Categories
Retrogradni Merkur

Nijedna planeta u svemiru ne može postati retrogradna. Retrogradna planeta je samo rezultat optičke iluzije.

Sve planete se okreću oko Sunca. Iz naše perspektive na Zemlji, ponekad se čini da će planeta stati i kretati se unazad, što nazivamo retrogradnim kretanjem, a zatim opet stati i kretati se napred, što nazivamo direktnim kretanjem.

Sadržaj

Tokom retrogradnog perioda, nije preporučljivo pokretati praktične poduhvate. Bolje je pripremiti se za to nego to činiti i kasnije nastaviti sa direktnom fazom Merkura.

Merkur postaje retrogradan tri puta godišnje. Dok usporava pre retrogradnog perioda, nazivamo to Pre-Retrogradno. Tada Merkur počinje da gubi snagu i stoga novi poduhvati ne mogu dobro napredovati u tom periodu. Zatim postoji Post-Retrogradno kada Merkur ubrzava ili dobija na brzini, ali se još uvek kreće dovoljno sporo da uzrokuje spor napredak u preduzetim projektima. Tokom Merkurovog retrogradnog perioda najbolje je savetovano da ne ulazite u nove teritorije i da ostanete na mestu. Zapravo, Merkur se stalno okreće oko Sunca, uvek u istom smeru i manje-više istom brzinom. Poznavanje perioda kada je Merkur retrogradan može vam pomoći da unapred planirate svoje poduhvate kako ne bi skrenuli s puta.

U 2024. godini Merkur postaje retrogradan tri puta:

Retgrogradni Merkur 2024 Vodič

Na slici je prikazano kada je retrogradni merkur aktivna, pre nego mu krene i akrivnot i nakon kretanja aktivnosti kada možete osetiti uticaje.

Pre nego što Merkur postane retrogradan, ulazi u retrogradnu zonu i počinje da usporava. Pre nego što postane stacionaran i počne da se kreće unazad, nastavlja da se kreće unapred sa smanjenom brzinom. Merkur ostaje u stacionarnom kretanju neko vreme pre nego što počne da se kreće unazad. Vreme kada Merkur tek počne da se kreće unazad beleži se tokom naših proračuna.

Isto važi kada Merkur postane progresivan tj. kada počne da se kreće unapred. Pre nego što Merkur postane progresivan, ostaje u retrogradnoj zoni i počinje da se kreće unapred dok ne postigne punu brzinu. Vreme kada Merkur tek počne da se kreće unapred (dok ne postigne punu brzinu i napusti retrogradnu zonu potrebno je još neko vreme) beleži se tokom naših proračuna.

Ukratko, svaka retrogradna zona ima četiri tačke, a to su: Senka, Retrogradna Stanica, Direktna Stanica i Oslobođenje. Mi navodimo samo uticaje Pre Retrogradnosti, Vreme Retrogradnog Merkura i Post Retrogradnost.

Poručite Personalizovani Horoskop

Poručite personalizovani dnevni, mesečni ili godišnji Horoskop koji će se odnositi na Vas lično!

Poručite OVDE

Kalendar

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Categories