Asteroid Cupido, koji nosi brojčanu oznaku 763, može doneti interesantne uvide u natalnoj karti, posebno kada se razmatraju teme ljubavi, privlačnosti i umetničkih sklonosti. Cupido nosi ime rimskog boga ljubavi, ekvivalenta grčkog Erosa, i simbolizuje početne faze zaljubljivanja, privlačnost i lepotu.

Sadržaj

Simbolika asteroida Cupido

Cupido u astrologiji može simbolizovati:

 • Ljubav i romantiku: Sklonost ka idealizovanju ljubavnih odnosa, potraga za duhovnim i emotivnim povezivanjem.
 • Umetnost i kreativnost: Inspiracija koja dolazi iz umetnosti i ljubavi, kao i sposobnost da se izrazi lepota kroz različite forme umetničkog izraza.
 • Socijalne veze: Važnost i uticaj društvenih interakcija u životu osobe, često kroz privlačenje i povezivanje s drugima.

Uticaj asteroida Cupido u natalnoj karti

Asteroid Cupido može biti indikator kako osoba pristupa ljubavnim odnosima, kao i njene sklonosti ka umetnosti i lepoti. Njegova pozicija u znaku i kući, kao i aspekti koje pravi s drugim planetama, mogu otkriti kako se ove teme manifestuju u životu osobe:

 1. Položaj u znaku: Pokazuje stil i način izražavanja ljubavi i kreativnosti.
 2. Položaj u kući: Ukazuje na oblasti života gde će teme povezane s Cupidom biti najizraženije.
 3. Aspekti sa drugim planetama: Na primer, aspekt sa Venerom može pojačati romantične i estetske sklonosti, dok aspekt sa Merkurom može ukazivati na sposobnost komunikacije o ljubavnim i umetničkim temama.

Cupido u kućama natalne karte

 • Prva kuća: Naglašava lični šarm i privlačnost.
 • Peta kuća: Pojačava fokus na romantiku, kreativnost i odnose s decom.
 • Sedma kuća: Ukazuje na važnost ljubavnih i poslovnih partnerstava.

Cupido u znakovima zodijaka

 • Cupido u Vagi: Može ukazivati na prirodnu sklonost ka harmoniji, estetici i partnerstvima.
 • Cupido u Biku: Može pojačati uživanje u senzualnim i materijalnim aspektima ljubavi.

Značenje asteroida Cupido u svakoj kući natalne karte

Asteroid Cupido u Prvoj Kući

Kada se Cupido nalazi u prvoj kući, to može ukazivati na osobu koja prirodno izražava šarm i privlačnost. Ova pozicija može također sugerirati da su teme ljubavi i odnosa centralne za identitet i način na koji osoba pristupa svetu.

Asteroid Cupido u Drugoj Kući

Cupido u drugoj kući može ukazivati na sklonost da se ljubav i odnosi povezuju s materijalnim vrednostima. Osoba može mnogo cijeniti ljepotu u materijalnom smislu i može tražiti sigurnost kroz stabilne i harmonične odnose.

Asteroid Cupido u Trećoj Kući

U trećoj kući, Cupido može ukazivati na sposobnost osobe da komunicira na šarmantan i privlačan način. Ova pozicija može također naglasiti važnost ljubavnih tema u svakodnevnim interakcijama i u odnosima s braćom i sestrama ili bliskim susjedima.

Asteroid Cupido u Četvrtoj Kući

Cupido u četvrtoj kući može sugerirati da su teme ljubavi, harmonije i estetike važne u domu ili porodičnom okruženju. Osoba može težiti stvaranju ljepote i udobnosti u svom životnom prostoru ili imati snažnu emotivnu vezu s porodicom.

Asteroid Cupido u Petoj Kući

Kada se Cupido nalazi u petoj kući, to može pojačati sklonost ka romantici, zabavi i kreativnom izražavanju. Ova pozicija također može naglasiti važnost ljubavnih odnosa i flerta u životu osobe, kao i mogućnost da osoba ima talent za umjetnosti.

Asteroid Cupido u Šestoj Kući

U šestoj kući, Cupido može ukazivati na potrebu za harmonijom i estetikom u radnom okruženju. Osoba može uživati u poslovima koji uključuju umjetnost, dizajn ili društvene interakcije, i može težiti odnosima koji su ujedno produktivni i ugodni.

Asteroid Cupido u Sedmoj Kući

Cupido u sedmoj kući može naglasiti potragu za partnerstvima koja su estetski ili emotivno zadovoljavajuća. Ova pozicija može također ukazivati na važnost ljubavnih odnosa u životu osobe, kao i na sklonost ka sklapanju poslovnih partnerstava koja donose radost i zadovoljstvo.

Asteroid Cupido u Osmoj Kući

U osmoj kući, Cupido može istraživati dublje, intenzivnije veze koje uključuju emocionalnu i fizičku intimnost. Ova pozicija može ukazivati na strastvene, ponekad komplicirane ljubavne odnose, kao i na interes za estetiku i harmoniju u kontekstu transformacije i promjene.

Asteroid Cupido u Devetoj Kući

Cupido u devetoj kući može ukazivati na ljubav prema putovanjima, učenju i istraživanju. Osoba može težiti upoznavanju novih kultura i filozofija koje proširuju njen estetski i emotivni horizont.

Asteroid Cupido u Desetoj Kući

Kada se Cupido nalazi u desetoj kući, može ukazivati na karijeru povezanu s umjetnošću, ljepotom ili društvenim odnosima. Osoba može koristiti svoje šarmantne sposobnosti da napreduje u profesionalnom svijetu.

Asteroid Cupido u Jedanaestoj Kući

Cupido u jedanaestoj kući može naglasiti važnost prijateljstava i društvenih mreža u ostvarivanju osobnih ciljeva ljubavi i umjetnosti. Osoba može imati širok krug prijatelja i uživati u društvenim aktivnostima koje su estetski ugodne.

Asteroid Cupido u Dvanaestoj Kući

U dvanaestoj kući, Cupido može ukazivati na tajne ljubavi ili na sklonost ka unutrašnjem svijetu mašte i umjetnosti. Osoba može imati skrivene talente ili tajne veze koje su joj emocionalno značajne.

Svaka pozicija Cupida u kućama natalne karte daje uvid u kako se ljubav, umjetnost i socijalne veze manifestiraju i utiču na život osobe.

Značenje asteroida Cupido u svakom znaku zodijaka

Asteroid Cupido u Ovnu

Kada se Cupido nalazi u Ovnu, može ukazivati na impulsivni i energični pristup ljubavi i odnosima. Osobe s ovom postavkom mogu biti vrlo direktni u izražavanju svojih osećanja i mogu brzo ulaziti u romantične avanture, često vođene strašću i entuzijazmom.

Asteroid Cupido u Biku

Cupido u Biku može ukazivati na stabilan i senzualan pristup ljubavi. Osobe sa ovom pozicijom cene dugoročne veze koje pružaju sigurnost i komfor, te su često privučene fizičkom ljepotom i materijalnim aspektima partnera.

Asteroid Cupido u Blizancima

U Blizancima, Cupido može naglasiti potrebu za komunikacijom i mentalnom stimulacijom u ljubavnim odnosima. Osobe sa ovim Cupidom mogu uživati u flertu i igrama rečima, te često imaju mnogo društvenih kontakata i površnijih romantičnih interakcija.

Asteroid Cupido u Raku

Cupido u Raku može ukazivati na duboke emocionalne veze i potrebu za emotivnom sigurnošću u ljubavnim odnosima. Osobe sa ovom postavkom često traže partnere koji mogu deliti dom i porodični život, te izražavaju ljubav kroz brigu i zaštitu.

Asteroid Cupido u Lavu

Kada se Cupido nalazi u Lavu, može ukazivati na dramatičan i strastven pristup ljubavi. Osobe sa ovim Cupidom vole biti u centru pažnje, uživaju u romantičnim gestama i često traže partnere koji će ih divno dopunjavati i javno ih hvaliti.

Asteroid Cupido u Devici

U Devici, Cupido može naglasiti praktičan i ponekad kritičan pristup ljubavi. Osobe sa ovom postavkom cene intelektualnu kompatibilnost i korisnost u odnosima, te često analiziraju i perfekcioniraju svoje veze.

Asteroid Cupido u Vagi

Cupido u Vagi naglašava harmoniju i estetsku privlačnost u ljubavnim odnosima. Osobe sa ovim Cupidom traže ravnotežu, pravičnost i lepotu u partnerstvima, te su često vrlo društvene i diplomatične u ophođenju s drugima.

Asteroid Cupido u Škorpiji

U Škorpiji, Cupido može ukazivati na intenzivne i strastvene ljubavne veze. Osobe sa ovim Cupidom često istražuju duboke emocionalne i fizičke veze, te mogu doživljavati transformacije kroz svoje romantične interakcije.

Asteroid Cupido u Strelcu

Cupido u Strelcu može ukazivati na ljubav prema avanturi i slobodi u odnosima. Osobe sa ovim Cupidom cene intelektualnu i fizičku slobodu, te često uživaju u putovanjima i učenju zajedno sa svojim partnerima.

Asteroid Cupido u Jarcu

Kada se Cupido nalazi u Jarcu, može ukazivati na ozbiljan i odgovoran pristup ljubavi. Osobe sa ovim Cupidom cene stabilnost, lojalnost i tradicionalne vrednosti u vezi, te često grade dugoročne i strukturirane odnose.

Asteroid Cupido u Vodoliji

Cupido u Vodoliji može naglasiti nekonvencionalne i prijateljske pristupe ljubavi. Osobe sa ovim Cupidom vrednuju individualnost i originalnost, te često imaju široke društvene krugove i neformalne stilove veza.

Asteroid Cupido u Ribama

U Ribama, Cupido može ukazivati na romantične i maštovite pristupe ljubavi. Osobe sa ovim Cupidom cene duhovnu i emotivnu povezanost, te često doživljavaju svoje ljubavne veze kao bajkovite ili duševno povezane.

Svaka od ovih pozicija dodaje sloj dubine u tumačenje natalne karte, otkrivajući kako osoba može izražavati i doživljavati ljubav, estetiku i socijalne veze u svom životu.

Zaključak

Asteroid Cupido u natalnoj karti nudi slojevite informacije o ljubavnim težnjama, umetničkim interesovanjima i društvenim interakcijama osobe. Analiza Cupida može pomoći u razumevanju kako osoba doživljava i izražava ljubav, kao i kako teži harmoniji i lepoti u svom životu.