Categories
Asteroidi

Astrologija je vrlo kompleksna i duboka umetnost – ispunjena nijansama i dubinom koja može osvetliti mnoge aspekte ljudske psihe, kolektiva i uzoraka koji se dešavaju u bilo kom trenutku. I dok se mnogi astrolozi pretežno fokusiraju na kretanje dva svetla – Sunca i Meseca – i osam planeta, određeni asteroidi u našem solarnom sistemu takođe su postali popularni u analizi kako natalnih karata tako i astroloških tranzita.

Pročitajte o svakom asteroidu posebno šta predstavlja u odnosu na položaj vaše natalne karte OVDE

Sadržaj

Koji su glavni asteroidi u astrologiji?

U astrologiji, asteroidi su uglavnom nazvani po grčkim i rimskim mitološkim ličnostima, jer se veruje da utelovljuju mnoge arhetipe prisutne u ovim pričama. Mnogi asteroidi dobili su imena po božanskim ženama u nastojanju da se kontrira izraženijoj upotrebi muških planetarnih energija u našem solarnom sistemu. Uključivanjem većih dimenzija ženske moći u objektiv astrologije, možemo probuditi duboke spoznaje o ljudskoj prirodi i sebi. Često asteroidi izazivaju suptilnije odraze u nečijem životu, za razliku od dominantnijih energija planeta. Iako u našem solarnom sistemu postoji preko milion asteroida, samo nekoliko ih je postalo oni na koje mnogi praktikujući astrolozi obraćaju pažnju.

Generalno, kako asteroidi utiču na vašu kartu? Iako je važno prepoznati da asteroidi inherentno imaju snažnu vezu sa ženskom energijom, nijedno nebesko telo, znak zodijaka, niti planeta zapravo ne poseduje pol. To znači da svi natalni horoskopi – bez obzira na nečiji pol, rod ili identifikaciju – i dalje mogu biti uticajni za sve polaritete i vibracije kosmičke energije.

U natalnoj karti, u zavisnosti od kuće, znaka zodijaka i astroloških aspekata koje asteroid pravi, na taj način ćemo iskusiti njihove energije na veoma ličnom nivou. Baš kao što su planete zamrznute u trenutku našeg rođenja, tako su i asteroidi. Možete saznati gde padaju vaši asteroidi konsultujući astrologa ili koristeći onlajn kalkulator.

Kako asteroidi utiču na energije tokom tranzita?

Kada su u pitanju tranziti, u zavisnosti od toga kako se svaki asteroid kreće kroz našu kartu, možemo videti veoma suptilne i osetljive trenutke oko onoga što asteroid vlada u toj posebnoj kući. Isto se može reći i ako asteroid pravi aspekt sa bilo kojim važnim tačkama u našim kartama. Međutim, jer asteroidi nisu tako moćni kao planeta, orbis uticaja često se smatra užim kada se povezuju sa natalnom tačkom ili planetom. Tada ćemo videti najveći uticaj izražavanja.

Ceres

Kao asteroid negovanja, Ceres je povezana sa grčkom boginjom Demetrom, koja je izgubila svoju kćerku Persefonu, bogu podzemlja, Hadu. Zbog ovih priča, Ceres se često vezuje za majčinsku i zemaljsku energiju – za razliku od toga kako Mesec vezuje za majčinsku emocionalnu energiju. Ceres odjekuje kako prihvatamo brigu o sebi i samonegovu, kao i šta nam je potrebno od drugih da bismo se osećali zbrinuto. Ponekad Ceres može čak odražavati cikluse gubitka i povratka.

Pročitajte detaljno o položajima Ceresa u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Pallas

Kao asteroid mudrosti, Palasa je povezana sa grčkom boginjom Atenom. Imala je intelektualnu i ratničku moć, ali je često pobeđivala bitke kroz strategiju, a ne sirovu snagu ili brutalnost. Ovaj asteroid otkriva kako neko pristupa rešavanju problema i planiranju svog puta do pobede. Ova vibracija osnažuje naš unutrašnji ratnički duh i takođe može imati veze sa kreativnim mišljenjem kada smo primorani da to učinimo na našim nogama.

Pročitajte detaljno o položajima Pallasa u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Juno

Kao asteroid posvećenosti, Juno je povezan sa grčkom boginjom Herom – suprugom moćnog, ali nevjerstvenog kralja bogova, Zeusa. Sa njenim jasnim vezama za brak, venčanja i monogamiju, Juno donosi uvid u ono što nas motiviše da budemo u vezi, kao i bilo kakve traume koje možemo osećati u vezi sa ličnom privrženošću. Takođe, ovaj asteroid ponekad može otkriti kakve osobine će nam biti potrebne u dugoročnom partnerstvu.

Pročitajte detaljno o položajima Juno u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Vesta

Kao asteroid spiritualnosti, Vesta je vezan za devičansku boginju Vestu, kao i za Vestalske device drevnog Rima. Energija ovog asteroida takođe odražava gde smo samodovoljni i gde dajemo potpunu posvećenost: nekom cilju, verovanju, osobi ili projektu. Ovo je često duboko lični osećaj unutrašnjeg svetla i kako se predajemo toj većoj moći – kao i kako je koristimo kao unutrašnju vatru da preživimo protiv svih izazova i da sledimo svoj istinski osećaj autentičnosti.

Pročitajte detaljno o položajima Vesta u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Hiron

Možda najpoznatiji asteroid u ovom trenutku, Hiron se naziva “Ranjeni Iscelitelj.” U grčkoj mitologiji, Hiron je bio centaur koji je bio duboki iscelitelj i učitelj. Ovaj asteroid često nam otkriva gde smo se suočili sa bolnim ili traumatičnim iskustvima – posebno kada smo bili mladi ili kao deca – i kako ta iskustva transformišemo u pozitivna za korist drugih i sebe. Iako Hiron može osvetliti naše najveće nesigurnosti, takođe nam može pomoći da kroz njih radimo na dubokim nivoima.

Pročitajte detaljno o položajima Hiron u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Hygeia

Kao asteroid wellnessa, Higija je vezana za zdravlje, higijenu i medicinu. Nazvana po jednoj od kćeri grčkog boga medicine, asteroid otkriva kako preduzimamo preventivne korake da bismo održali svoje fizičko i mentalno zdravlje. Ona nam pomaže da razumemo kako neko bira da balansira ponašanje, a istovremeno uključuje nauku za unapređenje i obogaćivanje naših života.

Pročitajte detaljno o položajima Hygeia u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Eros

Kao asteroid strastvene želje, Eros je dobio ime po sinu Venere poznatom kao Kupidon. Tesno vezan za požudu, seksualnu ljubav i privlačnost, ovaj asteroid otkriva kako neko pristupa druženju i intimnoj vezi s drugom osobom – posebno kada je veoma snažna. Ova energija često otkriva koga strasno privlačimo, kao i šta nam donosi neke od najdubljih zadovoljstava i sa kim imamo intenzivne odnose.

Pročitajte detaljno o položajima Erosa u Vašoj Natalnoj Karti OVDE.

Želite li lično čitanje? Kontaktirajte AstroSpice ovde.

  Tumačenje Asteroida po Izboru

  Ime i prezime:

  Vaš e-mail* (navedite ispravan mail kako bi mogli da Vas kontaktiramo):

  Datum Rođenja:

  Vreme Rođenja:

  Mesto Rođenja:

  Izaberite Asteroid:

  Neki Drugi Asteroid:

  Poručite Personalizovani Horoskop

  Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

  Poručite OVDE

  Kalendar

  May 2024
  MTWTFSS
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031 

  Categories