Jedan životni put 7 je tražilac istine

Ti si taj koji traži Imaš jasnu i snažnu sliku o sebi kao duhovnom biću. Kao rezultat toga, tvoj životni put posvećen je istraživanjima nepoznatog i pronalaženju odgovora na tajne života.

Sadržaj

Dobro si opremljen za svoj zadatak. Posjeduješ fin um; analitički si mislilac, sposoban za veliku koncentraciju i teorijski uvid. Uživaš u istraživanju i spajanju komadića intelektualne slagalice. Kada sklopiš dovoljno dijelova, sposoban si za izuzetno kreativan uvid i praktična rješenja problema.

Broj 7 na životnom putu uživa u samoći i radije radi sam

Potrebno vam je vrijeme da razmislite o svojim idejama bez uplitanja tuđih misli. Vi ste samotnjak, osoba koja živi prema svojim idejama i metodama. Kao rezultat, bliske veze vam je teško formirati i održati, posebno brak. Potrebni su vam prostor i privatnost, što, kada se prekrše, može uzrokovati veliku frustraciju i razdražljivost.

Kada je vaš život u ravnoteži, međutim, privlačni ste i šarmantni. Možete biti duša zabave i uživati u nastupima pred publikom. Volite pokazivati svoju inteligenciju i znanje, što vas čini privlačnim drugima, posebno suprotnom spolu. Ali imate određena ograničenja.

Iako ste velikodušni u društvenim situacijama, rado dijelite svoju pažnju i energiju, vrlo ste svjesni potrebe da “siđete sa scene” i vratite se samoći svog skrovišta. Mir povezujete s neprimjetnom privatnošću vašeg svijeta. Zbog toga je intimnost teška za vas, jer čuvate svoj unutarnji svijet poput majke lava koji čuva svoje mladunce.

Međutim, sva ta privatnost i samoća mogu izazvati izolaciju i usamljenost.

S brojem 7 na životnom putu, možete biti svjesni praznine u svom životu, dijela vas koji žudi za društvom i bliskim prijateljstvom koje možda nije zadovoljeno.

Ako se izolacija dovede do krajnosti, možete postati cinici i sumnjivi. Možete razviti skrivene, sebične motive, koje ljudi mogu osjetiti i što može uzrokovati nelagodu oko vas.

Morate se čuvati da ne postanete previše povučeni i neovisni, time odbijajući ljubav drugih i sprečavajući vas da doživite pravu radost prijateljstva i bliskog prijateljstva. Posebno morate paziti na sebičnost i egocentričnost, misleći da ste centar svemira, jedina osoba koja stvarno vrijedi. Društveni kontakt daje vam perspektivu na sebe i na život, dok prevelika izolacija može učiniti da postanete previše uski i čak se odvojite od ostatka sveta.

Tajno možete osjećati ljubomoru prema lakoćama u odnosima drugih; možete percipirati druge kao manje inhibirane od vas