Categories
Poludrago Kamenje

17 kristala za jačanje intuicije

Probudi svoje treće oko, poveži se sa unutrašnjim izvorom mudrosti i uzdigni se sa svim svojim psihičkim moćima uz ove kristale za intuiciju. Učenje da verujemo svojoj unutrašnjoj intuiciji je jedna od najvažnijih veština koje možemo razviti. Kaže se da je creva naš drugi mozak i ona nam mogu pružiti telesni osećaj koji nam govori kako se osećamo pre nego što naš um čak i stigne da shvati. Mnogi od nas vremenom gube poverenje u svoju unutrašnju intuiciju, ignorisemo je i čak zatvaramo oči pred njom. To može dovesti do osećaja izgubljenosti, nesposobnosti donošenja odluka i osećaja odvojenosti od svoje suštine. Tu dolaze kristali u pomoć.

Sadržaj

Kristali mogu formirati most između fizičkog i duhovnog, između zemlje i neba, između samog sebe i više sebe. Svojim visokim vibracijama i čišćenjem blokada u čakrama, kristali mogu negovati intuiciju i vratiti te u dodir sa svojom unutrašnjom intuicijom. Intuicija potiče od latinske reči “intueri”, što znači gledati unutra. Svi imamo moć da osećamo put kroz život, a odgovori na sva naša pitanja, kako velika tako i mala, već su unutra, sakriveni. Kada ojačamo svoju intuiciju, možemo naučiti da se inherentno pouzdamo u sebe i donosimo odluke iz srca. Za sve one koji žele da ojačaju tu vezu i probude treće oko, ovo su najbolji kristali za poboljšanje psihičkih sposobnosti ili jednostavno za ponovno povezivanje sa svojim osećajem istine.

 1. Agat za komunikaciju vaših intuitivnih potreba
 2. Prozirni kvarc za proboj kroz buku
 3. Ružičasti kvarc za učenje da volite svoj unutrašnji glas
 4. Citrin za pretvaranje intuicije u pozitivnu igru
 5. Ametist za povezivanje sa krunskom čakrom
 6. Selenit za čišćenje aure i otpuštanje čvorova duše
 7. Lapis lazuli za otvaranje trećeg oka
 8. Amazonit za emocionalnu inteligenciju i intuiciju
 9. Celestit za kosmičko razmišljanje i povezivanje sa anđeoskim svetom
 10. Malahit za pripremu za uzdizanje
 11. Aventurin za prevazilaženje prepreka i pronalaženje odgovora
 12. Fluorit za ulazak u tok i fino podešavanje jasnog razmišljanja
 13. Kijanit za proboj kroz iluziju
 14. Obsidijan za zaštitu tokom dubokog ronjenja
 15. Sodalit za jačanje intuicije i čitanje tarota
 16. Mesečev kamen za svetlost vodilju
 17. Labradorit za istraživanje vaše sudbine

Agat

Kako izgleda: Prelepi plavi čipkasti agat ima nijanse mirne vode.

Šta radi: Poznat po negovanju komunikacije i mira uma, ovo su dve izuzetno važne veštine za one koji žele da uključe intuiciju u svoj svakodnevni život. Imati tu intuitivnu sposobnost je samo pola posla ako ne znate kako je koristiti da biste komunicirali svoje potrebe i želje. Saznajte više o značenju agata.

Kada ga koristiti: Za one koji imaju poteškoća da izraze svoje mišljenje ili komuniciraju svoje potrebe, držite plavi čipkasti agat dok delite svoje intuitivne zaključke sa onima koji su vam važni.

Kristal Kvarc

Kako izgleda: Čist poput zvezdanog neba, prozirni kvarc je čisto beličaste boje.

Šta radi: Kao majstor iscelitelj, prozirni kvarc se fokusira na projekciju vaših snova i ostvarenje vaše stvarnosti. Ovaj kamen je oličenje jasnog razmišljanja i duboke jasnoće koja prevazilazi um i prodire u telo. Kada smo jasni od glave do pete, bolje smo opremljeni da saslušamo šta nam telo ima reći. Saznajte više o značenju prozirnog kvarca.

Kada ga koristiti: Obratite se prozirnom kvarcu kad god osećate da je buka preglasna. Ovaj dragulj može otrese prašinu i ostaviti vas samo sa odgovorima koje ste tražili.

Roze Kvarc

Kako izgleda: Ružičasti oblaci koji prolaze u zoru, ružičasti kvarc je simbol romantike i ljubavi.

Šta radi: Verovati znači voleti, a voleti znači slušati. To su elementi koje ružičasti kvarc donosi. Važan faktor za povezivanje sa intuicijom je naučiti prvo da joj verujemo. Kada osećamo da imamo najbolje namere prema sebi i kada nismo zavisni od samosabotaže, možemo se posvetiti glasu unutar nas. Saznajte više o značenju ružičastog kvarca.

Kada ga koristiti: Ako se stalno nalazite u sumnji i plašite se da donesete pogrešnu odluku, koristite ružičasti kvarc da izgradite odnos sa sobom. Kada otvorite svoju srčanu čakru i dozvolite da uđu poverenje, ljubav i saosećanje, pronaći ćete odgovore.

Citrin

Kako izgleda: Silicijumsko sunce i svetli vibracije.

Šta radi: Spajajući snagu pozitivnosti sa otvaranjem sakralne čakre i uključivanjem maštovite igre, citrin trenutno jača vašu intuiciju. Saznajte više o značenju citrina.

Kada ga koristiti: Ako ste stalno vezani za negativno samopričanje, citrin je tu da promeni tu tonalitet i da se pobrine da vaša intuicija dobije pozitivnu notu. To može inspirisati potpuno nov pogled na stvari i doneti obilje pravo na vaša vrata.

Ametist

Kako izgleda: Svetle ljubičaste boje i čiste ljubičaste visine.

Šta radi: Povezuje vaše treće oko i krunsku čakru sa duhovnom snagom ametista. Kao superpunjač kristala, ametist vam pomaže da se povežete sa svojom sopstvenom mudrošću i unutrašnjim mirom, stvarajući duboku vezu sa univerzumom. Saznajte više o značenju ametista.

Kada ga koristiti: Stavite ametist na treće oko kada želite da svoju poruku uputite univerzumu i da se uskladite kako biste bili spremni da primite mudrost koju svet ima da ponudi.

Selenit

Kako izgleda: Breskvasto i lepo, poput peskovitih boja kajsije i šećernobele.

Šta radi: Ovaj svilenkasti satenski kamen je blisko povezan sa krunskom čakrom i ima za cilj da unese blistavu svetlost u svaki tamni ugao tela, uma i duše. Pomaže da se očiste brige koje vas opterećuju, jer takvi tereti mogu lako ometati put ka intuitivnom razmišljanju. Saznajte više o značenju selenita.

Kada ga koristiti: Držite selenit blizu sebe i koristite ga za čišćenje aure i reiki isceljenje kako biste otpetljali sve čvorove čakri.

Lapis Lazuli

Kako izgleda: Mistično plave nijanse sa belim tačkicama, poput neba neposredno pre noći.

Šta radi: Kao maskota trećeg oka čakre, lapis lazuli je jedan od tih izuzetno mističnih kamenova koji vas direktno povezuju sa intuicijom. Ovaj dragulj je usko povezan sa razvijanjem samosvesti i naziva se kamenom mudrosti. Mudrost, svest, intuicija – ovo je sveta trojka za puštanje vaše istine da teče. Saznajte više o značenju lapis lazulija.

Kada ga koristiti: Za one koji žele da duboko istraže svoju intuiciju bez skraćivanja puta, lapis lazuli je vaš lični trener. Ovaj kamen treba uključiti u svakodnevnu praksu meditacije kako biste doneli svoju istinu na videlo.

Amazonit

Kako izgleda: Čista mitologija obučena u nijanse svetlo plavo-zelene boje.

Šta radi: Amazonit je štit kada je u pitanju povezivanje intelekta i intuicije. Ovaj kamen se fokusira na razvijanje emocionalne inteligencije, podsticanje proaktivnog razmišljanja i osiguravanje da su vaše granice lepo postavljene i duboko usklađene sa vašim sopstvenim intuitivnim vrednostima. Saznajte više o značenju amazonita.

Kada ga koristiti: Kao kamen grlene čakre i srca, amazonit pruža vezu između srčane mudrosti i istine. Ako se osećate nelagodno u svom telu i manje povezano sa svojim životnim ciljem, ovaj kamen vas blago podstiče da zaronite dublje i izađete iz razmišljanja zasnovanog na strahu.

Celezit


Kako izgleda: Nebeske nijanse plave boje.

Šta radi: Kao sanjarski nebeski kamen, celestit nas podseća da ponekad treba da zauzmemo prostor između sna i budnosti kako bismo pronašli srebrne niti koje nas povezuju sa našim dubljim bićem. Celestit takođe pomaže proširivanju našeg pogleda i pomaže nam da se povežemo sa našom unutrašnjom snagom. Saznajte više o značenju celestita.

Kada ga koristiti: Za one koji zapadaju u navike preteranog razmišljanja, celestit je intuitivni vodič koji vas može izvesti iz zatvora uma i uvesti u kosmičko razmišljanje i veze sa anđeoskim sferama.

Malahit

Kako izgleda: Tamnozelena sa crnim vrtlozima, malahit je na misiji.

Šta radi: Malahit ne prestaje da radi. Ovaj kamen je izuzetan u čišćenju srčane čakre, čakre solarnog pleksusa i trećeg oka. Time se otvara prostor za vitalnost, poverenje i mudrost da se iskažu, a vi ulazite u svoju intuiciju, osećajući se ukorenjeno i uvek spremno da prihvatite pozitivne promene. Saznajte više o značenju malahita.

Kada ga koristiti: Uključite malahit u svoju svakodnevnu praksu kako biste održavali čiste čakre i osećali se uvek spremni da se uzdignete. Ponekad se možemo sami ograničavati, ali malahit se pobrine da to ne bude slučaj.

Aventurin


Kako izgleda: Sjajno zelena sa prolaznom obećanjem šanse.

Šta radi: Ogromna količina isceliteljske energije uvek čeka unutar aventurina. Ovaj moćni kamen privlači sreću i pomaže u prevazilaženju prepreka koje mogu stajati na vašem putu. Za one spremne da povrate svoju moć, aventurin je tu da vas zaustavi da se zaglavite. Saznajte više o značenju aventurina.

Kada ga koristiti: Kada se suočavate sa promenom ili izazovom, možete se mirno držati uz aventurin neko vreme i pustiti da njegova svetlost i vodstvo donesu smirenost i hrabrost.

Fluorit

Kako izgleda: Proziran poput svetlosti, prekriven obećanjima ljubičaste i zelene boje za zabavu.

Šta radi: Mudrost i organizovano razmišljanje se prožimaju u jasnoj energiji fluoritnog kamena. Za sve one koji žele biti usklađeni sa svojim sopstvenim tokom, fluorit je pravi izbor. Saznajte više o značenju fluorita.

Kada ga koristiti: Fluorit je odličan u podsticanju jasnoće i osiguravanju da naučite ići sa tokom umesto da se borite protiv njega. Kada nismo konstantno u modu borbe ili paničnog reagovanja, sposobni smo da se povežemo sa sobom i ne trošimo dragocenu energiju.

Kijanit


Kako izgleda: Proziran plavkast sa providnim nijansama, kijanit je slika mira.

Šta radi: Kijanit se naziva kamenom usklađivanja iz dobrog razloga. Ovaj miran plavi kamen je sve o pročišćenju i čišćenju i osigurava da se povežete sa njegovim visokim frekvencijama. Zahvaljujući tome, odličan je u negovanju psihčkih sposobnosti. Saznajte više o značenju kijanita.

Kada ga koristiti: Uključite kijanit u svoju duhovnu praksu, posebno kada je u pitanju vizualizacija, jer je odličan u tome da vam pomogne da probijete iluziju i vidite direktno srž stvari.

Obidisian

Kako izgleda: Crn kao noć i čist plašt zaštite.

Šta radi: Ponekad previše strahujemo od korišćenja intuicije jer se možda ne osećamo spremnim za ono što nam ona može pokazati. Obsidian može pojačati osećaj sigurnosti jer pruža zaštitu od negativnih vibracija i toksičnih misli. Kada smo slobodni da ronimo bez prevelikog pritiska, to nam daje prostor da još dublje istražujemo. Saznajte više o značenju obsidijana.

Kada ga koristiti: Kada osećate da se držite nazad ili se povlačite od svog osećaja istine.

Sodalit


Kako izgleda: Kao divlji Atlantik sa belim talasima i slanim sprejom.

Šta radi: Logika, istina i svetlost su suština sodalitnog kamena. Ovaj dragulj-emotivni sidro dobro je poznat po tome što vam pomaže da se povežete sa psihičkim sposobnostima, ali iz čvrstog mesta snage umesto prolaznih misli. Saznajte više o značenju sodalita.

Kada ga koristiti: Sodalit je odličan kamen za korišćenje tokom igranja sa tarot kartama. Koristite ovaj kristal za isceljenje kako biste ojačali intuiciju i pozvali autentičnu istinu.

Mesečev Kamen

Kako izgleda: Blede i bele, uvek spremne da osvetle noć.

Šta radi: Zauvek vodilja – od samog početka vremena, mesec osvetljava putove i vodi ljude iz tamnih šuma. Mesecov kamen je ispunjen ženskom energijom koja često ima veze sa intuitivnom snagom. Takođe je kamen stabilnosti i može pomoći u smirivanju haotičnih emocija koje vas ponekad mogu odvesti u zabludu. Saznajte više o značenju mesecovog kamena.

Kada ga koristiti: Pozovite mesecov kamen kada se osećate previše emotivno uključeni ili zaslepljeni određenim problemom. Ovaj dragulj će stabilizovati, promeniti energiju i dati vam svetlost koja vam je potrebna da jasno vidite odgovor.

Labadorit


Kako izgleda: Poput plesnih svetlosti dalekog severa.

Šta radi: Labradorit obiluje mističnim svojstvima, ali jedna od njegovih glavnih snaga je pomoć u osvetljavanju vaše intuicije i pružanje alata koje vam je potrebno za istraživanje vaše sudbine. Ovaj dragulj se sve vrti oko otkrivanja i pomaže vam da se igrate sa mogućnostima. Saznajte više o značenju labradorita.

Kada ga koristiti: Kada se osećate energetski iscrpljeno ili nesigurno u vezi sa kojim putem krenuti, labradorit će vas voditi. Nosite ga sa sobom kao talisman ili koristite ga kao alat za vizualizaciju.

Kako koristiti ove kristale za jačanje vaše psihičke energije


Sada kada imate čitav niz nevjerojatnih psihičkih alata i tretmana na raspolaganju, vrijeme je da naučite kako iskoristiti tu moć i prizvati intuitivnu energiju. Poput vidovnjaka i šamana drevnog svijeta, korištenje kristala za mapiranje budućnosti i pronalaženje odgovora praksa je starodavna kao i vrijeme samo. Evo kako potaknuti svoje psihičko ja da zasja…

 1. Koristite kristalnu kuglu i prakticirajte umijeće proricanja (scrying) kako biste vidjeli što vam budućnost donosi.
 2. Položite kristal na treće oko (u sredini čela) kako biste očistili eventualne blokade i otvorili put za jasan protok znanja.
 3. Koristite kristale u praksi tarota kako biste ojačali svoju povezanost s kartama.
 4. Kada imate pitanje, držite kristal u ruci i pokušajte “osjetiti” put prema odgovoru.
 5. Nosite kristalni nakit kako biste neprestano jačali tu povezanost i nosite ga sa sobom uvijek.

Drugi dragulji koji podržavaju razvoj intuitivnog razmišljanja su Apatit, Azurit, Iolit i Turmalin.

Zaključak

Razvijanje intuicije je nešto što svako može postići – samo je potrebna praksa, povezanost i volja da se to ostvari. Svi imamo tu nit znanja u sebi, i za neke ljude to je svjetlost koja sjaji jako, dok je za druge slaba treperava svijeća u tami. Što više potičete svoju intuiciju, to će svjetlost biti veća, a vi ćete postajati sve bolji u pozivanju povjerenja i instinkta u svoju moć. Srećno.

Koji su vaši omiljeni kristali za psihičke veze? Kakva su vaša iskustva s darom vidovitosti?

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Categories