnih razloga. Ne dozvolite sentimentalnosti da utiče na vašu odluku, posebno one koje se odnose na izbor bračnog druga. Potrebno vam je da budete potrebni, ali morate naučiti da diskriminišete između onih koje možete pomoći i drugih koji postaju slabiji zbog vaše brige. Uostalom, u vašoj je prirodi da privlačite slabije braću i sestre među nama.

Tentacija i opasnost za vas je da sebe smatrate spasiteljem sveta, noseći terete drugih na svojim ramenima.


Blagoslovljeni ste muzičkim talentom, kao i u vizualnim i izvođačkim umetnostima. Međutim, vaša kreativnost može biti potisnuta zbog vaše spremnosti da se žrtvujete ili zbog vaše nesposobnosti da u potpunosti cenite svoje talente. To ne znači da ne možete da se istaknete u ovim oblastima; naprotiv, imate talenat i sa naporom možete postići uspeh u nekoliko umetničkih oblasti.

Takođe imate ogroman talent u poslovanju. Sa 6 putem životne staze, blagoslovljeni ste velikom dozom šarma i harizme, koje uspešno koristite da biste privukli ljude i podršku koja vam je potrebna.