Categories
Horoskop

Ako je jun mesec bio emotivan i usmeren na odnose, kozmički gledano, jul samo pojačava tu vibraciju. To je mesec na koji su astrolozi već neko vreme skrenuli pažnju, uglavnom zbog jednog od najvećih tranzita godine: retrogradnog kretanja Venere. Kada planet ljubavi započne svoj retrogradni ciklus (počevši od 22. jula pa sve do 3. septembra), dobijamo priliku da pregledamo i razmotrimo šta nam je potrebno da bismo osećali toplinu, lepotu i bogatstvo u svom životu. A ta energija će imati uticaja na svaki horoskopski znak u julu 2023. godine.

Iako Venera tehnički ne ulazi u retrogradno kretanje sve do kraja meseca, već se kretala kroz svoju pre-retrogradnu senku (tj. kada planet prelazi iste stepene znaka pre nego što se vrati unazad) od 19. juna – što znači da je njena energija već potentna. A ova posebno značajna retrogradnost se dešava samo jednom u 18 meseci, i to u znaku Lava koji je usmeren na srce i visoko lične teme.

Iako svako retrogradno kretanje Venere poziva na ponovno procenjivanje onoga što cenimo – bilo u pogledu odnosa, kupovina, estetike ili načina uživanja – ova retrogradnost Venere u Lavu će se vrteti oko lavskih tema ponosa i dostojanstva, umetnosti i kreativnosti, kao i slavnih i kraljevskih ličnosti. Ono što se pojavi kod vas može promeniti vaše shvatanje ljubavi, uključujući načine na koje volite sebe i druge.

Kako bismo dobili više uvida u ono što se može pojaviti za vas tokom retrogradnog kretanja Venere, setite se leta 2015. godine. Razlog? Tokom tog vremena, Venera je takođe bila retrogradna u Lavu i time je imala uticaj na isti sektor vaše natalne karte. Sada se možda nalazite pred sličnim terenom i razmišljate o srodnim oblastima života. Takođe možete primetiti da se ono što se tada dogodilo sada kreće ka sledećoj fazi svog razvoja.

Sa pomeranjem lunarne ose u Ovna i Vagu, pažnju ćemo usmeriti na naše najbliže odnose – naglasak koji deluje posebno resonantno tokom retrogradnog kretanja Venere.

Kako se krećemo kroz mesec, ljubav i odnosi ostaju prominentna kozmička tema, jer se lunarne ose (tačke na nebu povezane sa sudbinom i životnom putanjom) premeštaju u Ovna (severna osa) i Vagu (južna osa) – suprotni znakovi koji čine ose odnosa u astrologiji. Dok je Ovan znak individualnosti i samopouzdanja, Vaga je povezana sa partnerstvima i vezama sa drugima. Sa osama koje ističu ove znakove, nema sumnje da ćemo usmeriti pažnju na naše najbliže odnose – naglasak koji deluje posebno resonantno tokom retrogradnog kretanja Venere.

Kako će ovi i drugi nebeski događaji u julu uticati na vas, posebno je povezano sa vašom ličnom astrologijom. Pročitajte dalje za vaš horoskopski znak Sunca, Meseca i Ascendenta kako biste otkrili svoj julski horoskop za blagostanje 2023. godine i stekli uvide koji će vam pomoći da ga navigirate sa jasnoćom i samopouzdanjem.

Horoskop za blagostanje za svaki horoskopski znak u julu 2023. godine.

ovanHoroskop Jul 2023 Blagostanje
ovan horoskop blagostanje jul 2023

Ovan Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Pristupanje većem osećaju blagostanja je glavna tema ovog meseca za vas, Ovnovi. Razlog? Vaš vladar Mars ulazi u Devicu i vašu šestu kuću zdravlja i blagostanja 10. jula. A zatim, samo nedelju dana kasnije, sudbinski orijentisana severna osa ulazi u vaš znak – odnosno u vašu prvu kuću identiteta i fizičkog tela – gde će boraviti sledećih godinu i po dana. Sve to ukazuje na to da će posvećivanje sebi da se osećate najbolje moguće postati posebno privlačan cilj.

Savet za blagostanje: Napravite listu od tri cilja u vezi sa zdravljem fokusirana na način na koji želite da se osećate. Odaberite onaj koji vam zaista odgovara, a zatim se obavezujte da preduzmete jednu akciju kako biste postigli taj cilj.

Bik Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Bik Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Još od januara 2022. godine, verovatno ste usavršavali ono što vas čini vama, Bik. Razlog za to je što je ciljno orijentisana severna osa prolazila kroz vaš znak od tada. Kako se priprema da napusti vaš znak i pređe u Ovna 17. jula, izgleda da će prve dve nedelje meseca pružiti moćne prilike da uporedite gde ste bili tada sa trenutnim stanjem i da uživate u tome koliko ste daleko stigli.

Savet za blagostanje: Posvetite vreme pisanju dnevnika o svakoj ličnoj promeni koju ste doživeli u poslednjih osamnaest meseci.

Blizanci Horoskop Blagostanje Jul 2023.

Blizanci Horoskop Blagostanje Jul 2023.


Ako volite zagonetke, razmotrite ovu, Blizanci: Šta navodno govori, pokreće svet, i ne raste na drveću? Da, to je novac. Iz raznih razloga – vaš vladar Merkur se usklađuje sa Suncem u vašoj drugoj kući finansija 1. jula, a zatim pravi opoziciju sa intenzivnim Plutonom 10. jula – valuta, kapital i novac će verovatno privlačiti vaše razgovore i misli ovog meseca. Zapamtite da iako postoji (mnogo) više u životu od novca, imati svestan i pozitivan odnos sa svojim finansijama može vam pružiti veću moć i smanjiti stres.

Savet za blagostanje: Fokusirajte se na finansijsku samobrinu ovog meseca, bilo tako što ćete razmisliti o svom odnosu sa novcem ili unaprediti svoju finansijsku pismenost.

Rak Horoskop Blagostanje Jul 2023.

Rak Horoskop Blagostanje Jul 2023.

Ovog meseca biste zaista mogli pronaći svoj glas, Rak. Sjajno Sunce se udružuje sa komunikativnim Merkurom u vašem znaku 1. jula, što olakšava pristup i izražavanje vaše istine naglas. To vam može pomoći da se osećate samouverenije u rešavanju svih razgovora o odnosima koji mogu nastati tokom punog meseca u Jarcu 3. jula.

Sa mladim mesecom u vašem znaku 17. jula, mogli biste osećati inspiraciju da okrenete novu stranicu na nečemu što znate da je sada završeno. S obzirom da je to takođe dan kada se severna osa pomeri u Ovna, ističući vašu desetu kuću karijere i reputacije, mudro je da ostanete otvoreni za procvat novih karijernih aspiracija.

Savet za blagostanje: Ako vam je potrebna energetska podrška da izrazite svoju istinu i samouvereno je iznesete, razmislite o tome da svakog dana ovog meseca stavite nekoliko kapi esencije cveta Trumpet Vine u svoju flašicu vode.

Lav Horoskop Blagostanje Jul 2023.

Lav Horoskop Blagostanje Jul 2023.

Ovog meseca možda ćete osećati želju za reflektorima, Lavu. Kada Merkur, fokusiran na ideje, uđe u vaš znak 11. jula, možete primetiti da vas privlači da budete kreativni, darežljivi i da pristupite još više svom potencijalu za lični sjaj. Ta vibracija postaje još jača 22. jula kada sunce ulazi u Lav (otvarajući vašu sezonu) i ljubavni planet Venera ulazi u retrogradno kretanje u vaš znak – odnosno u vašu prvu kuću, koja se odnosi na vašu ličnost i identitet.

Savet za blagostanje: Ako želite svesnije povezati se sa svojim unutrašnjim sjajem i ponosno zasijati, razmislite o tome da svakog dana ovog meseca stavite nekoliko kapi esencije cveta Suncokreta na jezik.

Devica Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Devica Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Nemojte se iznenaditi ako se 10. jula osećate posebno borbeno jer ratnik Mars ulazi u vaš znak, Devicu. Razmislite o tome da usmerite svoj instinkt za tvrdoglavost i jaku volju ka nekoj stvari koja vas strastveno zanima. Dok to radite, znajte da će vaše detektivske veštine (i sposobnost da prepoznate laži) verovatno biti u punoj snazi jer istog dana vaš vladar Merkur pravi opoziciju sa intenzivnim Plutonom.

Govoreći o Merkuru, on takođe se udružuje sa Venerom fokusiranom na zadovoljstvo 27. jula, dan pre nego što ulazi u vaš znak, 28. jula; obeležite ove dane na svom kalendaru kao one u kojima ćete otkriti novu definiciju lepote i užitka.

Savet za blagostanje: Ne bojte se znojenja; to je odličan način da otpustite vatrenu energiju Marsa koju možda osećate, smanjite stres i izbegnete gubljenje vremena na sitnice.

Vaga Horoskop Jul 2023 Blagostanje.webp

Vaga Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Ovog meseca će život početi da menja brzinu za vas, Vage. Od januara prošle godine, mnogo ste naučili o tome kako da obavite stvari, kada da sarađujete, a kada da radite sami. Ali 17. jula, kada severna osa prelazi u vaš suprotan znak Ovna, ističući vašu sedmu kuću odnosa, ulazite u period od osamnaest meseci tokom kojeg partnerstva svih vrsta dobijaju novu važnost.

S obzirom da se vaš vladar Venera takođe kreće retrogradno 22. jula, treća nedelja meseca će vam pokazati moć zajednice i kako možete dobiti podršku usklađivanjem sa ljudima koji dele vaše vrednosti.

Savet za blagostanje: Vodite dnevnik o načinima na koje biste želeli da se snažnije povežete sa svojim odnosima i kako bi vam to moglo biti korisno.

Škorpija Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Škorpija Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Tokom prvog dela meseca, možete imati jasnost u vezi sledećeg koraka koji želite da preduzmete u životu i šta trebate da uradite – ili izbegnete – da biste to postigli, Škorpijo. To je zato što je do 17. jula južna osa u vašem znaku (gde se nalazila poslednjih godinu i po dana), pružajući vam snažne uvide kako navigirati kroz život.

Sredinom meseca stvari mogu postati izazovnije; 21. jula, vaš vladar Pluton pravi opoziciju sa Suncem, što može dovesti do sukoba sa osobom kojoj je potrebno da bude priznata, a što vama može smetati. Pre nego što se previše upustite u osećanje iritacije, proverite da li nešto u njihovoj želji za priznanjem pokreće vas jer možda odražava nepriznatu potrebu u vama.

Savet za blagostanje: Ovo je odličan mesec za raščišćavanje i oslobađanje od stvari u vašem domu koje vam više ne služe.

Strelac Horoskop Jul 2023 Blagostanje


Vaš mesec bi mogao početi sa dobrim notama, Strelče. Početkom jula, vaš vladar Jupiter formira podržavajući sekstil sa sjajnim Suncem i komunikativnim Merkurom. Iskoristite ovu povoljnu usklađenost tako što ćete videti kako jezik može voditi ka dubljem razumevanju sebe i drugih. Takođe, možete otkriti informacije koje će vam pomoći da se osećate snažnije na poslu.

Samo budite svesni mogućnosti za napete razgovore 17. jula – to je dan kada Jupiter pravi težak kvadrat sa Merkurom; iako možda želite brzo preći na sledeću temu, strpljenje u rešavanju sukoba i pronalaženju zajedničkog jezika sa voljenima će se isplatiti.

Savet za blagostanje: Učenje nekoliko ključnih reči ili fraza iz stranog jezika može vam pomoći da se povežete sa novim iskustvima ovog meseca.

Jarac Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Jarac Horoskop Jul 2023 Blagostanje


S obzirom da je pun mesec 3. jula u vašem znaku, Jarče, možete osetiti dodatni porast energije na početku meseca. Oko vremena ovog punog meseca, prioritetizujte ono što vam je potrebno i kako želite da se negujete. Ovo ne samo da će poboljšati vaš osećaj blagostanja, već će vam pomoći i da se nosite sa pregovaranjem i postizanjem sporazuma sa prijateljem ili partnerom.

Sa vašim vladarom Saturnom koji pravi opoziciju sa ratnikom Marsom 20. jula, budite oprezni zbog malo trenja; posebno, neko ko se nametne može vas iznervirati. Ali obratite pažnju: moguće je da osećaji koje izazivaju u vama mogu ukazati na akcije koje želite da preduzmete ili korake koje želite da napravite.

Savet za blagostanje: Kretanje će činiti čuda za vaš duh i blagostanje ovog meseca. Bilo da je to ples, odlazak na fitnes čas ili čak samo šetanje po vašem kraju, pobrinite se da redovno budete u pokretu.

Vodolija Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Vodolija Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Na početku meseca, dozvolite sebi da budete iznenađeni od strane prijatelja, Vodolijo. Ono što kažu ili urade može delovati van karaktera – a ipak može biti odraz nove faze rasta kroz koju prolaze.

Kasnije tokom meseca, vaš tradicionalni vladar, Saturn, pravi napetu opoziciju sa akcijom usmerenim Marsom 20. jula. S obzirom da će se oba planeta nalaziti u sektoru vašeg horoskopa koji upravlja novcem, budite posebno oprezni da izbegavate impulzivne finansijske odluke. Umesto toga, razmislite o tome kako dugoročna igra može doneti veliku nagradu.

Savet za blagostanje: Posvetite malo vremena razmišljanju o ličnom budžetu; sigurno, to nije najuzbudljivija aktivnost, ali dugoročni povrat od malo više pažnje koju posvetite svom trošenju može čuda učiniti za vaš nivo stresa.

Ribe Horoskop Jul 2023 Blagostanje.webp
Ribe Horoskop Jul 2023 Blagostanje

Ribe Horoskop Jul 2023 Blagostanje


Vaša kreativnost može biti neograničena ovog meseca, Ribe. I Merkur i sjajno Sunce prave harmoničan trigon sa Neptunom u vašem znaku (9. jula i 20. jula, redom), inspirišući vašu unutrašnju umetnost. Bilo da je to slikanje akvarelima, fotografija, uređenje ili neka druga aktivnost, posvetite barem deo jula tome da budete što umetničkiji.

Isto tako, možda ćete otkriti da je vaša sklonost ka romantici pojačana ovog meseca. Poštujte sve želje koje imate da unesete više romantike u sopstveni život, znajući da možete sebe obasuti iskustvima lepote i zadovoljstva.

Savet za blagostanje: Odvedite sebe na izlazak. Moći da otkrijete ili razvijete sopstvene interese (bilo da ste u vezi ili ne) jednostavan je način da dodate više radosti u svoj život.

Pročitajte još i:

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Categories