Categories
Poludrago Kamenje

Poludrago kamenje je široka kategorija koja obuhvata različite vrste minerala i stena koje se koriste u dekoraciji, kristaloterapiji, nakitu i drugim oblastima. Ovi dragoceni komadi imaju različite boje, teksture i energetska svojstva.

NOVO: Saznajte koja je vaša amajlija!

NOVO: Otvorite vrata isceljenju i osjetite potpunu harmoniju! Kristali za balans elemenata

NOVO: Balans, obnova i transformacija – Kristali za isceljenje čakri

NOVO: Kristali za energiju i intuitivnost

Sadržaj

Minerali - Kristali - Poludrago kamenje
Minerali – Kristali – Poludrago kamenje

Poludrago kamenje vrste

Minerali – Kristali – Poludrago kamenje

Minerali su prirodni proizvodi koji nastaju kroz procese u prirodi, karakteristični po određenom, iako ne nužno fiksnom, hemijskom sastavu, stabilnosti u određenim fizičkim svojstvima i pravilnoj unutrašnjoj strukturi. Oni su homogeni sastojci Zemljine kore i čestice (atomi, joni, molekuli) u kristalnim strukturama (kristalima) pravilno su raspoređene u prostoru. Minerali se prepoznaju po svojoj strukturi i spoljašnjem obliku.

U skladu s đotišom (vedskom astrologijom), kristali, zajedno s mantrom (zvučnim predstavnicima) i jantrom (grafičkim predstavnicima), predstavljaju energije planeta, odnosno energije koje deluju u prirodi. U slučaju neravnoteže ili slabosti određenih planetarnih energija u natalnoj karti, ta nestabilnost može se ispraviti korišćenjem kristala koji odgovaraju tim planetarnim energijama.

Veruje se da kristali utiču na telo putem svoje vibracije i informacije, pri čemu se ova interakcija posebno ističe kod osetljivih i senzitivnih osoba.

Kada je u pitanju izbor kristala, postupak je jednostavan. Prvi kristal koji vam privuče pažnju postaje vaš. Važno je da ga osetite i nosite sa ljubavlju.

Jaspis

Jaspis je kamen sa bogatom paletom boja, uključujući crvenu, smeđu, žutu, zelenu i plavu. On se povezuje s energijom stabilnosti, hrabrosti i zaštite. Svaki oblik jaspisa ima svoje jedinstvene karakteristike, kao što su crveni jaspis za energiju i snagu ili koi jaspis za emocionalnu ravnotežu.

Crveni jaspis

Crveni jaspis je kamen crvene boje koji se povezuje s vitalnošću, snagom i fizičkim blagostanjem. Smatra se kamenom koji donosi energiju, podržava fizičku izdržljivost i podstiče hrabrost.

Ahat

Ahat je prepoznatljiv po svojim slojevitim i šarenim prugama. Dolazi u raznim bojama, uključujući smeđu, crnu, plavu, zelenu i crvenu. Smatra se kamenom stabilnosti, ravnoteže i zaštite. Ahat takođe može imati pozitivan uticaj na um i emocionalno blagostanje.

Ametist

Ametist je predivan ljubičasti kamen koji se često povezuje s duhovnošću, smirenošću i zaštitom od negativne energije. Smatra se kamenom intuicije i podstiče dublje razumevanje unutrašnjeg sveta. Ametist se često koristi za smirivanje uma, poboljšanje meditacije i promovisanje mirnog sna.

Citrin

Citrin je svetao, žut kristal poznat po svojoj sunčanoj energiji i sposobnosti da podigne raspoloženje. Ovaj kamen se često povezuje s obiljem, kreativnošću i prosperitetom. Citrin takođe ima svojstva koja podstiču samopouzdanje i donose osećaj radosti.

Rozenkvarc

Rozenkvarc je nežan, ružičasti kamen koji se smatra kamenom ljubavi, nežnosti i emocionalnog isceljenja. Koristi se za otvaranje srčane čakre i promovisanje ljubavi prema sebi i drugima. Rozenkvarc može pomoći u smanjenju stresa, jačanju samopouzdanja i privlačenju harmoničnih odnosa.

Tirkiz

Tirkiz je karakterističan po svojoj prepoznatljivo plavozelenoj boji. Smatra se kamenom sreće, zaštitom od negativnih energija i podsticanjem komunikacije.

Opal

Opal je dragi kamen koji se javlja u različitim bojama, često sa iglicama ili mrljama raznobojne svetlosti. Simbolizuje maštu, kreativnost i emocionalnu slobodu.

Tigrovo oko

Tigrovo oko je kamen sa šarama i bojama koje podsećaju na oko tigra. Smatra se kamenom zaštite, snage i jasnoće uma.

Oniks

Oniks je crni kamen koji se često koristi za zaštitu i osnaživanje. Smatra se kamenom stabilnosti, fokusiranosti i ravnoteže.

Karneol

Karneol je kamen jarke narandžaste boje koji se povezuje s energijom hrabrosti, vitalnosti i kreativnosti.

Amazonit

Amazonit je kamen svetlozelene boje koji se povezuje s harmonijom, balansom i komunikacijom. Smatra se kamenom koji pomaže u izražavanju istine i podržava emocionalno blagostanje.

Lapis lazuli

Lapis lazuli je predivan plavi kamen koji se koristi već hiljadama godina. Simbolizuje mudrost, unutrašnji mir i duhovnost. Smatra se kamenom koji podstiče intuiciju, kreativnost i duhovnu transformaciju.

Žad

Žad je kamen koji dolazi u različitim bojama, uključujući zelenu, belu, ljubičastu i crvenu. Smatra se kamenom sreće, harmonije i zaštite. Žad je takođe povezan s blagostanjem, obiljem i duhovnim razvojem.

Žadit

Žadit je kamen zelene boje koji se povezuje s obnovom, pročišćenjem i emocionalnim isceljenjem. Smatra se kamenom koji podržava srčanu čakru, podstiče ljubav prema sebi i drugima, te donosi unutrašnji mir.

Hematit

Hematit je tamnosivi ili crni kamen poznat po svojoj sjajnoj metalnoj površini. Simbolizuje snagu, hrabrost i zaštitu. Hematit se često koristi za stabilizaciju energije, povećanje samopouzdanja i zaštitu od negativnih uticaja.

Aventurin

Aventurin je kamen zelene boje sa sjajem i često sadrži šljokice. Povezan je s prosperitetom, srećom i obiljem. Aventurin takođe podstiče emocionalnu ravnotežu, samopouzdanje i kreativnost.

Selenit

Selenit je proziran ili beli kamen poznat po svojoj sposobnosti da čisti i neutrališe energiju. Smatra se kamenom duhovnosti, mira i zaštite. Selenit se često koristi za meditaciju, povećanje jasnoće uma i promovisanje mirnog okruženja.

RodokrozitSelenit

Rodokrozit je kamen ružičaste boje koji se povezuje s ljubavlju, empatijom i emocionalnim isceljenjem. Smatra se kamenom koji pomaže u otpuštanju emocionalne boli, donosi harmoniju u odnose i podstiče samoprihvatanje.

Fluorit

Fluorit dolazi u raznim bojama, uključujući ljubičastu, zelenu, plavu i žutu. Simbolizuje mentalnu jasnoću, intuiciju i zaštitu. Fluorit se često koristi za povećanje koncentracije, unapređenje učenja i energetsko čišćenje.

Cijanit

Cijanit je kamen koji dolazi u plavoj ili beloj boji. Poznat je po svojoj sposobnosti da poveže različite energetske centre u telu, podržava jasnoću uma i unutrašnji mir. Smatra se kamenom koji podstiče duhovni rast i komunikaciju s višim nivoima svesti.

Šungit

Šungit je crni kamen koji je poznat po svom visokom sadržaju ugljenika. Veruje se da ima moćna zaštitna svojstva i sposobnost da apsorbuje negativnu energiju i elektromagnetna zračenja. Šungit takođe podstiče vitalnost i fizičko blagostanje.

Malahit

Malahit je zeleni kamen sa karakterističnim šarama i pripisuju mu se svojstva transformacije, emocionalnog isceljenja i intuicije. Smatra se kamenom koji pomaže u otpuštanju blokada i negativnih emocija, te podstiče rast i transformaciju.

Labradorit

Labradorit je prepoznatljiv po svojim odsjajima u različitim bojama, često nazvanim “labradescencija”. Simbolizuje magiju, intuiciju i duhovnu transformaciju. Labradorit se koristi za jačanje intuicije, razvijanje duhovnih sposobnosti i zaštitu od negativnih energija.

Citrin

Citrin je kamen svetložute boje koji se povezuje s toplinom, optimizmom i obiljem. Smatra se kamenom koji podstiče kreativnost, samopouzdanje i privlačenje obilja. Citrin takođe ima energetsku sposobnost da očisti i regeneriše ostale kristale.

Lepidolit

Lepidolit je kamen koji se često javlja u ljubičastoj boji i povezan je s mirnom energijom, opuštanjem i emocionalnom ravnotežom. Smatra se kamenom koji pomaže u ublažavanju stresa, anksioznosti i nesanice. Lepidolit takođe podstiče unutrašnji mir i duhovnu introspekciju.

Crisopraz

Crisopraz je kamen koji se javlja u zelenoj boji i povezan je s ljubavlju, isceljenjem srca i prosperitetom. Veruje se da podstiče emocionalno isceljenje, otvara srčanu čakru i podržava iskrene i ispunjujuće odnose.

Sodalit

Sodalit je kamen koji se javlja u plavim nijansama i povezan je s komunikacijom, intuicijom i mentalnom jasnoćom. Smatra se kamenom koji podržava izražavanje svojih misli i ideja, podstiče samopouzdanje i unapređuje unutrašnju ravnotežu.

Sunčev kamen

Sunčev kamen je kamen koji ima predivne zlatno-narandžaste odsjaje i povezan je s vitalnošću, radosti i unutrašnjim sjajem. Smatra se kamenom koji donosi sreću, pozitivnu energiju i podstiče kreativnost.

Crni turmalin

Crni turmalin je tamni kamen koji se povezuje s zaštitom od negativne energije, elektromagnetnih polja i stresa. Smatra se kamenom koji prizemljuje, odbija negativnost i pomaže u očuvanju energetske ravnoteže.

Amazonit

Amazonit je kamen svetlozelene boje koji je povezan s komunikacijom, unutrašnjim mirom i ravnotežom. Smatra se kamenom koji pomaže u izražavanju istine, podstiče emocionalno isceljenje i podržava harmonične odnose.

Laranja kalcit

Laranja kalcit je kamen svetlo narandžaste boje koji je povezan s kreativnošću, entuzijazmom i radosti. Smatra se kamenom koji podstiče pozitivno raspoloženje, unapređuje kreativni proces i donosi životnu energiju.

Cirkon

Cirkon je kamen koji se javlja u raznim bojama, uključujući plavu, zelenu, žutu i crvenu. Povezan je s jasnoćom uma, zaštitom i obnovom. Smatra se kamenom koji donosi stabilnost, pomaže u donošenju odluka i podstiče mentalnu snagu.

Kvarcni kristal

Kvarcni kristal je proziran kamen koji se smatra univerzalnim isceliteljem. Simbolizuje čistoću, jasnoću i energiju. Kvarcni kristal se često koristi za pojačavanje energetskih svojstava drugih kristala, povećanje svesti i balansiranje energetskih centara u telu.

Crni oniks

Crni oniks je tamni kamen koji se povezuje s zaštitom, snagom i stabilnošću. Smatra se kamenom koji pomaže u otklanjanju negativnosti, jačanju samopouzdanja i donošenju emocionalne ravnoteže.

Zeleni aventurin

Zeleni aventurin je kamen koji se javlja u nijansama zelene boje i povezan je s srećom, prosperitetom i dobrobiti. Smatra se kamenom koji privlači obilje, podstiče srčanu čakru i donosi emotivnu harmoniju.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Categories