Categories
Jupiter, Mars, Planete, Sunce, Venera
  • Planetarni povraćaji se odnose na trenutak kada planeta u horoskopu vraća na istu poziciju na kojoj je bila u trenutku nečijeg rođenja. To se obično tumači kao period kada se određene energije i uticaji te planete ponovno aktiviraju u životu pojedinca.
  • Retki astrološki tranziti su posebni trenuci kada se planete kreću i formiraju određene aspekte jedne prema drugoj. Ovi tranziti se smatraju retkima jer se dešavaju na nepravilnim vremenskim intervalima i mogu imati značajan uticaj na kolektivne i individualne događaje, kao i na životne okolnosti i iskustva ljudi.

Sadržaj

Svaki planet koji plovi nebom prati svoj sopstveni ciklus oko Sunca. Zbog toga što su na različitim udaljenostima od Sunca, iz naše perspektive sa Zemlje primećujemo da se kreću svojim sopstvenim brzinama. Kada je reč o retkim astrološkim događajima koji se dešavaju pojedincima (ili bilo kojem natalnom horoskopu, zapravo), planetarni povratak se događa kada se bilo koji planet ili nebeski objekat (čak i svetionici poput Sunca ili Meseca) vrate na tačno isto mesto – po stepenima i znaku zodijaka – kao što je bilo u trenutku stvaranja natalnog horoskopa.

Važno je napomenuti da se tokom bilo kog nebeskog ili planetarnog povratka dešavaju određena iskustva i teme, ali nije najbolje “samo čekati i očekivati da vam univerzum donese stvari”. Planetarni povrat je odlično vreme za akciju, gde smo podstaknuti da iskoristimo dan i zasijemo seme i nameru koju želimo da vidimo kako raste tokom celog perioda koji dolazi – sve do trenutka kada se planet ponovo vrati na isto mesto kasnije.

Da biste pronašli tačne planetarne povrate, trebalo bi da se posavetujete sa profesionalnim astrologom poput mene ili koristite matematičku mapu koja se zove efemeris.

Šta je povratak Jupitera?

Jupiter je planeta čuda, ekspanzije i sreće. Poznat i kao Veliki Benefik, Jupiter zaokružuje Sunce u periodu od 12 godina. Zato je povratak Jupitera jedan od najređih astroloških događaja koji se javlja samo jednom u svakih dvanaest godina. Kada Jupiter ponovo dođe na tačno isto mesto – u stepenu i znaku zodijaka – kao što je bio prilikom nastanka natalne karte, pruža se vreme velikog rasta, ekspanzije i sreće. To je period velike prilike. Međutim, da biste iskoristili ovaj tranzit, trebali biste izaći iz svoje zone komfora, tragati za velikim snom i videti da li možete ostvariti srećan proboj. Ovo su takođe odlična vremena za pokretanje svakog novog početka u koji želite uneti dodatnu sreću. Povratak Jupitera često čini ljude euforičnim, kao da su na vrhu sveta, i odličan je za investicije, putovanja ili nastavak visokog obrazovanja. Iako je povratak Jupitera najjači upravo na dan kada se dogodi, mogu se osetiti i nedeljama pre i posle toga. Ponovo, zapamtite da sreća koju stvarate sada može se odraziti narednih dvanaest godina.

Šta je Venerin povratak?

Kao planeta ljubavi, lepote i profita, Venera je povezana sa istinskim zadovoljstvom. Venera oko Sunca obiđe za otprilike godinu dana. To znači da imamo Venusov povratak svake godine! U prediktivnom smislu, događaji koji se dešavaju oko tog vremena, a vezani su za teme Venera – ljubav, lepota, pokloni, novac, privlačnost, harmonija – pružiće uvid u to kako ćete ih doživeti tokom cele sledeće godine! Sa jedne strane, možete sedeti i videti šta vam univerzum donosi, ali takođe je korisno da svoje namere utisnete u univerzum i “manifestujete više” ovih tema tako što ćete namerno planirati važne stvari na dan Venusovog povratka. Planirajte romantični izlazak. Recite nekome kako se osećate. Obradujte sebe tretmanom lica, odlaskom u spa centar, kupovinom nove odeće ili isprobajte novu frizuru. Kupujte lepe stvari. Na taj način ćete uneti dodatni pozitivni potencijal u godinu koja dolazi kada su u pitanju ljubav i zadovoljstvo!

Šta je Marsov povratak?

Mars je planet strasti, seksa, energije, besa, takmičenja i rata. Marsu treba dve godine da prođe kroz svoj ciklus i poseti sve znakove zodijaka. Zato doživljavamo samo jedan Marsov povratak svake dve godine. S jedne strane, Marsov povratak može nas naterati da budemo agresivniji, odlučniji, ljutiti ili borbeni. Možda ćemo osećati potrebu da napadnemo i osvojimo sve što želimo. Naša seksualna želja takođe može značajno porasti. Neprijatelji i takmičari takođe mogu isplivati u ovim trenucima, prisiljavajući nas da se borimo za sebe i idemo u rat. Iako ovo može biti izazovni planetarni povratak, može biti i veoma koristan za akcije, inicijative i planove za koje želite da dobiju pojačanje energijom. Na primer, ovo je odlično vreme za početak plana za vežbanje, aktivnosti ili fokusiranje na izgradnju svog zdravlja. Pošto ćete imati više energije na raspolaganju, možete takođe raditi na važnim ličnim ili profesionalnim ciljevima. Seks takođe može biti veoma zadovoljavajući sada, jer će vam libido skočiti uvis i moći ćete da se prepustite svojoj požudnoj strani sa saglasnim partnerom. Zapamtite: teme, situacije i akcije koje se dešavaju sada su uvid u to kako ćete ih doživljavati u naredne dve godine!

Šta je Solarni povratak?

Ako ste novi u astrologiji, možda niste čuli za Solarni povratak, ali zapravo je najčešće proslavljena od svih astroloških tranzita. To je zato što se Solarni povratak češće naziva rođendanom! Međutim, sam Solarni povratak možda nije tačan dan kada ste se prvobitno rodili – dešava se u tačnom trenutku kada tranzitirajuće Sunce prelazi preko istog stepena na kojem je bilo prvobitno. Iako se često dešava na rođendan, može se dogoditi čak i dan pre ili posle rođendana (zbog promenljive kosmosa). Važno je da budete svesni kada se dešava Solarni povratak, jer vam se ponovo pruža trenutni pregled kako će vam izgledati čitav život u narednoj godini. Obratite pažnju na nivo energije, kakve se situacije i razgovori odvijaju, kao i na to kako “sijate”. Ipak, kao i sa svim planetarnim povratcima, morate koristiti ovaj period da biste donosili svesne izbore o svojoj budućnosti i utisnuli svoju volju u univerzum. Na primer, organizujte važan sastanak, rezervišite odmor kasnije tokom godine, priredite zabavu za proslavu života – nebo je granica – i možete ostvariti svoje namere! Imajte na umu da ono što sada činite odzvanja u godini koja dolazi.

Koji su drugi retki astrološki tranziti?

Jedan od najpoznatijih astroloških ciklusa o kojem ljudi raspravljaju je Saturnov povratak. Saturnov povratak se dešava otprilike između 27. i 31. godine kada Saturn, planet životnih lekcija, putuje kroz sve kuće i znakove zodijaka kako bi se vratio na svoje mesto porekla. Ovo često pomaže osobi da donese važne životne odluke, kao i da usadi nove korene za sledećih trideset godina koje dolaze.

Retrogradnost Venere takođe prati ciklus od osam godina. Retrogradnost Venere se dešava jednom u 18 meseci – ali će se dešavati u istim znakovima zodijaka i delovima neba jednom u osam godina. Zbog toga tokom bilo kog nadolazećeg ciklusa retrogradnosti Venere možete se osvrnuti na događaje, situacije i odnose koji su se dogodili pre osam godina – i koji su se promenili – i koji će se verovatno ponoviti.

Poslednje što treba napomenuti je da je za povratak lunarnih čvorova potrebno 19 godina. Lunarni čvorovi otkrivaju karmičke i sudbinske cikluse koji se odvijaju u nečijem životu, kao i za ceo svet uopšte. Severni čvor (takođe poznat kao glava zmaja ili Rahu) je tačka ulaska i otkriva šta tematski ili energetski dolazi u nečiji život. Južni čvor (takođe poznat kao rep zmaja ili Ketu) je tačka izlaska ili oslobađanja i otkriva šta tematski ili energetski napušta nečiji život. Ovi čvorovi su uvek udaljeni 180 stepeni i vraćaju se na tačno isto mesto svakih 19 godina. Pomračenja se uvek dešavaju duž ose lunarnih čvorova dok se kreću kroz polaritete znakova zodijaka. Zbog toga su pomračenja povezana sa sudbinom. Ciklusi pomračenja kao što su ovi ponavljaju slične teme svakih 19 godina, pa se možete osvrnuti na događaje od pre 19 godina na sličan datum kada se pomračenje dogodilo na tačno istom stepenu i znaku zodijaka da biste predvideli slične obrasce koji će se takođe pojaviti.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Categories