Categories
Mesec

Kako supermesec utiče na znakove?

Posmatrači zvezda i ljubitelji astrologije su uzbuđeni zbog avgusta 2023. godine, jer će ovog meseca biti ne jedan, već čak dva supermeseca. Uvodeći značajnu kosmičku promenu, saznajte sve o prvom avgustovskom punom mesecu, nazvanom Sturgeon Mesec, i njegovom uticaju na 12 znakova zodijaka.

Kao i svi puni meseci, ovaj lunarni fenomen može doneti različite perspektive i promene u vašem životu, ukoliko ste otvoreni prema njima. Ključ za prosperitet u ovom periodu je zahvalnost, koja nas podseća na obilje prirode. Razumevanje položaja i značaja punog meseca Sturgeon može vam pomoći da protumačite duhovno značenje koje nosi.

Sadržaj

Šta je pun SuperMeseci kada će se desiti?

Događa se 1. avgusta 2023. godine, pun Super Mesec će doseći svoj vrhunac osvetljenosti u 18:31 GMT, odnosno u 00:00 sati IST 2. avgusta 2023. godine. Skoro sedam puta svetliji od svog uobičajenog punog stanja, drugi supermesec te godine će biti udaljen samo 3,57,311 kilometara od Zemlje.

Nazvan od strane starosedelaca koji su živeli pored Velikih jezera, Farmerov almanah objašnjava da naziv ovog lunarnog događaja potiče od činjenice da je avgust najbolje vreme za lov slatkovodne ribe, sturgeona. Poznati su i kao živi fosili, pronađeni su u ovom regionu još od davnina.

Super Mesec: Kulturni i astronomski značaj

Koincidirajući sa žetvenom sezonom, supermesec je simbol obilja prirode u različitim kulturama. Kao takav, Sturgeon Mesec izlazi na isti dan kao Paganski festival Lammas. U kanadskoj kulturi Cree naroda poznat je kao Leteći Mesec jer mladunci ptica uče da rašire krila i prave prve korake ka letenju baš u ovo vreme.

Drugi nazivi za avgustovski pun Mesec uključuju: Kukuruzni Mesec, Mesec crnih trešanja, Rastući Mesec i Mesec Žita u anglo-saksonskoj kulturi. Kineska kultura ga naziva Mesecom Žetve, dok je poznat kao Biljni Mesec u Wicca kulturi.

Astronomski gledano, 1. avgust mesec se koristi za računanje Zemljine orbite oko Sunca; označava polovinu puta između junijskog solsticija i septembarskog ekvinocija.

Prvi supermesec u avgustu i njegov uticaj na 12 znakova horoskopa.

Ovan (21. mart – 19. april)

Samci Ovnovi, radujte se, jer je vrlo verovatno da ćete upoznati svoju srodnu dušu preko nekog od vaših prijatelja tokom ovog perioda. Socijalno gledano, ovo je gala vreme za ovaj vatreni znak predstavljen ovcem. Vaše srce će se otvoriti jer ćete ostvariti mnoge nove veze i pomiriti se sa starim prijateljima. Sveukupno, ovaj period donosi mnogo pozitivnosti i radosti.

Bik (20. april – 20. maj)

Ovaj zemljani znak simbolizovan božanskim bikom će napraviti zavidne korake u svom profesionalnom životu. Ovaj period je sve o postignućima i slavi za ovaj znak koji je sudbinski predodređen za luksuz. Trebaju iskoristiti ovo vreme da napreduju u karijeri i prihvate nove promocije ili druge prilike koje im se pruže, jer su im zvezde naklonjene.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Ovaj vazdušni znak, predstavljen blizancima, krenuće na nezaboravnu avanturu koja može biti vezana za putovanja, karijeru ili oboje. Njihova radoznalost će biti probuđena i biće veoma motivisani da isprobaju nove stvari i prošire svoje horizonte.

Rak (21. jun – 22. jul)

Ovaj emotivni vodeni znak, simbolizovan rakom, treba da obrati pažnju na dve stvari tokom punog Super Meseca : na svoj najbliži lični odnos i na svoje finansije. Dolazi do promene u oba ova važna aspekta njihovog života. Dok će se suočiti sa ozbiljnim pitanjima koja se odnose na budućnost njihove veze, takođe će morati da se fokusiraju na svoja ulaganja. Ovaj period predstavlja izazovno vreme za ovaj kardinalni znak.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Sami i zauzeti Lavovi će doživeti srećno vreme, jer će akcenat biti na njihovim vezama. Ovaj vatreni znak, predstavljen lavom, imaće priliku da upozna svoju srodnu dušu. Oni koji idu na sastanke mogu imati potencijal da započnu srećnu i dugotrajnu vezu, dok će oni koji su već u vezi imati uživanje sa svojim partnerom.

Device (23. avgust – 22. septembar)

Ovaj zemljani znak, predstavljen devicom, savetuje se da ozbiljnije obrati pažnju na svoje zdravlje, kako mentalno tako i fizički. Tokom ovog punog meseca, imaće mnogo toga sa čime će se suočiti na ličnom i profesionalnom nivou i trebaće da ostanu smireni i strpljivi.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Ovaj inteligentni i društveni vazdušni znak, predstavljen vagom, potpuno će se ostvariti tokom ovog perioda. Biće svoji društveni i šarmantni, a slobodne osobe će želeti da izađu i ostvare nove i interesantne veze. Oni koji pokušavaju proširiti porodicu biće blagosloveni dobrim vestima, jer je ovaj period takođe povoljan za plodnost.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Ovaj intenzivni vodeni znak, simbolizovan škorpijom, usmeriće svoju pažnju ka domu. Preuređivanje kuće i fokusiranje na porodicu biće im primarni cilj. Biće prisutna mnogo ljubavi, mira i osećaj pripadnosti za ovaj često neshvaćeni znak na domaćem nivou. Sveukupno, ovaj pun mesec će biti veoma ispunjavajući za ovaj fiksni znak.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Poslednji od vatrenih znakova, predstavljen strelcem, ući će u najproduktivniju fazu godine ovog avgusta! Na poslu će biti kreativni, puni energije i inspiracije. Na ličnom nivou, imaće mnogo ideja kako najbolje iskoristiti slobodno vreme i raditi ono što najviše vole: putovati! Pun Mesec u avgustu obeležava vrlo zanimljivo i uzbudljivo vreme za ovaj promenjivi znak.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Finansijski, ovo je najbolje vreme za ovaj poslednji zemljani znak u krugu zodijaka. Simbolizovan mitskim morskim jarcom, ovaj znak će naporno raditi i uživaće u plodovima svog truda! Verovatno će dobiti povišicu ili promociju, osvojiti novčanu nagradu ili čak dobiti na lutriji!

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Pun Mesec 1. avgusta je u kući Vodolije i zbog toga je vreme za ostvarenje ove poslednje vazdušne znaka. Simbolizovan nosačem vode, ovaj znak će dobiti uverenje i sreću da ispuni sve svoje lične i karijerne snove tokom ovog perioda.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ovaj sanjarski vodeni znak, simbolizovan sa dve ribe koje plivaju u suprotnim pravcima, treba da uzme pauzu. Jedan od efekata ovog lunarnog ciklusa biće na njihovo mentalno zdravlje, gde će se možda osećati malo iscrpljeno. Ovo ukazuje na to da trebaju pritisnuti dugme za ponovno pokretanje i malo se opustiti dok ne povrate svoju energiju i društveni kapacitet.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Categories