Categories
Numerologija

Numerologija, drevna i mistična nauka, prodire u značenje brojeva i njihov uticaj na naše živote. Baš kao što astrologija koristi zvezde i planete da pruži uvide, numerologija koristi brojeve kako bi razumela svet i naše mesto u njemu. Jedan od najfascinantnijih aspekata numerologije je koncept “Lične Godine”, koji nudi uvid u jedinstvene izazove i prilike s kojima se možemo suočiti tokom određene godine našeg života.

Sadržaj

Ciklus Numerologije

Da biste shvatili koncept Lične Godine, vitalno je razumeti cikličnu prirodu numerologije. Ciklus funkcioniše u sekvenci od devet godina, počevši od Lične Godine 1 i završavajući se s Ličnom Godinom 9. Međutim, važno je napomenuti da, za razliku od gregorijanskog kalendara koji počinje 1. januara, numerološka godina počinje 1. oktobra. Ova jedinstvena početna tačka usklađuje se s drevnim kalendarima i prirodnim ciklusima, označavajući vreme promene dok leto prelazi u jesen.

Izračunavanje Vaše Lične Godine

Određivanje vaše Lične Godine je jednostavan proces. Jednostavno saberite dan i mesec vašeg rođenja s trenutnom godinom (počevši od 1. oktobra). Na primer, ako ste rođeni 7. aprila i želite saznati vašu Ličnu Godinu za 2023. počevši od 1. oktobra:

 • April (4) + 7. dan + 2023
 • 4 + 7 + 5 (2+0+2+3) = 16
 • 1 + 6 = 7

Dakle, ulazite u Ličnu Godinu 7.

Značaj Svake Lične Godine

 1. Lična Godina 1: Ovo je godina novih početaka. Sa novim ciklusom od devet godina koji počinje, ovo je povoljno vreme za postavljanje ciljeva, preuzimanje novih izazova i započinjanje ličnih projekata. Pročitajte više o Ličnoj Godini Broj 1
 2. Lična Godina 2: Ova godina je o harmoniji i saradnji. Vreme je za produbljivanje odnosa, promovisanje saradnje i traženje unutrašnjeg mira i mira s drugima.
 3. Lična Godina 3: Godina kreativnosti i komunikacije. Izrazite se, posvetite se umetničkim poduhvatima i pustite da vaš glas bude čut.
 4. Lična Godina 4: Ova godina je sve o izgradnji temelja. Vreme je za težak rad, organizaciju i postavljanje osnova za buduće napore.
 5. Lična Godina 5: Godina promene i avanture. Prigrlite fleksibilnost, preuzmite rizike i istražite nove horizonte.
 6. Lična Godina 6: Fokusirana na odgovornosti, ova godina ističe porodicu, ljubav i zajednicu. Ojačajte veze i prigrlite svoje dužnosti prema onima oko vas.
 7. Lična Godina 7: Godina za introspekciju i duhovni rast. Napravite korak unazad, razmislite o svom putovanju i tražite dublje razumevanje. Pročitajte više o Ličnoj Godini Broj 7
 8. Lična Godina 8: Moćna godina za postignuća i monetarne dobitke. Iskoristite svoju ambiciju i idite za svojim snovima.
 9. Lična Godina 9: Kulminacija ciklusa. Godina za zaključke, završetak projekata i pripremu za sledeći ciklus.

Prihvatanje Vaše Lične Godine

Iako Lična Godina pruža opšti pregled onoga što se može očekivati, važno je zapamtiti da je put svake osobe jedinstven. Razumevajući energiju i potencijal naše Lične Godine, bolje možemo navigirati kroz izazove i iskoristiti pružene prilike.

Zaključno, numerologija pruža duboko i večno sredstvo za razumevanje ritmova naših života. Korišćenjem znanja o našoj Ličnoj Godini možemo se harmoničnije kretati s tokom i protokom života, iskoristivši svaki trenutak i lekcije koje donosi. Kako 1. oktobar dolazi, označavajući početak nove numerološke godine, odvojite trenutak za razmišljanje, kalibraciju i prihvatanje predstojećeg putovanja.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Categories