Možda znate za svoj Sunčev, Mesečev i ascendent, ponosno obaveštavajući nekoga o svojim “velikim trojicama” prilikom susreta. Možda čak znate i svoj Venerin znak – koji opisuje vaše romantične sklonosti – i svoj Mars znak – koji određuje vašu ambicioznu stranu. Međutim, bez obzira na sve planete i postavke, u astrologiji treba uzeti u obzir i asteroide.

Iako postoji oko deset glavnih planeta u vašem natalnom horoskopu, asteroidi – iako manji po veličini – opisuju dublje kompleksnosti i nijanse vašeg života, ličnosti, odnosa i želja. Ove leteće svemirske stene koje orbitiraju oko sunca imaju snažan uticaj na stvari poput naše rutine nege, potencijalnih brakova i čak našeg odnosa prema duhovnosti. Svaki od ovih asteroida, iako nije tako široko poznat ili raspravljan kao planete, ascendent ili vaši položaji Severnog i Južnog čvora, i dalje nosi dragocene informacije o našim životima i kako bi se mogli odvijati.

Zavisno o tome u kojem se znaku ili kući nalazi svaki asteroid u vašem natalnom horoskopu, bićete jedinstveno pogođeni njima.

Glavni Asteroidi

Pojas asteroida je gusto naseljen, ali astrolozi su usvojili nekoliko kao svojih. Glavni asteroidi u astrologiji su Ceres, Juno, Vesta, Palas, Hiron, Eros i Lilith.

Pošto su Venera i Mesec jedine planete koje predstavljaju žensku silu u horoskopu, okrenuli smo se pojasu asteroida da popunimo praznine.

Mnogi od glavnih asteroida u astrologiji dobili su imena po ženskim članovima Jupiterove porodice: njegova kćerka Palas Atina, sestra Ceres, njegova žena Juno.

Neki od glavnih asteroida čak se smatraju i manjim planetama i patuljastim planetama, što znači da orbitiraju oko našeg Sunca iako nemaju dovoljno mase da bi stekli status punopravnih planeta. Ali njihovo mesto u našim astrološkim kartama svakako ima velikog uticaja!

Glavni Asteroidi
Ceres
Palas
Juno
Vesta
Psyche
Eros
Lilit
Hiron (Chiron)
Glavni Asteroidi

Ljubavni Asteroidi

Asteroidi koji ukazuju na ljubav i romansu na dubokom nivou. Posmatranje ovih asteroida u našem natalnom horoskopu i u vezi sa drugima može nam pokazati dodatnu energiju koja nas povezuje. To je začin koji dodaje ukus našim natalnim kartama i načinu na koji se partnerujemo.

Ljubavni Asteroidi
Adonis (Adonis)
Alkeste (Alkeste)
Amor (Amor)
Anteros (Anteros)
Afrodita (Aphrodite)
Apolon (Apollo)
Asmodeus (Asmodeus)
Astrate (Astrate)
Boda (Boda)
Dete (Child)
Kleopatra (Cleopatra)
Kupidon (Cupido)
Dafne (Daphne)
Erato (Erato)
Eros (Eros)
Freja (Freia)
Friga (Frigga)
Grum (Groom)
Hera (Hera)
Isis (Isis)
Kltija (Klytia)
Lancelot (Lancelot)
Penelope (Penelope)
Persefon (Peresphone)
Fadera (Phadera)
Prosperina (Prosperina)
Sapfo (Sappho)
Junion (Union)
Valetina (Valentine)
Ljubavni Asteroidi

Seks Asteroidi

Seksualni asteroidi su posebna grupa asteroida koji su povezani sa seksualnošću, senzualnošću i erotizmom. Ovi asteroidi mogu nam reći mnogo o našim sopstvenim seksualnim željama.

Oni predstavljaju naše primitivne želje, naše duboke unutrašnje težnje… Takođe su povezani sa sofisticiranijim predstavama ljubavi, lepote i zadovoljstva. Ovi asteroidi mogu nam dati uvid u naše seksualne preferencije i fetiše. Takođe nam mogu pomoći da razumemo naše odnose prema seksu i našu sopstvenu seksualnost.

Postoji mnogo razloga zašto biste želeli proučavati seksualne asteroide. Ako vas zanima vaša sopstvena seksualnost, asteroidi vam mogu pružiti nov način istraživanja. Ako se borite sa seksualnim problemima, proučavanje asteroida može vam pomoći da ih bolje prevaziđete.

Posmatranje seksualnih asteroida takođe nam može pomoći da bolje razumemo svoje seksualne želje. Ako možemo naučiti kako ovi asteroidi funkcionišu, tada tu znanju možemo primeniti na naše sopstvene ljubavne živote i pronaći načine da ih učinimo produktivnijim i zdravijim umesto destruktivnim i toksičnim.

Na kraju, ako vas jednostavno zanima da saznate više o astrološkim telima, asteroidi mogu biti fascinantan predmet. Bez obzira na vaš razlog, proučavanje seksualnih asteroida može biti zabavan i informativan način da saznate više o sebi i univerzumu.

Seks Asteroidi
Aphrodite
Bacchus
Dejanira
Erato
Ganymed
Lust
Nessus
Nymphe
Seks Asteroidi
Karijera Asteroidi
Academia
Destinn
Enterprise
Fama
Industria
Jobse
Varuna
Karijera Asteroidi

Novac Asteroidi

Novac Asteroidi
Abundantia
Atira
Banks
Bounty
Felicitas
Gold
Lachesis
Makemake
Midas
Mony
Opportunity
Rockefellia
Silver
Novac Asteroidi

Talenat I Muza Asteroidi

Talenat i Muza Asteroidi
Apollo
Arachne
Circe
Erato
Euterpe
Hekate
Hephaistos
Kalliope
Klio
Koronis
Melpomene
Mnemosyne
Musa
Orpheus
Perdix
Polyhymnia
Talent
Terpsichore
Thalia
Urania
Vulcan
Talenat i Muza Asteroidi

Duhovni Asteroidi

Duhovni Asteroidi
Angel
Anubis
DancingAngel
Delphine
Gabriella
Horus
Imhotep
Kassandra
Michaelangelo
Michel
Orcus
Osiris
Pholus
Quaoar
Raphaela
Duhovni Asteroidi

Asteroidi Sreće

Sreća Asteroidi
Amalthea
Fortuna
Tyche
Zdravlje Asteroidi
Aegle
Aesculapia
Apollo
Asclepius
Felicitas
Feronia
Harmonia
Higija (Hygeia)
Minerva
Panacea

Asteroidi Lepote

Lepota Astreoidi
Bella
Hebe
Kleopatra
Sirene

Negativni Asteroidi

Negativni Asteroidi
Ate
Eris
Hybris
Icarus
Ixion
Lameia
Lucifer
Medusa
Narcissus
Nemesis
Niobe
Pandora
Phaethon
Sedna
Sethos
Sisyphus
Pozitivni Asteroidi
Antigone
Astraea
Chariklo
Heracles
Vera Asteroidi
Atropos
Klotho
Lachesis
Moira
Ostali Asteroidi
Achilles
Adrastea
Aristoteles
Artemis
Cerberus
Diana
Echo
Eos
Haumea
Hidalgo
Karma
Pele
Prometheus
Themis
Thetis
Toro