Categories
Poludrago Kamenje
19 kristala za balans – Emocionalnu i duhovnu
19 kristala za balans – Emocionalnu i duhovnu

Senka i svetlost, visoko i nisko, jin i jang, koren i kruna – ravnoteža je ključna u životu i može imati ogroman uticaj na naše mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje. Biti van ravnoteže može biti veoma uznemirujuće i može nas dovesti do gubitka ravnoteže i osećaja nestabilnosti dok prolazimo kroz život. Bez ravnoteže, možemo se osećati izgubljeno ili vučeno u hiljadu različitih pravaca i možemo se boriti sa donošenjem odluka, zdravim emotivnim protokom i sa osećajem komunikacije i povezanosti, kako sa sobom, tako i sa širim svetom.

Sadržaj

Svi mi smo sačinjeni od energetskih tačaka, a kristali za ravnotežu mogu se povezati sa ovim energetskim tačkama i pomoći nam da uklonimo blokade ili stagniranu energiju. Od sedam čakri do naših sopstvenih vibracija, ove drevne i dragocene stene mogu nas podići i pomoći nam da pronađemo slatki osećaj unutrašnjeg mira i vere u našu sopstvenu sposobnost.

Kristali po horoskopskim znakovima

 • Zemljani znakovi (Bik, Devica, Jarac): Zeleni aventurin, jaspis, hematit
 • Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga, Vodolija): Prozirni kvarc, plavi čipkasti ahat, selenit
 • Vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strelac): Karneol, citrin, sunčev kamen
 • Vodeni znakovi (Rak, Škorpija, Ribe): Mesecov kamen, akvamarin, labradorit

Kristali za isceljenje emocionalne ravnoteže

Od ravnoteže u telu do pronalaženja pravog tona u radu i životu, ovi dragulji nam podsećaju da negujemo snažnu osnovu, uskladimo svoj fokus i povežemo se sa svim aspektima koji nam pomažu u rastu.

 1. Kalcit za potpunu usklađenost
 2. Prozirni kvarc za jasnoću i fokus
 3. Ružičasti kvarc za balansiranje srčane čakre
 4. Citrin za balansiranje solarnog pleksus čakre
 5. Ametist za balansiranje krunske čakre
 6. Tigrovo oko za osećaj celovitosti
 7. Karneol za balansiranje sakralne čakre
 8. Jadeit za povratak na vrh
 9. Fluorit za strukturu i stabilnost
 10. Mesečev kamen za usklađivanje sa ciklusima prirode
 11. Mahovinasti ahat za transformaciju negativne energije
 12. Aventurin za prihvatanje i lakoću
 13. Hematit za volju i hrabrost
 14. Obsidian za balansiranje trećeg oka čakre
 15. Selenit za stvaranje unutrašnjeg prostora
 16. Dimni kvarc za čišćenje uma
 17. Krvavi kamen za balansiranje korenske čakre
 18. Hrizokola za balansiranje grlene čakre
 19. Granat za odlaganje tereta

Kalcit

Kalcit
Kalcit

Kako izgleda: Uvek u jarkim bojama, Kalcit dolazi u nijansama narandžaste, roze, crvene, plave i crne.

Čemu služi: Ovi dragulji se odnose na emocionalnu ravnotežu. Crni Kalcit vam može pomoći da prevaziđete depresivna raspoloženja, Plavi Kalcit umiruje anksiozne misli, Narandžasti Kalcit je doza hrabrosti, Roze Kalcit podstiče oproštaj, a Crveni Kalcit donosi bolje razumevanje. Saznajte više o značenju Kalcita.

Kada ga koristiti: Da biste zaista uskladili svoje čakre, možete napraviti kristalnu mrežu sa svim različitim nijansama Kalcita. Ili jednostavno odaberite onu koja vam se najviše dopada i meditirajte sa njom dok odmara na čakri koju boja predstavlja.

Prozirni Kvarc

CIsti Kvarc

Kako izgleda: Svetao i čist kao led.

Čemu služi: Kao majstor isceljivanja i krajnji pojačivač, Prozirni kvarc donosi jasnoću i fokus i pomaže da se sve čakre dovedu u ravnotežu. Saznajte više o značenju Prozirnog kvarca.

Kada ga koristiti: Okrenite se Prozirnom kvarcu kada se osećate zaglavljeni u procesu donošenja odluka i dozvolite ovoj steni da se uključi i pomogne vam da pronađete odgovor.

Roze Kvarc

roze-kvarc
roze-kvarc

Kako izgleda: Nežno roze boje, obavijen blistavim sjajem.

Čemu služi: Ružičasti kvarc je kamen srčane čakre koji nas ohrabruje da ispunimo naše živote sa ljubaznom empatijom. Od jačanja veza sa samoljubavlju, do otvaranja naših srca i negovanja poverenja u odnosima sa drugima, ovaj sjajni komad ružičaste boje je savršen za usklađivanje vaše vrednosti i ljubavne energije. Saznajte više o značenju Ružičastog kvarca.

Kada ga koristiti: Držite Ružičasti kvarc blizu sebe kada osećate blokade i prepreke koje vas sputavaju ili vezuju. Ova stena će vam pomoći da se prebacite sa frustracije na opraštanje i ljubav.

Citrin

citrin
citrin


Kako izgleda: Kao kriška čistog sunčevog sjaja u slatkim žutim nijansama.

Čemu služi: Citrin je eksplozija svetle energije i može pomoći da se dovede solarni pleksus čakra u ravnotežu. Ova stena je povezana sa obiljem, ostvarenjem vaših snova i povećanjem samopouzdanja. Saznajte više o značenju Citrina.

Kada ga koristiti: Prođite svojim Citrin kamenom preko solarnog pleksus čakre deset minuta svakog dana kako biste uklonili sve blokade koje vam mogu sprečavati pristup kreativnoj strasti i ličnoj moći.

Ametist

ametist
ametist


Kako izgleda: Mirne vibracije sjajne ljubičaste boje.

Čemu služi: Ametist je ultimativni umirivač duše. Ametist zrači osećajem mira, prosperiteta i svrhe u ovom svetu, čineći ga predivnim balansirajućim draguljem za usklađivanje vaše energije. Ametist se povezuje sa krunskom čakrom i osigurava da smo dobro opremljeni da se povežemo sa duhovnim svetom. Saznajte više o značenju Ametista.

Kada ga koristiti: Kada želite da se oslobodite stresa i ponovo se povežete sa svojom duhovnom stranom, meditacija sa Ametistom može poboljšati vaše raspoloženje i um.

Tigrovo Oko

Kako izgleda: Prugasta crno-zlatna boja i puna snažne energije.

Čemu služi: Tigrovo oko je jak kamen ravnoteže. Pomaže nam da uskladimo naše fizičko blagostanje sa našim duhovnim skokovima. To postiže jačanjem našeg centra i spajanjem svih divljih tangenti i niti kako bi stvorio harmoniju u telu i umu. Saznajte više o značenju Tigrovog oka.

Kada ga koristiti: U trenucima kada se osećate dezorijentisano, čvrsto držite svoj kamen Tigrovog oka i dozvolite mu da vas vrati u stabilan osećaj celovitosti i ravnoteže.

Karneol

Karneol

Kako izgleda: Bujno u živopisnim nijansama crvene i narandžaste boje.

Čemu služi: Karneol je tu da vam pomogne da uskladite svoj element vatre. Umesto da budete neodlučni, lagani kao vazduh ili čvrsti kao zemlja, ovaj dragulj će doneti treperave plamenove strasti i osnaženja na zabavu. Saznajte više o značenju Karneola.

Kada ga koristiti: Kada se osećate iscrpljeno ili kao da konstantno tražite validaciju od drugih ljudi, vreme je da povećate intenzitet vaše vatrene energije. Stavite Karneol na svoju sakralnu čakru svakodnevno, nosite ga kao nakit ili držite kamen i meditirajte kako biste uneli više unutrašnjeg plamena.

Žad

Žad
Žad

Kako izgleda: Predivan u nijansama duboko zelene boje, Jad je ispunjen energijom smirenosti.

Čemu služi: Zeleni Jad se smatra kamenom vrhunske sreće i koristan je za one koji žele da dobrodošlicu izraze bogatstvo i obilje. Ali osim finansijskih pitanja, Jad takođe odlično balansira nervni sistem i ukorenjuje telo. S ovim kamenom, ostajete smireni i pribrani bez obzira na sve. Saznajte više o značenju Jada.

Kada ga koristiti: Ako primetite da se preplavljujete emocionalno i osećate da ste van ravnoteže, da vam je loše zdravlje ili da vam se jednostavno ne sreće, meditirajte s Jadom ili držite kamen blizu kako biste se vratili na vrh.

Fluorit

fluorit
fluorit

Kako izgleda: Šarenolik u mnogim nijansama, Fluorit se može naći u raznim bojama, od bele do ljubičaste i zelene.

Čemu služi: Fluorit može doneti strukturu i stabilnost u vaš život, uz veliku dozu pozitivnosti. Ovaj dragulj čisti i pročišćava telo i um, stabilizuje emocije i brine se da vaša podsvesna svest uvek bude prisutna. Saznajte više o značenju Fluorita.

Kada ga koristiti: Fluorit je izuzetan u balansiranju svih čakri, pa ga koristite u svojoj svakodnevnoj meditaciji ili kao deo kristalne mreže da biste se održali uspravnim.

Mesečev Kamen

Mesečev Kamen
Mesečev Kamen


Kako izgleda: Sfera sjajne bele svetlosti obasjana bisernim nijansama.

Čemu služi: Baš kao ciklusi meseca, ovaj kamen prepoznaje da energija i emocije mogu biti povezane sa različitim fazama. Puna ženske negujuće energije, pomaže nam da ostanemo u ravnoteži osiguravajući da smo povezani sa našom unutrašnjom mudrošću, da imamo snažnu intuiciju i da naš ego bude pod kontrolom. Saznajte više o značenju Mesečevog kamena.

Kada ga koristiti: Mesečev kamen može se koristiti kao svakodnevni kamen kako bismo ostali u skladu sa prirodnim ciklusima. Može se staviti na solarnu pleksus čakru kako bi pomogao oslobađanju negativnih energija koje zadržavamo, i može se nositi sa sobom kako bi umirio i smanjio stres kada smo u pokretu.

Mahovinasti Agat

Mahovinasti Agat
Mahovinasti Agat

Kako izgleda: Drevna prirodna energija je uhvaćena u uzorcima različitih nijansi zelene boje.

Čemu služi: Mahovinasti Agat je umirujući poput šetnje kroz šumu letnjeg dana. Ovaj kamen isijava nadu, strpljenje, mirnu spokojnost i dobre vibracije. Zbog svoje duboke veze sa prirodom, Mahovinasti Agat vraća nas u zemaljsku ravnotežu i divan osećaj ukorenjenosti. Snažan i ukorenjen, Mahovinasti Agat takođe neguje kreativnost i obilje. Saznajte više o značenju Mahovinastog Agata.

Kada ga koristiti: Pozovite Mahovinasti Agat kada osetite potrebu za povlačenjem. Držeći ovaj kamen iznad prostora srca, možete pomoći u isceljivanju anksioznosti ili besa i transformaciji negativne energije u nešto mekše.

Aventurin

aventurin
aventurin

Kako izgleda: Blage zelene boje i glatka na dodir.

Čemu služi: Zeleni Aventurin je jedan od onih zaista umirujućih kamenova koji nam pomaže da ostanemo meki i mirni čak i kada se suočavamo sa izazovima. To je kamen srčane čakre koji podstiče isceljenje, ravnotežu i emocionalnu smirenost, pružajući istovremeno zaštitu od onih koji bi pokušali da iskoriste dragocene resurse. Saznajte više o značenju Aventurina.

Kada ga koristiti: Čvrsto držite svoj Zeleni Aventurin kada osećate anksioznost, bes ili kada osećate da vam se emocionalna napetost uzburkava. Ovaj kamen će trenutno umiriti vas i smiriti vas na mesto blagog prihvatanja i olakšanja.

Hematit

hematit


Kako izgleda: Glatke i polirane tamno srebrne nijanse.

Čemu služi: Hematit je moćan kamen za zaštitu i takođe se naziva kamenom uma. Hematit priprema naš um da bude u najboljem mogućem stanju tako što razblažuje negativnu energiju, čisti toksične misli i prožima nas svom voljom i hrabrošću koju nam je potrebna da bismo se kretali kroz svet. Saznajte više o značenju Hematita.

Kada ga koristiti: Koristite Hematit kada se osećate oslabljeno od sveta i želite nešto što će vas ponovno podići. Držeći u ruci kamen za brigu, možete pronaći hrabrost i čvrsto stajati na svojim nogama.

Obsidian

Obsidian

Kako izgleda: Poput jurnjave pahuljica snega na crnoj zimskoj noći.

Čemu služi: Još jedan kamen za zaštitu, Obsidian nam pruža dar osećaja sigurnosti u ovom svetu kako bismo mogli da istražujemo. Štiteći nas od loših vibracija, držeći elektromagnetno zagađenje podalje, i sa crno-belom nijansom koja nas podseća da održavamo ravnotežu yin i yang energija, možemo pronaći samopouzdanje da preuzmemo kontrolu. Saznajte više o značenju Obsidijana.

Kada ga koristiti: Ako imate osećaj da stalno upijate raspoloženja drugih ljudi, možete se osloniti na Obsidian da vam baci plašt preko ramena kako biste se kretali kroz svet udruženi sa sopstvenom energijom.

Selenit

selenit
selenit


Kako izgleda: Slatki Selenit je ispunjen svetlom blede zvezde.

Čemu služi: Visoke vibracije pogoduju Selenit kamenu. Ovaj bistri kamen je radost – ispunjava svaki prostor (fizički ili duhovni) čistotom i snagom. Trenutno uklanja ustajalost i blokade, Selenit pročišćava našu dušu kako bismo napravili prostor za stvari koje su bitne. Saznajte više o značenju Selenita.

Kada ga koristiti: Ako se osećate preopterećeno, a ne na dobar način, Selenit obavlja svoj blagi rad i čisti sve što ne bi trebalo da bude tu, kako biste imali prostora da dišete.

Dimni Kvarc

Dimni Kvarc

Kako izgleda: Kao mali oblak ili magla zlatno smeđe boje.

Čemu služi: Dimni Kvarc je kamen korenske čakre, a dovođenje korenske čakre u ravnotežu je jedan od najvažnijih načina za izgradnju života u skladu. Osim rešavanja bilo kakvih problema sa korenskom čakrom, Smoky Quartz takođe pomaže u ublažavanju stresa i anksioznosti i poziva nas da jasno vidimo. Kada imamo pozitivne misli, možemo preduzimati akcije iz mesta blagostanja za sebe i donositi odluke koje nas uzdižu. Saznajte više o značenju Smoky Quartz-a.

Kada ga koristiti: Okrenite se Smoky Quartz-u kada osećate da vam je um zamagljen i kada su vam izbori izvan fokusa. Držanjem kamena Smoky Quartz možete pročistiti svoj um.

Bloodstone

bloodstone

Kako izgleda: Tamno zelena i ukrašena pigmentima crvene boje.

Čemu služi: Kamenu ratnika je urođena moć, snaga i vitalnost. Kao amajlija na bojnim poljima, ovaj dragulj nas podstiče da čvrsto stojimo u ravnoteži i posvećenosti. Bloodstone radi na donjim čakrama i usklađuje ih, istovremeno umirujući bilo koju anksioznost koja se može javiti kao deo tog procesa. Saznajte više o značenju Bloodstone-a.

Kada ga koristiti: Da biste izlečili donje čakre, možete Bloodstone staviti na svako područje nekoliko minuta svakog dana kako biste uklonili sve blokade. Inače, nosite Bloodstone sa sobom da hranite taj ratnički duh.

Chrysocolla

Chrysocolla

Kako izgleda: Mala Zemlja smanjena u veličini s okeanskim nijansama i zemljanim oznakama.

Čemu služi: Chrysocolla nas poziva da pronađemo svoju moć, ali priznaje da da bismo to postigli, moramo biti povezani sa svojim osećajem ravnoteže. Turquoise boja kamena pomaže samopouzdanju, nijanse plave neutraliziraju velike negativne energije, a zemljane nijanse nas čvrsto povezuju sa našim osećajem sebe. Saznajte više o značenju Chrysocolla.

Kada ga koristiti: Chrysocolla je sanjarski alat za svakodnevno uspostavljanje ravnoteže u svim područjima. Od jasnog komuniciranja do pronalaženja radosti i motivacije, nosite ovaj dragulj sa sobom da postanete majstor svog vlastitog stvaranja.

Granat

Granat

Kako izgleda: Duboko i sjajno u predivnim nijansama tamnocrvene boje.

Čemu služi: Oslobodite sve te zagušene emocije koje vas opterećuju uz blagi sjaj Granata. Kamen crvene krvi koji se povezuje s korijenskim čakrama, ovaj dragulj se fokusira na oslobađanje tereta i iscjeljenje na uravnotežen način. Saznajte više o značenju Granata.

Kada ga koristiti: Okrenite se Granatu kada se osjećate zaglavljeni ili zastojni i znate da držite priče i terete iz prošlosti.

Počasna pominjanja

Postoji mnogo dragulja tamo koji su nevjerojatni za pomoć vam da pronađete ravnotežu u svakom aspektu vašeg života. Evo još nekoliko na koje možete obratiti pažnju…

 • Amazonit
 • Akvamarin
 • Crni turmalin
 • Labradorit
 • Lapis lazuli
 • Lepidolit
 • Crveni jaspis
 • Sodalit

Kako koristiti ove dragulje?

Kako koristiti ove dragulje

Dovedite sebe u svakodnevnu ravnotežu nošenjem nakita od dragulja svaki dan. Imati dragulje blizu kože je jedan od najboljih načina da se povežete s tom energijom i da te iscjeliteljske vibracije prodrmaju. Kada kristali direktno dodiruju kožu, mogu preoblikovati i povezivati se, šaljući svu tu snažnu moć čišćenja čakri tamo gdje je potrebno.

Drugi načini da doživite iscjeliteljsku moć dragulja su putem reiki iscjeljivanja, meditacije, kristalnih mreža, držanja dragulja u ruci tokom tehnika vizualizacije i manifestacije, i postavljanje iscjeliteljskih sfera i kamenja na svoj oltar.


Zaključak

Ravnoteža dolazi iz osjećaja cjelovitosti i potpunosti, kao da ništa ne narušava ravnotežu i ne baca vas u kaos. Radi se o tome da imate čvrstu osnovu, unutrašnji prostor koji je slobodan za fluktuacije i protok, i o tome da se duboko poznajete kako biste osjetili kada stvari nisu u skladu. Kristali nam pomažu da postignemo sve to, a s ravnotežom dolazi dar dobro proživljenog života.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

June 2024
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories