Categories
Asteroidi
juno u natalnoj karti astro spice

Juno (Hera) je na neki način kao Venera, ali dok Venera simbolizuje ljubav i privlačnost, simbolika Juna se više odnosi na odanost i privrženost. Juno u horoskopu predstavlja bračnog partnera, ali i sve osobe s kojima smo u dužim vezama, više od godinu dana, osobe koje posmatramo kao bračne ili želimo da to postanu. Ona nije partner kakvog želimo (za to su zaslužni Mars i Venera), već partner kakvog ćemo dobiti. Kako to funkcioniše? Na primer, možemo imati neku željenu sliku partnera, ali ne udamo se za takvog, već dobijemo nekog sasvim drugačijeg. Nekad se ispostavi kao dobro, a nekad kao loše, zavisno od položaja polja braka, planetica i aspekata u ličnom horoskopu. Asteroid Juno u muškim horoskopima simbolizuje lične ambicije, posao i odnose sa saradnicima.

Saznajte Detaljno Šta označava Juno u Vašoj Natalnoj Karti!

Sadržaj

5. kuća: Prozor u Romantiku; 7. kuća: Prvi Korak ka Bračnom Putu

Petom kućom opisujemo sve partnere s kojima smo u romantičnim ljubavnim pričama, dok sedma kuća opisuje prvog bračnog partnera, deveta drugog (ako imamo predispozicije za više brakova), jedanaesta trećeg, i tako dalje. Juno ima jači uticaj kada se nalazi u petom, sedmom i devetom polju, dok može biti slabiji u prvom ili trećem, mada sve zavisi od znaka i same njegove jačine u odnosu na druge planete. Uz Veneru, Juno doprinosi srži emotivnog života, simbolizuje pronalaženje srodne duše. U ženskom horoskopu, Juno predstavlja budućeg supruga. Njegov uticaj u sinastriji je važan jer ukazuje na karmičku sudbinu partnera.

Položaj Juna u Znakovima: Blagoslov ili Ispit

Juno u Ovnu ili u prvom polju simbolizuje energičnog, dinamičnog partnera s velikim ambicijama sportske građe ili nekoga ko voli sport. U negativnoj poziciji, može doneti agresivnog i dominatnog partnera. Ovo je naglašeno ako se Juno nalazi blizu Ascedenta ili u prvih 10 stepeni od Ascedenta. Juno u Biku ili u drugom polju donosi partnera većinom lepe spoljašnosti, čvrstog na zemlji, ali u negativnoj konotaciji može doneti tvrdoglavog partnera okrenutog hedonizmu.

Juno u Blizancima ili u trećem polju simbolizuje inteligentnog, pričljivog partnera, ali može doneti i površnog partnera koji shvata život kao dečiju igru. Juno u Raku ili u četvrtoj kući donosi emotivnog i osetljivog partnera, ali u negativnoj konotaciji može doneti bolešljiv brak, partnera sklonog alkoholu ili porodičnim mešanjima.

Usud i Harizma: Juno u Lavu do Ribama

Juno u Lavu ili u petoj kući donosi ambicioznog i kreativnog partnera, ali u negativnoj konotaciji može dovesti do egaističnog ili sebičnog partnera. Juno u Devici ili u šestoj kući traži partnera inteligentnog, vrednog i pažljivog, ali u negativnoj konotaciji može doneti partnera sklonog analizi i kritici.

Juno u Vagi ili u sedmoj kući simbolizuje savršen brak s puno ljubavi i harmonije, ali u negativnoj konotaciji može doneti turbulencije i neverstva. Juno u Škorpiji ili u osmoj kući donosi strastvenog i tajanstvenog partnera, ali u negativnoj konotaciji može doneti agresivnog i posesivnog partnera.

Od Avanture do Stabilnosti: Juno u Strelcu do Vodoliji

Juno u Strelcu ili u devetoj kući traži partnera avanturističkog duha, ali u negativnoj konotaciji može doneti filozofiranje ili preuveličavanje stvarnosti. Juno u Jarcu ili u desetoj kući donosi stabilnog i ambicioznog partnera, ali u negativnoj konotaciji može doneti statičnog i zatvorenog partnera.

Juno u Vodoliji ili u jedanaestoj kući traži zabavnog i drugačijeg partnera, ali u negativnoj konotaciji može doneti čudaka ili sebičnog partnera. Juno u Ribama ili u dvanaestoj kući može doneti težak izbor u vezi s brakom, ali u pozitivnoj konotaciji donosi emotivno zadovoljavajući brak.

Da bi smo dobili u celosti tumačenje, sliku svake životne oblasti, uvek tumačimo sve planetarne položaje i aspekte, koristeći alate prognostike.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Categories